Acaba virüs mü?

furkansoygur

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
bir arkadaşım bana msn de yeni metin belgesi adlı dosya gönderdi açtım içinde binlerce startstart yazıyordu acaba bu virüsmü :( ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Mümkünlü'de her şey mümkün... Büyük ihtimalle msn virüsüdür ya da aşağıda yazıldığı gibi bir şeydir :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bir arkadaşım bana msn de yeni metin belgesi adlı dosya gönderdi açtım içinde binlerce startstart yazıyordu acaba bu virüsmü :( ?

virüs sayılır :D

ama arkadaşın dosya uzantısını değişirmeyi unutmuş. txt yerine bat yapacaktı :D normalde bat olsaydı tıklar tıklamaz pc kendi start sayısınca yeniden başlatmaya çalışır ve çökerdi :D

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
:D Bu İçinde Start start Yazan Dosya kendini "heykır" diye tabir eden yarım akıllı çocukların forumlardan bulduğu çalışmayan bir şey normalde bunu bat olarak kaydedince bilgisayarın sürekli yeniden başlayacağını sanıyorlar :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
:D Bu İçinde Start start Yazan Dosya kendini "heykır" diye tabir eden yarım akıllı çocukların forumlardan bulduğu çalışmayan bir şey normalde bunu bat olarak kaydedince bilgisayarın sürekli yeniden başlayacağını sanıyorlar :D

çok eskilerin kendini hacker oldum zannedenlerin bayat numarası işte :D

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bide bunlar hava basıyor kanka geçen şu siteye index çaktım girde bak filan diye :D

furkansoygur

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
1
merhaba bir arkadaşım bana msn den yeni metin belgesi gönderdi açtım ve içiinde bir sürü startstart yazıyordu acaba bu bir virüsmü?

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu konunun aynisa vardi farkli kisiler mi acti acaba :) neyse virus degil arkadasim kendini hacker sananlar o dasyanin uzantisini degistirerek bilgisayarin kendini surekli restart aticagina inanirlar :D

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bu konunun aynisa vardi farkli kisiler mi acti acaba :) neyse virus degil arkadasim kendini hacker sananlar o dasyanin uzantisini degistirerek bilgisayarin kendini surekli restart aticagina inanirlar :D
En Baştada dediğim Gibi Bende Böyle Söylüyorum :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Konular birleştirildi.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ehehe öyle birşey olunca ilk işim sağ tıklar düzenle derim. Kendini arkadaş gösterip de sanal alemde gezen çok ezik tanıdım. :D

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Virüs yapmaya çalışmış denilebilir :)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Heykırımız internetteki konuyu iyi incelememiş,bat'a txt demiş,yazık :D

necdetakbas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
uzantısı bat olsaydı xp de vista da ve win 7 de de çalışır ve oradaki start sayısı kadar commander kısa adıyla cmd yani dos ekranı açılırdı. tabiiki açılan sayfa sayısına bağlı olaraka bilgisayarınız kilitlenebilir ve yeniden başlatmanız gerekebilirdi, ancak reset atmanız halinde oluşabilecek zarar dışında kalıcı bir zarar söz konusu olmazdı. bunun dışında bat uzantılı dosyalarla çok daha kalıcı zararlar verebilen komutlar yazmak mümkün ve çok da basit, işin ilginç yanı bunlar antivüslerin çalışma mantığı açısından virüs sayılmadıkları için hiç bir uyarı almazdınız. bence burdan çıkarılacak ders güvenmediğimiz kaynaktan aldığımız ve bilmediğimiz .bat uzantılı dosyaları kesinlikle açmamak olmalı