elmeo
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 8
Herkes Windows 7 incelemesi yapar da biz boş durur muyuz?. Ben de bir Windows 7 incelemesi yapayım dedim. Bana sorarsanız Microsoft’un göz bebeği Windows 7 hak ettiği ilgiyi topladı. Windows 7 kullanan biri olarak Microsoft bu sefer işi başarmış diyebilirim; Microsoft nihayet kedi olalı bir fare yakalamış. Gözünü Windows XP’da açmış biri olarak Vista’dan yılmıştım bu nedenle Windows 7 denildiğinde bile atıp da tutmaya başlıyordum. Vista gibi bir hezimetten sonra kim Windows 7 yükler dediğim çok olmuştur. Kediyi öldüren meraktır derler bende merakıma yenilip Windows 7’yi yüklediğimde “aha” dedim, Uncle Bill bu sefer yapmış dedim. Nede olsa Bill amcamızın para yemekten başka yaptığı fazla bir şey yoktu. Neyse gelelim Windows 7’ye:
Windows 7 görsel olarak Vista’ya benzetebiliriz ama kararlılık ve işlevsellik açısından Vista’ya nal toplatır diyebiliriz. Her iki işletim sistemi benzer olsa da birçok farklılık da mevcut. Her iki işletim sisteminde de mavi tonların ağırlığı belli oluyor. Açılışta mavi bir ekran (Biz arkadaşlar arasında screen deriz.) sizi karşılıyor. Windows 7’yi ilk yüklediğinizde tabi ki ilk işiniz genelde orayı burayı karıştırmak oluyor. Yaklaşık 1 saat kadar Windows 7’yi karıştırıp kurcalamanın ardından msn e girip kişisel iletinize Windows 7 hakkında bir şeyler yazıyorsunuz ki havanız olsun. Neyse bunlar küçük ayrıntılar.
Birazda Windows 7’nin iyi veya kötü yanlarından bahsedelim. Windows 7’nin kötü kısımlarını geçiyorum çünkü şu ana kadar bana yan gözle bakmadı, kötü bir tarafını görmedim. İyi yanlarına gelince en düşük bir sistemde (Bana göre en düşük bir sistem için en az 2gb ram gereklidir.) bile rahat bir şekilde kullanıyorsunuz. Kolay ara yüzü dikkat çekici, başlat menüsü ise en sevdiğim kısmı. Yeni işlevsel başlat menüsü ile hızlı istediğiniz yere anında ulaşabiliyorsunuz. Eskiden yeni bir işletim sistemi kurduğumuzda sürücülerin yüklenmesi tam bir işkenceydi ben formattan sonra sadece ses kartı sürücüsünü yükledim geri kalan hepsini Windows yükledi Allah’a şükür. Uyum konusu da bu sürümde acayip çözülmüş. Sağ tıkla uyumluluk modun da çalıştır tamamdır. Neyse fazla uzattım galiba.
Son olarak ben Windows 7 yi orijinal kullanıyorum, dayım sağ olsun. Eğer sizin yurt dışında hafif de zengin dayınız yok ise nette Windows 7 korsan sürümlerini bulabilirsiniz. Ayrıca bir sürü crack işlemi var. Heee hatırlatayım bizim Bill’i biri kızdırmış olacak ki korsancılara darbe için Windows 7 lisansını kontrol eden bir güncelleme yayınlıyor. Sonu 033, 003, 03, 030 gibi bir şeydi o yüzden 3’le ilgili bir şey görürseniz 2 defa düşünün. Konumu burada noktalarken size tavsiye; yok, arkadaş xp gibisi yok deyip geçmeyin. Biraz deneyin sonra karar verin. Hoş kalın.
Mehmet Şamil Can – Gebze
Kaynak: http://www.mehmetnaber.com/?p=528
Birbirinden ilginç yazılara ulaşmak için www.mehmetnaber.com'u ziyaret edin