Acaba hangisini alsam?

Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ACER AS5742G-5464G64 KHV NOTEBOOK
ACER Aspire AS5742G-5464G64 SİYAH NOTEBOOK
ACER Aspire 5742G-463G32MNKK NOTEBOOK
DELL INSPIRON 5010 H48H43 NOTEBOOK
Arkadaşlar bu 4 laptoptan birini almak istiyorum acaba hangisini tavsiye edersiniz? Eğer bunlardan başka bir şey tavsiye ediceksenizde 1500 liraya kadar sınır ve mümkün ise i5 480M olsun.
 
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kendime almayacağım ancak kendime alsamda hiç bir zaman Casper almam çünki yaptıkları işi biliyorum uzun gidebilir ancak anakartları dandik oluyor.Bu arada alınacak laptop genel olarak çizim için kullanılacak autocad, solidworks gibi 3b katı modelleme yapılacak.
 

xmonte

Asistan
Katılım
29 Ağustos 2009
Mesajlar
281
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
Koray �ztürk;1736724 dedi ki:
Kendime almayacağım ancak kendime alsamda hiç bir zaman Casper almam çünki yaptıkları işi biliyorum uzun gidebilir ancak anakartları dandik oluyor.

Bende 2 yıldır nirvana serisi kullanıyorum ve memnunum. Ama yaptıkları işi derken neyi kastettiniz. Çünkü yarın yine laptop alsam casper alırım diye düşünüyorum. Ama bilmemiz gereken birşey varsa da öğrenelim. Ona göre tavsiye ediyoruz eşe dosta rezil olmayalım.
 
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Anakartlardaki soğutucuları tabiri caiz ise "dandik" oluyor (Tüm Casper'lerde laptoplarda test ettim onayladım.) buda overclock'ta problem yaşatıyor, laptopları bilmiyorum anakart olarak ne kullanıyorlar ancak Casper'in bu güne kadar 8-10 bilgisayarının içini açtım ve kullandıkları markaların ne kadar dandik olduğunu gördüm masaüstü bilgisayarlarda utanmasalar Biostar anakart kullanıcaklar. Masaüstü bilgisayarda bunu yapanlar başka bilgisayarda neler yapmaz diye düşünüyorum.

Bu arada DELL'in servis kalitesi hakkında bir şey gördüm bunu sizle paylaşmak istedim."Efendim bu DELL, öyle bir hizmet veriyor ki diğerleri bunun fikrine bile cesaret edemiyor.
Laptopta bir problem mi oluştu, arıyorsun destek hattını, problem telefonda çözülmeye çalışılıyor.
Çözülmedi mi problem, hemen ertesi iş günü yetkili servis elemanları EVE geliyor ve yerinde servis veriyor. Öyle bilgisayarı servise gönder, 20 gün haber geldi gelecek bekle, arayınca parça bekliyoruz yalanları vs hiçbiri yok. Her şey şeffaf. Parça değişecekse bile evde değişiyor." Yok artık diyerek sonuna ekliyorum.
 

zebaniselo

Doçent
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
625
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
dostum kesinlikle dell i al.acer kalitede ve serviste dellin yanına bile yaklaşamaz.fiyatı da uygun.özellikleri fiyatına göre normal.
 

kuku

Asistan
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
283
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
ACER Aspire AS5742G-5464G64 SİYAH NOTEBOOK
 
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Sevgili "kuku" cevabını biraz açarsan sevinirim "neden bunu tavsiye ettim" gibisinden öncümle ile başlasan daha iyi olacak.
 

zebaniselo

Doçent
Katılım
17 Nisan 2009
Mesajlar
625
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Valla 3. yü alma derim.ilk iki donanım olarak azıcık daha iyi,daha hızlı değil.o yüzden kesinlikle dell al.her halükarda acer den daha kalitelidir..
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,441
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
Casper/acer/exper uzak dur bunlardan.
Casper soyle dandik Ben de ornek verebilirim, bir model pc/laptop satarlar bir gun Ola ki driver cdnizi kaybettiniz veya xp>win7 Terfi etmek istediniz. Ne yapacaksiniz caspera girip sitesinde driver arayacak ve bulamayacaksiniz sadece model nolari var hiç bir detay yok Allah Kerim. Caspera telefon edince de yardımcı olmuyorlar hiç bir sekilde. Aynı sekilde sattıklar -casper marka- webcam driverini da bulamazsınız. ürünlerde kullandıkları parçaların dandikligi konusunda ahkam kesmeye de gerek yok sanırım.
2 ram slotu olup da 512mb ramli sattıkları pcye iki adet 256lik ram koyup size selam cakan, kısacası ucuz parcalari toptan toplayıp size susleyip kakalayan pardon satan TURKİYE'nin bilgisayarcisidir CASPER!
 
Katılım
10 Mart 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Jojoba süpersin okudukça güldüm biliyorum Casper ile Exper'in dandikliğinide Acer'i senden duydum.Casper'in bir webcam sürücüsünü tam 2 gün aradım ve canım sıkıldı bıraktım.:blushing:
 

Ahmethz

Rektör
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,441
Reaksiyon puanı
398
Puanları
263
acer casper gibi değil elbette driver konusunda kolay kolay sıkıntınız olacağını sanmıyorum ama ürettikleri cihazlar biraz kalitesiz uzun vadeli değil de kısa vadede isinizi gorur. genelde okullarda falan sunumlarda ve projeksiyonlarda acer kullaniyorlar çünkü emsallerine göre ucuz. kullan at yani :D
 
Üst