Acaba Bunlar Provokasyon mudur?M Şevket Eygi(üçüncü yazı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Acaba Bunlar Provokasyon mudur?

Otobüste mini etekli bir dişi bacaklarını açıyor ve avret mahallini teşhir ediyor... Otobüste genç bir çift herkesin arasında öpüşüyor... Otobüste bir çift birbirine seksi bir şekilde sarılıyor...

Bu anlattığım ölçüsüzlükler ve tahrikler yüzünden kavga, tartışma, itiş kakış olunca da bilcümle çağdaşlar, ilericiler, laikçiler (laikler demedim) feryadı basıyor. Yürüyüşler bile yapılıyor.

Çoğunluğu oluşturan Müslüman kesimden yeterli bir tepki gelmiyor.

Soruyorum: Otobüsler, metrolar, banliyö tren ve vapurları yolculuk için midir, seks için mi? Yoksa hem yolculuk ve hem de istenirse seks için mi?

Zaman zaman patlak veren bu gibi hadiseler kendi kendine mi oluyor, yoksa bu işlerin bazısı provokasyon için mi yapılıyor?

Müslüman çoğunluk bu gibi aşırılıkları, çirkinlikleri, bayağılıkları niçin yasal sınırlar içinde protesto etmiyor?

Niçin, haklı bir infiale kapılan otobüs şoförü savunulmuyor?

Toplu taşıma araçlarında bu gibi ciddiyetsizlikler sergileyen çağdaşlar niçin daha dikkatli, daha terbiyeli, daha efendi olamıyor?

Atatürk ve İnönü rejiminin bile göz yummadığı, hoş görmediği bu gibi seks taşkınlıkları bu sınırda kalmayıp daha da ileri giderse ne olacak?

Çağdaşların kendilerini biraz kontrol etmesi gerekmez mi?

Otobüste, zenginler ve nomenklatura dışında halkın her kesiminden insan var. Dindar var, dinsiz var, yaşlı var, namus ve iffeti kutsal değerler olarak kabul eden muhafazakarlar var, çoluk çocuk var... Herkesin arasında öpüşmeseler, birbirlerine seksi şekilde sarılmasalar olmaz mı? Bu gibi işleri dört duvar arasında yapsalar olmaz mı?

Ya Rabbi, bu ülkede toplumsal barış ve mutabakatı zedeleyecek aşırılıklar niçin inatla yapılıyor?

Bundan beş sene kadar önce Beyoğlu'ndan Boğazkesen caddesi boyunca aşağı indim. Elimde kitap ve antika paketleri var. Tramvaya bindim, Sultanahmet'teki evime gideceğim. Boş bir yere oturdum. Bir sonraki durakta bir grup Rus turisti bindi. Yanıma bir erkek oturdu, onun kucağına da bir kadın... Haydi onlar böyle yapıyor ama bari bizde yapılmasın.

Toplu taşıma vasıtalarında sarılan, öpüşen, sevişen çağdaşları, böyle yaptıkları için değil; toplumsal barışı zedeledikleri, çeşitli halk kesimlerine saygı göstermedikleri, bilerek veya bilmeyerek provokasyon yaptıkları, fitne ve fesat çıkarttıkları için kınıyor ve ayıplıyorum.

Bu konuda yasal sınırlar içinde ve çok olgun şekilde tepki göstermeyen, protesto etmeyen Müslüman sorumluları da kınıyorum.

Önce zinayı suç olmaktan çıkarttılar... Kademe kademe memleketi ahlaksızlık ve iffetsizlik zirvelerine yükseltiyorlar. Çağdaş medeniyet düzeyine çıkmak için bunlar şart. Birtakım bedbaht kadınlara TC "Vesikaları" vererek KDV'li resmi ve yasal fuhuş yaptıranlardan başka ne beklenir?

("Bu otobüs seks yeri değil" dediği için baskıya hakarete maruz kalan mağdur şoförü savunmayan sorumlu, imkanlı, güçlü Müslümanlara not: Siz bu halinizle daha çok sürünürsünüz...)

M. Şevket Eygi - Milli Gazete

Kaynak:http://www.habervaktim.com/yazar/37041/musluman_milletvekili_nasil_olmali.html

Üzerinize Afiyet son zamanda genelde siyasi konuları paylaştığım için paylaşımlarım yayınlanmıyor.Tamam 20.04.2011 li paylaşımım hadi diyelim siyasi içerikliydi,ki değildi,ama 22.03.2011 li paylaşımımın neresi siyasiydi anlayabilmiş değilim büyük bir ihtimal buda yayınlanmayacak açıkçası nedenini çok merak ediyorum +18 mi diyecekler veya başka bir şey...ve sanırım uslanmaz bir forumcu olarak sonum banlanmaya gidiyor gibi bakalım sonumuz hayırlı olsun :) amidi

DwL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bal damlıyor mübarek :)

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bazı müslüman davranışlar korku için kullanılıyor, iran vb oluyoruz gibi. Dünya tek kültür.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Yazar öpüşeni vs. gayrimüslim diğerlerinide müslüman diye ayırıyor. Yazıdan bu çıkıyor bana göre.

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bazı müslüman davranışlar korku için kullanılıyor, iran vb oluyoruz gibi. Dünya tek kültür.

bu kadar yazı okudunuz ve bunu mu anladınız ?

özgürlük tek taraflı değildir. birilerinin orda burada mart ayındaki kediler gibi sevişmeye hakları varsa bu konularda hassas olan insanlarında saygı duyulmaya hakları vardır. ama olay müslüman olmak ya da gayri müslim olmaktan çok farklı bir boyuttadır. bence asıl sorun şudur: insanda biraz allah korkusu olacak. o zaman hangi dine inanırsa inansın daha edepli ve daha insan olur gibi geliyor.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
bu kadar yazı okudunuz ve bunu mu anladınız ?

özgürlük tek taraflı değildir. birilerinin orda burada mart ayındaki kediler gibi sevişmeye hakları varsa bu konularda hassas olan insanlarında saygı duyulmaya hakları vardır. ama olay müslüman olmak ya da gayri müslim olmaktan çok farklı bir boyuttadır. bence asıl sorun şudur: insanda biraz allah korkusu olacak. o zaman hangi dine inanırsa inansın daha edepli ve daha insan olur gibi geliyor.
iddialı soruyla yazdığıma karşılık verince yazdığınız yoruma cevap yazma durumunda kaldım

Benim yazdığım yorumumdan ulu orta sevişen kişileri savunduğumu nasıl çıkardınız anlamıyorum, bazen yazılar duyguları göstermiyor hatta çoğu zaman. Yazdığım yorumda; İslami yaşayışa ait istekler kimi çevrelerce kullanılıp orta yol tutan kesim sürekli korkutularak dini yaşantıda mesafeli mümkünse kendi halinde yaşamaya zorlanmaktadırlarr bunun en büyük örneğini danıştay cinayetinde görüyoruz suç kimlere atıldı kim çıktı amaç farklı... Kendileri iran oluyoruz diyerek dini yaşamaya çalışan kesimin mahalle baskısı yüzünden bu şekilde yaşadığını iddia etse de kendileri mahalle değil ülke baskısı yapmaktadırlar. Yukarıda anlatmak istediğim buydu.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
harika bir yazı. bu bahsettiklerine provokasyon olarak bakmayabilirz. yada öyle diyelim, bence asıl provokasyon kapalı giyinip muhafazakar gibi gözüküp bu tür ahlaksızlıkları yapanlardır. keşke toplumumuz bu olaylara karşı tepkilerini daha sakin ama ağır şekilde cevap vererek verse. bazen kelimeler savaşlardan daha ağır tahribatlar verir. fakat yinede halimize yazık. şimdi daha ilkokul çağlarında sevgili lafları dolaşmaya başladı. liseye gelen erkekler kıza yakınlaşmadıysa adam sayılmaz oldu(bazı erkek grupları). Allah o hareketi yapanlarıda ıslah etsin, muhafazakar gibi görünüp genç kız gördüğünde peşinden bakanlarıda. bu oyunların hepsi Türkiyenin ahlaki değerlerini bitirip kolay yenebilir lokma haline getirmek. Ahlak giderse başka hiçbişey kalmaz ki ülkemizde. Allah yardımcımız olsun