uA23uA
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 5
babanın numarasını ver ben arimde konu kapansın ya 

arkadalar abim oruç tutmuyor ve evdekiler onu oruçlu sanıyolar ben gündüz sigara içerken yakaladım evde şaşırdım abiiiiiiiii sen oruç tutmuyomuydun çünkü gece bizle beraber sahura kalkıyor bütün evi ayakta uyutuyor iftarda bizle birlikte oruçluymuş gibi allahım senin rızanla oruç tuttum senin rızanla orucumu açıyorum diyor ya gülmemek için kendimi zor tutuyorum benide tehdit ediyor eğer babama söylersen oruç tutmadığımı benden para mara alamazsın diye beni tehdit ediyor..... ABİM ORUÇ TUTMUYOR
OHA ! İlk defa karşılaşıyorum böyle bir olayla.Güleyim mi üzüleyim mi bilemedim !![]()
Abin bence gereksiz yere yanlış yapıyor.Günahını bilemem ama bence yanlış bir davranış.En azından annesine ve babasına yalan söylüyor.Yalan söylemesi bir günah sayılır ki bu konuda yalan söylemekte ayrı bir açıdan değerlendirilmeli
Ayrıca sanırım babanda bu konuda sert ve zorlayıcı bir tavır sergiliyor anlaşılan.İslamda zorlama yoktur.Evladı dahi olsa oruç tutmazsa kızma, sinirlenme, cezalandırma gibi bir tutum sergileyemez.Babanın bu konuda yapabileceği tek şey abine olması gerekeni ve doğruları anlatıp tercihi kendisine bırakmısıdır...
İslamda zorlama vardır kardeşim.Sadece kimseyi müslüman olması için zorlayamazsın.Müslümanın müslümanı uyarması Emri bil maaruf-neyhi anil münker yani iyiliği emretme-kötülüğü reddetme farzdır.Hele bir baba evlatlarına ailesine bunu yaptırmak için zaman zaman sert olabilir.Erkektir sonuçta yani.
Abin de iyi etmiyor.Ben de sigara içiyorum ama ibadetleri yapmazsan ölünce yanına bişey götüremeden gidersin...
Arkadaşın yazdığına göre ağabeyi kalkmış olmak için kalkıyor görünümü veriyor. Bu başka zamanda gece kalkıp yemek yeme ile aynı şey.. Niyet olmadığı için 61 gün tutmasına gerek yook. Ancak ramazan orucu farz olduğundan (sebepsiz yere) tutmadığı hergün için vereceği hesap çok çetindir..
Bu konu bir önceki mesajımda belirttiğim gibi kul hakkına girebilir. Fazla konuşmak iyi değil..
İsteyerek veya istemeyerek oruç bozulursa iki aylık bir ceza orucu şeklinde İslam'da bir kural yok. Süregelen bir yanlış bu. Alanınız değilse ve bilginiz yoksa dini konularda üstünkörü sözler söylememek daha iyi olabilir.
Aynen katılıyorum. Şu an üstün körü konuşuyorsun. Hatta saçmalıyorsun.İsteyerek veya istemeyerek oruç bozulursa iki aylık bir ceza orucu şeklinde İslam'da bir kural yok. Süregelen bir yanlış bu. Alanınız değilse ve bilginiz yoksa dini konularda üstünkörü sözler söylememek daha iyi olabilir.
Dayanağın nedir? Neye göre konuşuyorsun?
İki aylık oruç cezasının dayanağı olmadığını söylemek için bir dayanağa ihtiyaç yoktur.