AB'den vize kolaylığı geliyor

Reaksiyon puanı
10,315
AB'den vize kolaylığı geliyor

020420141349225646881_2.jpg

Schengen vizesi için kuyruk beklemek artık tarihe karışıyor.

AB Komisyonu, Schengen vizesine en çok başvuru yapılan 6 ülkeden yılda 6,6 milyon potansiyel seyahatin "hantal" vize prosedürleri nedeniyle gerçekleşmediğini ve bu nedenle yılda 26 milyar euro turizm gelirinden mahrum kalındığını duyurdu.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani ve içişlerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström'ün ortak basın toplantısında açıkladığı yeni yönetmelikte, başvurunun ardından 15 gün olan azami karar süresinin 10 güne indirilmesi, başvuru formunun basitleştirilmesi ve internet üzerinden başvuruların mümkün olması, Schengen üyelerine sınır kapılarında 15 güne kadar vize verebilme imkanı getirilmesi, önemli organizasyonlarında evsahibi ülkelere basitleştirilmiş vize verme hakkı tanınması ve bir Schengen ülkesinin diplomatik temsilciliğinin bulunmadığı yerlerde diğer Schengen ülkelerinin konsoloslukları üzerinden vize başvurusunun yapılabilmesi öngörülüyor. Yeni vize yönetmeliği teklifinin yürürlüğe girebilmesi iÇin üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

Yeni yönetmeliğin gelecek yıl yürürlüğe girmesi hedefleniyor. Schengen ortak vize bölgesi İngiltere, İrlanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 22 AB üyesiyle İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'yi kapsıyor.

AB Komisyonu'nun 2013 yılı verilerine göre Schengen vizesine en fazla başvuru 6 milyon 995 milyonla Rusya'dan yapılırken bu ülkeyi 1 milyon 557 binle Ukrayna, 1 milyon 497 binle Çin, 779 binle Türkiye, 778 binle Belarus ve 522 binle Hindistan takip ediyor. AB ve Türkiye arasındaki vize muafiyeti müzakereleri devam ederken Ankara sürecin en geç 2017 ortasında sonuçlanmasını bekliyor.

KaynaK

ömer tellioğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Avrupaya vizesiz giriş gerçekten zor görünüyor. Genel anlamda Avrupa komisyonu işi yokuşa sürmüyor bizler bu işi zorlaştırıyoruz nedeni ise Hükümetin terör mevzularına karşı aldığı tutum Avrupa'nın vize muafiyeti konusunda belirttiği bir şartlardan biri ise teröre karşı nazik olmamız gerektiği..

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Bir vatandaşı ölse gelip ülke yakanlar bizden naziklik bekliyor dünya gerçekten komik bir yer .

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Öğrenci vizesi için başvuru yaptığım çek cumhuriyeti konsolosluğu vizeyi 35 günde anca verdi ayrıca bir arkadaşım daha önce çek cumhuriyetinden vize almasına rağmen 2 aydır vizesinin çıkmasını bekliyor.Ayıptır günahtır bu kadar uğraştırmak.

ömer tellioğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Öğrenci vizesi uzun dönem vize türüne(90 günden fazla) giriyor. Bu yüzden başvuru süresi maksimum 45 günü buluyor. Bu yüzden erken başvuru yapıp istenilen bütün belgeleri prosedüre uygun bir şekilde doldurduğunda vizeni rahatlıkla alırsın. Bizim millet detayları önemsemiyor ama vize başvurularında detaylara girmezsen başvuruda kesin bir yerden sıkıntı çıkıyor. Bende yurt dışında eğitim aldım 15 günde Avusturya için uzun dönem vizemi çıkarttım.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bu vize bir türlü yolu bulamadı.:confused:

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Hiç düşünemiyor musunuz sizce gelir mi vize.Sizce Türkiye'ye vize verirler mi ? :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Öğrenci vizesi uzun dönem vize türüne(90 günden fazla) giriyor. Bu yüzden başvuru süresi maksimum 45 günü buluyor. Bu yüzden erken başvuru yapıp istenilen bütün belgeleri prosedüre uygun bir şekilde doldurduğunda vizeni rahatlıkla alırsın. Bizim millet detayları önemsemiyor ama vize başvurularında detaylara girmezsen başvuruda kesin bir yerden sıkıntı çıkıyor. Bende yurt dışında eğitim aldım 15 günde Avusturya için uzun dönem vizemi çıkarttım.
Sonuçta öğrenci vizesi sen 15 günde almışsın ben 35 günde ayrıca öğrenci olduğu halde vizesi çıkmayan arkadaşım var bu mu avrupa birliği?