A80 mi huawei nova 5t mi

18764923336

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
A80 mi huawei nova 5t mi acil cevap lazım ikisinden birisini almayı düşünüyorum

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
nova 5t

k!ra

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
92
Nova 5T

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Nova 5t veya ufak bir tasarım farkı ile honor 20

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
Herkes yazmış nova 5t. Nedir yani adımı çek ilgi çekisi söylerken insan havalara mı giriyor? Neye dayanarak 5t?
Nova 5t cayır cayır yanıyor ısındıkça pil tüketimi devasa artıyor ve 3750 pilden sağlıklı bir kullanım süresi elde edilmiyor.
2 ai arasında ben A80 alırdım. A80 ile ilgili enteresan şeyler duymadım. Her telefonun eksikliği vardır yazılımla halledilir ama bazı telefonlar var donanımsal olarak sıkıntıysa durum kötü. A80 ağır yalnız 200 gramdan fazlaydı o telefon.

Aykovsky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
72
Özellikler açısından aynı segment değiller. İyisi Nova 5T..

Aykovsky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
72
Peki sen bu telefonun kronik ısınma probleminin olduğunu biliyor musun?
Bugün dünya'da kullanıma bağlı olarak, telefon şarjda iken ve hatta işlemciyi yoran uygulamalar kullanılırken ki belirtmeden geçmek istemem İNSANIN ELİNDE Kİ ISIDAN bile etkilenen elektronik kartların olduğu bir cihazdan bahsediyoruz. Kronik ısınma problemi hk lütfen bana soyut kaynaklar gösterin. Örnek veriyorum benim arkadaşımın kuzeni kullanıyor termometre ile ölçmüş cihaz 40 dereceye çıkmış gibi.. Isınması için çok sebep varken bence bu kronik değil kişisel bir durumdur.

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
Nova 5t şarj olurken 36°C yi görüyor. Kamerayı aç video kaydında 39 görüyor ki pubg de filanda aynı değere çıkıyor.
Isı bataryanın düşmanıdır. Ömrünün azalmasına performansının düşmesine sebep olur. Bu telefon youtubede video aç fullhd onda dahi ısınıyor.
Gelip ondan sonra yanlış yönlendirme yapmayın. Bu telefonda ısınma problemi var.
Arkadaş 2 si arasında tercih sormuş.
Nova böyle bir telefondan almaya değer mi? Telefon ile alo alo yapılacaksa eğer whatsapp filan novaya a80 e gerek var mı? Yok.
A80 1 saat 40 dakika civarı şarj olur. Açılır kamera sistemide gayet güvenlidir. Ekranı vs söyleniyorum zaten. Kamerasıda bulunduğu konum itibari ile güzel sonuçlar verir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bugün dünya'da kullanıma bağlı olarak, telefon şarjda iken ve hatta işlemciyi yoran uygulamalar kullanılırken ki belirtmeden geçmek istemem İNSANIN ELİNDE Kİ ISIDAN bile etkilenen elektronik kartların olduğu bir cihazdan bahsediyoruz. Kronik ısınma problemi hk lütfen bana soyut kaynaklar gösterin. Örnek veriyorum benim arkadaşımın kuzeni kullanıyor termometre ile ölçmüş cihaz 40 dereceye çıkmış gibi.. Isınması için çok sebep varken bence bu kronik değil kişisel bir durumdur.
Soyut değil somut kaynak olacak. Youtubeyi aç nova 5t heating problem yaz birşey yaz görürsün yüzlerce video var. Bunu gelip burda söylemende tutarsız olmuş biraz. Yanlış bilgi vermeyin insanlara lütfen. Elektronik kart varda sanki nükleer santral mi bu? Telefonlarda soğutmayı yapan yapıyor ama.

Aykovsky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
72
Nova 5t şarj olurken 36°C yi görüyor. Kamerayı aç video kaydında 39 görüyor ki pubg de filanda aynı değere çıkıyor.
Isı bataryanın düşmanıdır. Ömrünün azalmasına performansının düşmesine sebep olur. Bu telefon youtubede video aç fullhd onda dahi ısınıyor.
Gelip ondan sonra yanlış yönlendirme yapmayın. Bu telefonda ısınma problemi var.
Arkadaş 2 si arasında tercih sormuş.
Nova böyle bir telefondan almaya değer mi? Telefon ile alo alo yapılacaksa eğer whatsapp filan novaya a80 e gerek var mı? Yok.
A80 1 saat 40 dakika civarı şarj olur. Açılır kamera sistemide gayet güvenlidir. Ekranı vs söyleniyorum zaten. Kamerasıda bulunduğu konum itibari ile güzel sonuçlar verir.

Soyut değil somut kaynak olacak. Youtubeyi aç nova 5t heating problem yaz birşey yaz görürsün yüzlerce video var. Bunu gelip burda söylemende tutarsız olmuş biraz. Yanlış bilgi vermeyin insanlara lütfen. Elektronik kart varda sanki nükleer santral mi bu? Telefonlarda soğutmayı yapan yapıyor ama.
Siz kullandınız mı ikisini de?

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
Demek ki siz cihazı ve demek istediğimi tam anlayamamışsınız. ben burada oyun oynanmaz telefon kasıyor şöyle böyle dedim mi? siz forumda tavsiye olayını tam anlayamamışsınız. Bire bir deneyiminiz yoksa eğer, Dataları toplarken 1 2 yerden bakmayacaksınız. Görsel ve yazılı kaynakları derleyip son kullanıcı odaklı yapacaksınız. Herşey kağıt üstünde yazmıyor işte. Huawei yazmış mı işlemci yüksek performansta 40°C görüyor bu da bataryanızı olumsuz etkiliyor diye. Ülkemizde ne yazık ki telefon sektörü pahalı. Keşke o nova 5t nin bataryası öldüğünde çöpe atıp yeni telefon alacak para olsa çoğumuzda ama yok. Batarya değiştirmesi bile bir masraf. Siz bunları düşünüyor musunuz? Elbette hayır.
Herkes nova nova diye çığlık atıyor.
Tebrikler

bindokuz103

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Perofrmans ve fotoğraf kalitesi anlamında Nova 5T A80'den daha iyi bir cihaz sanırım bunu herkes biliyor. Isınma problemine gelince evet internette bu konuda açılmış sayfaları çekilmiş videoları gördüm. Bir arkadaşım yaklaşık 3 aydır kullanıyor. bazen iki saat birlikte pubg oyunuyoruz. O dönemde bende P smart 2019 model telefon vardı. benim telefonum onunkinden daha fazla ısınıyordu. Şarjdayken kullanmazsa ısınmıyor. Zaten bu neredeyse bütün telefonlar için geçerli bir durum. Ama evet şarja takıp oyun oynamaya ya da video kaydetmeye başlayınca ısınıyor. Bu durum performansını etkilemiyor. uzun vadede bataryanın ömrüne zarar verir mi? olabilir. Ama Nova 5T modelinde bu kronik bir sorundur demek ne kadar doğru bilmiyorum. Firma bunu resmen açıklamadığı sürece bence bu telefon alınabilir. Zaten kronik bir sorun olsa tüm firmalar o surunu giderir ya da telefonu değiştirir.

Bu arada A80 kötü bir telefon değil. Özellik olarak Nova 5T kadar iyi bir telefon değil diyoruz sadece. A80 kullanmadım kullanan kimseyi de tanımıyorum. Ama elektronik marketlerde inceleme imkanım oldu. Ebatları çok büyük geldi bana. Kamerasının dönerek arkadan çıkması ilginç olmuş bu sayede ekranın tamamını kullanabiliyorsunuz. Telefondan genellikle film izliyor olsam ve sosyal medya kullansam A80 almayı düşünebilirdim.

Aykovsky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
72
Demek ki siz cihazı ve demek istediğimi tam anlayamamışsınız. ben burada oyun oynanmaz telefon kasıyor şöyle böyle dedim mi? siz forumda tavsiye olayını tam anlayamamışsınız. Bire bir deneyiminiz yoksa eğer, Dataları toplarken 1 2 yerden bakmayacaksınız. Görsel ve yazılı kaynakları derleyip son kullanıcı odaklı yapacaksınız. Herşey kağıt üstünde yazmıyor işte. Huawei yazmış mı işlemci yüksek performansta 40°C görüyor bu da bataryanızı olumsuz etkiliyor diye. Ülkemizde ne yazık ki telefon sektörü pahalı. Keşke o nova 5t nin bataryası öldüğünde çöpe atıp yeni telefon alacak para olsa çoğumuzda ama yok. Batarya değiştirmesi bile bir masraf. Siz bunları düşünüyor musunuz? Elbette hayır.
Herkes nova nova diye çığlık atıyor.
Tebrikler
Bu arada modelin bataryası TÜV sertifikalı.. Bataryanın ısınmadan problem yaşaması çok zor.

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
Bu arada modelin bataryası TÜV sertifikalı.. Bataryanın ısınmadan problem yaşaması çok zor.
??‍♂️ kardeşim Sen benim yazdıklarımı okumuyor musun? Sürekli ısıya maruz kalan bataryanın ömrü kısalır ve patlama riskine maruz kalır. Senin tüv sertifikan o bataryaları merdiven altında üretilenlerden farklı kılıyor sadece, bataryayı sonsuz enerji kaynağı yapmıyor. Halen inatla cihazı savunuyorsun.
Isınıyor diyorum cihaz. Şarj olurken bile ısınıyor. Halen yok sertifika yok şu yok bu. Sen bu cihazı hergün şarj edeceksin. Hergün ısınacak bu.

Enfiye

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
??‍♂️ kardeşim Sen benim yazdıklarımı okumuyor musun? Sürekli ısıya maruz kalan bataryanın ömrü kısalır ve patlama riskine maruz kalır. Senin tüv sertifikan o bataryaları merdiven altında üretilenlerden farklı kılıyor sadece, bataryayı sonsuz enerji kaynağı yapmıyor. Halen inatla cihazı savunuyorsun.
Isınıyor diyorum cihaz. Şarj olurken bile ısınıyor. Halen yok sertifika yok şu yok bu. Sen bu cihazı hergün şarj edeceksin. Hergün ısınacak bu.
Şuan honor 20 kullanıyorum. Nova 5t ile honor 20 zaten aynı telefon. Ben bu telefonu şarjda da kullandım. 20 dk video da çektim. 4 saat aralıksız YouTube dan video da izledim. Pro mode da 30 sn shutter speed de arka arkaya 20-30 tane uzun pozlama fotoğraf da çektim. 1 saat aralıksız PUBG mobile ve Call of Duty de oynadım. Bu yazdıklarım sırasında hep mobil veri de açıktı. Daha bir kere bile bahsedilen kadar ısınmadı. Her telefon kadar normal ısındı. Herhangi bir kasma donma olmadı. Benim de okuduğumu göre thermal throttling sorunu nova 5t için yazılıyor ama benim 2 aylık süreçte yaşadığım deneyimde ortada.

Bu arada thermal testi böyle çıktı. Sanırım biraz haklı olabiliriz ama bu test telefonu inanılmaz derecede zorluyor. Normal koşullarda hiçbir oyun bu kadar zorlamaz diye düşünüyorum. Burada test sırasında telefon daha önce olmadığı kadar çok ısındı elle net bir şekilde hissedilebilecek kadar ama eli rahatsız etmiyordu. Pil ise %61 den %55e düştü.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20200419_211545_skynet.cputhrottlingtest.jpg
    Screenshot_20200419_211545_skynet.cputhrottlingtest.jpg
    61.7 KB · Görüntüleme: 173
Son düzenleme:

ÇağrıTemürlenk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Nova 5t işlemci bazında önde bir telefon A80 i almaktansa Nova 5 t derdim Nova 5 tyi almayacağım diyorsan bu gün satışa cıkan P40 lite ı düşünmelisin hem fiyatı ucuz hem kirin 810 7nm işlemci var.

caginilter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

A80'in üretimi bitti. Üstelik mekanizmalı kamera bende belli bir süre sonra yağlanma hissiyatı bırakıyor. Nova 5T ise fena değil ama p40 serisi tanıtıldı. Bir göz atmanı öneririm. işlemci nm oldukça başarılı. Dip not Cihaz anroid google servisleri kullanmıyor. Appgallery diye kendi marketi var.

Geralt_Of_Rivia

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Nova 5t kamera konusunda iyi olbilir ona sözüm yok ama ısınma hem batarya performansını düsürür ,işlemci ve gpu ise yüksek ısıda performansını önce %70 ile sınırlandırır baktı olmuyo dahada peformans düşürür. Oyun oynarken sıkıntı olmaz ancak video işleme süresini ve video çekim performansını büyük ölcüde düşürebilir aynızamanda huaweini ıps ekranları gerçekten soluk renli ve kötü bi deneyim sunuyor çektigin fotoğrafların renleri bile bi tuhag duruyor a80 a71 veya xiaomi mi 9t alabilirsin bu cihazlar sana bi sıkıntı yaratmaz . (Not: Samsungun ekranları xiaomini oled ekranlarına göre daha canlı ranklere sahip tabi zevk meselesi.)