A7 2017 18.günde bozuldu

cmfrtykn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. 03.12.2017 tarihinde teknosa dan ing bank kredisi ile a7 2017 telefonu aldım. 18 gün kullandıktan sonra benden kaynaklı olmayan sebeplerle telefon şardayken yandı. Ayrıca ilk günden itibaren sarj yüzde 94 ün üstüne çıkmıyordu ve suyla temas etmemesine ragmen nem algılandı sorunu veriyodu. Velhasılkelam 22.12.2017 de teknosa bayiden garantiye verdim ve kesinlikle degisim talep ettigimi belirttim. 02.01.2018 de mesaj geldi garantiden "telefonunuzun islemi tamamlanmistir yola cikmaya hazirdir" diye. Hemen aradim garantiyi " telefonun durumu ne mesajinizi anlamadim dedim " bana dediler ki anakart degistirildi ve yeni email atandı diye. Ben de ama ben degisim istedigimi söylemistim dedi. Daha sonra bana telefondaki bayan dedi ki "ama beyefendi degisim olması için faturanızı da göndermeniz gerekmekteydi ve ürünün yeni alınmış olması gerek" dedi. Ben de hemen şok oldum ve durumu anlattım telefonum daha 18 günlükken yolladım ve teknosadaki adam benden ne belge istediyse yolladım diye. Kadın dedi ki hemen size geri dönücem. Tekrar aradı ve kendi telefon numarasını verip vatsaptan fatura fotografini atmamı istedi. Bende attım daha sonra 1 hafta gecti ses çıkmadı. Vatsaptan mesaj attim durum nedir diye isleminiz devam ediyor istanbuldaki genel servise durumu anlattık degisim talebi onayını araştırıyolar haber verilecek size dedi ve 2 gün sonra mesaj attı kadın faturanın tam boy resmini istedi. Yolladım ve şuan hala bir ses yok. Telefonu garantiye 22.12.2017 cuma günü verdim servise ne zaman ulastigini bilmiyorum mesaj atılmadı bana ama 25.12.2017 pazartesi ulaştigini farzedersek bugun itibari ile 19.iş gününe girecek telefon. Ve benim paraya ihtiyacım olduğu için 20 iş gününün solup para talebi istemek istiyorum. Sizlere sorum şudur ki telefonun 2.200 tl teknosada ve ing kredisiyle 2.591 tl ye gelmis oluyor bana ayda 145 tl taksidi var. Para iadesi olursa bana para mı vercekler verirlerse ne kadar vercekler faiz paralarını da vercekler mi ? Yada direk cektigim ing kredisi mi iptal olur?

Péder

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Faturada yazılı olan tutar geri ödenir diye biliyorum ben

POH

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Sen hiç sıkma canını 21. iş günü direk tüketici mahkemesine git
Elinde servise gittiğine dair belge ve fatura fotokopileriyle git asılları da yanında olsun.
Dilekçeni doldur.Uzun uzadıya uzatma 20 iş günü geçmesine rağmen cihazım teslim edilememiştir diye yaz dilekçeni sonra paranı saysınlar eline bu süreç zarfında seninle iletişime geçer yeni cihaz verelim veya cihazınız oldu diye uzlaşma yoluna giderlerse hiç birini kabul etme fatura üzerinde ki tutarı sana iade edecekler.

KeremEnginar

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Kredi olayında iade nasıl oluyor bilmiyorum ama, POH'un da dediği gibi eğer hakkını alamazsan Tüketici Hakem Heyeti kesin çözüm oluyor böyle şeylerde.

cmfrtykn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Az önce kadın şahsi telefonundan aradı beni dedi ki Cem Bey merhaba ben durum bilgisi için aradım işleminiz biraz uzadı devam ediyo dedi. Ben de direk dedim ki hanımefendi ürün size ne zaman ulaştı diye oda 22 de göndermissiniz ürün bize 24 ünde ulastı dedi. Ben yasal iş gününün dolmak üzere olduğunu para iadesi talep edecegimi söyledim. O da bana dostane bir ses edasıyla zaten doldu iş günü size ben rapor çıkarıcam onaylı rapor bu sayede siz ister degişim yapın ister para iadesi bu size ait dedi bende tamam dedim haberlesiriz iyi günler dedi

POH

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Az önce kadın şahsi telefonundan aradı beni dedi ki Cem Bey merhaba ben durum bilgisi için aradım işleminiz biraz uzadı devam ediyo dedi. Ben de direk dedim ki hanımefendi ürün size ne zaman ulaştı diye oda 22 de göndermissiniz ürün bize 24 ünde ulastı dedi. Ben yasal iş gününün dolmak üzere olduğunu para iadesi talep edecegimi söyledim. O da bana dostane bir ses edasıyla zaten doldu iş günü size ben rapor çıkarıcam onaylı rapor bu sayede siz ister degişim yapın ister para iadesi bu size ait dedi bende tamam dedim haberlesiriz iyi günler dedi
Burada kadının niyetini okuyabilecek değiliz. Açıkçası yukarıda yazdıklarını okuyunca gösterilen samimiyete hiç inanmıyorum.Sen hiç uğraşma gereğini yap