A51 ve A71 Kullancılarına Android 13 Müjdesi!

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Benim S6 da iyi değil. Uygulama içinde gezinirken atma vs. yok ama çok yavaş işlem yapıyor.
Planlı eskitmeyi çok rahat hissediyorum şahsen.
Galaxy S8 de de böyle yavaşlamalar başladı. Ve artık normal işlem yaparken bile ısınıyor.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,769
O kötülüğü ben Tab S2'de yaşadım. Gayet hızlı olan bir cihazdı, 1 yıl içerisinde öyle bir yavaşladı ki, aklım almadı.
Ben S6'yı aldığımda cihaz yağ gibi akıyordu ilk 2 yılında, şimdi haline acıyorum. Tek sorunu arada uygulamadan atıyordu.
Yapıyor işte hepsi ne diyeceksin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Galaxy S8 de de böyle yavaşlamalar başladı. Ve artık normal işlem yaparken bile ısınıyor.
Sizde mi var hocam? Yakın bir tanıdığımda var bayramda bir baktım ama hala hızlıydı takılma görmedim şahsen ben.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
O kötülüğü ben Tab S2'de yaşadım. Gayet hızlı olan bir cihazdı, 1 yıl içerisinde öyle bir yavaşladı ki, aklım almadı.
Tabletin içinde Exynos 5433 vardı. Öyle bir ısınıyordu ki, üstünde bişey pişirilebilirdi. Abartmıyorum. İlginçtir ki ilk aldığım zaman da böyleydi. Neden ama hala çözmüş değilim. Belki de kronik sorunluydu bilmiyorum.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Bu çok yanlış bir şey değil mi ama? Adam belki o telefona verdiği parayla 3-4 tane Mi 9T alır ama Xiaomi öyle düşünmüyor demek ki. Premium algısı yok adamlarda.

O kadar yani ha. Gerçi Exynos pek de irdelememek lazım.
Gerçi benim iPhone da çok ısınıyordu kaç kere banyo taşına koyduğumu bilirim soğusun diye :)
Bu soğumuyor da hocam. Cihaz ilk açıldığında 82-88 derece oluyordu CPU. Bir anormallik sezmiştim ama pek de takmamıştım doğrusu.

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
İyi bir şey böyle olması çünkü samsung normalde 3 yeni sürüm veriyor güncelleme olarak

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,523
Bu çok yanlış bir şey değil mi ama? Adam belki o telefona verdiği parayla 3-4 tane Mi 9T alır ama Xiaomi öyle düşünmüyor demek ki. Premium algısı yok adamlarda.
Bana kalırsa pekte yanlış bir şey değil. Verilen güncellemeyi 5 milyondan fazla cihazın denemesi ile daha yeni çıkmış bir cihazın denemesi çok farklı. Hangisinden çok daha hızlı ve kapsamlı geri dönüt alacağın ise ortada zaten. 9T kullanan adam yazılım güncellemesi ile gelen bir hatayı çok daha rahat tolere edebilirken, Mi 10 için o kadar para bayılan adamın bu hatalara karşı toleransı daha azdır.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,769
Bana kalırsa pekte yanlış bir şey değil. Verilen güncellemeyi 5 milyondan fazla cihazın denemesi ile daha yeni çıkmış bir cihazın denemesi çok farklı. Hangisinden çok daha hızlı ve kapsamlı geri dönüt alacağın ise ortada zaten. 9T kullanan adam yazılım güncellemesi ile gelen bir hatayı çok daha rahat tolere edebilirken, Mi 10 için o kadar para bayılan adamın bu hatalara karşı toleransı daha azdır.
Aslında doğru MIUI 11 geldiğinde sorunlar hep ota segnette çıkmıştı. Hiç duymadım amiral gemisi gibi cihazlarda. Yani hem bir deneme-yanılma aracı olarak kullanıyorlar hem de kullanıcıya erken verip göz boyuyorlar.

İyi bir şey böyle olması çünkü samsung normalde 3 yeni sürüm veriyor güncelleme olarak
2 veriyor(du).

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,523
Aslında doğru MIUI 11 geldiğinde sorunlar hep ota segnette çıkmıştı. Hiç duymadım amiral gemisi gibi cihazlarda. Yani hem bir deneme-yanılma aracı olarak kullanıyorlar hem de kullanıcıya erken verip göz boyuyorlar.

2 veriyor(du).
Kullanıcıya güncellemeyi geç versen bu sefer diyecek neden geç verildi, erken versen bu seferde hatalar oluyor. Bu sebeple güncellemeyi erkenden çıkarıp, hataları gelen geri bildirimlere göre düzeltmek bence çok daha mantıklı. Ne kadarsan geç verirsen ver, yazılım ekibinin test etmesi ile 5 milyondan fazla kişinin test etmesi farklı bir şey. Bugün iOS güncellemelerinde bile bir takım yazılımsal sorunlar ortaya çıkıyorsa, bence bu işi yapan insanlara da bu kadar yüklenmemek gerek.

Lorville

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Güncelleme konusundaki şikayetlerimiz sonuç veriyor. Ne güzel destek 2 yıldan 3 yıla cıktı. Ama yeterli değil. Haydi biraz daha Samsungu eleştirelim ki 4 yıl olsun. Samsung almayın.

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140

2 veriyor(du).
Aynen, ilk sürüm ve sonra ikinci sürümler toplamda ana sürümle üç oluyor ama 4 olduysa iphone’un 5s’e yaptığı ekstra gibi oluyor

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,769
Güncelleme konusundaki şikayetlerimiz sonuç veriyor. Ne güzel destek 2 yıldan 3 yıla cıktı. Ama yeterli değil. Haydi biraz daha Samsungu eleştirelim ki 4 yıl olsun. Samsung almayın.
Daha üstü olmaz şu an. Önce Google bu konuda bir adım atmalı bir 5 yıla çıkarırlarsa o zaman peşinden gider diğer. üretciler de.

Aynen, ilk sürüm ve sonra ikinci sürümler toplamda ana sürümle üç oluyor ama 4 olduysa iphone’un 5s’e yaptığı ekstra gibi oluyor
O şekilde aynen ilk sürüm üzerine 2 yeni sürümdü
Şimdi ilk sürüm üzerine 3 yeni sürüm.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Xiaomi'ler ortalama 3-4 sürüm MIUI güncellemesi alıyor zaten. Ben Android güncellemesi ile bir şeylerin değiştiğini hiç görmedim Xiaomi'de.
Bir süre sonra play storede ki yeni çıkan uygulamaları düşük sürümlere vermiyorlar.

M

Murat Burç

SDN Okuru

O kadar yani ha. Gerçi Exynos pek de irdelememek lazım.
Gerçi benim iPhone da çok ısınıyordu kaç kere banyo taşına koyduğumu bilirim soğusun diye :)

Peki ilk ne zaman bu yavaşlamlar başladı aldıktan ne kadar sonra? Benimkinin desteği bittikten sonra başlamıştı.
Hatırlamıyorum ya ben bırakalı 3 sene oldu herhalde.
Benim pil kötüydü baya garanti bitmeden değiştittirdim.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,548
Bir süre sonra play storede ki yeni çıkan uygulamaları düşük sürümlere vermiyorlar.
Galaxy mini 2 kullandığım dönem Chrome indirmek istedim cihazınız bu sürümle uyumlu değil demisti tabi o zamanlar Android 4.0 4.1 güncel sürümdü mini 2'nin sürümü Android 2.3 Gingerbread idi

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Sizde mi var hocam? Yakın bir tanıdığımda var bayramda bir baktım ama hala hızlıydı takılma görmedim şahsen ben.
Evet var. Ucuza bulduğum için yedek cihaz olarak aldım. Batarya ve yavaşlama dışında hala güzel cihaz.

Andromedavor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,339
Hocam bir telefonu max 3 sene kullanacaksın 5 sene kullanırsan elinde kalıyor Tolga Cem Kücükyılmaz'a hak veriyorum
Elimde en fazla 1 yıl duruyor. Çıkarmassam elimde kalır. 5 sene kullandığım telefonu bırak elimden çıkarmayı kullanmayı bıraktığım zaman gömer cuma akşamları okurum onun için