A3 2016 Root

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Arkadaşlar hayırlı bayramlar, iyi forumlar.
Elimde 2016 model 2 haftalık a3 var. Bugüne kadar note 5, g5, 6s, m9 ve son olarak htc 10 kullanmış biriyim. O nedenle hiç roota gerek duymadım. Aslında root nedir, ne işe yarar çok detaylı bir fikrimde yok. Bildiğim kadarıyla zamanla yavaşlamış bir telefonun hızını bir süre daha arttırmak için root yapılır. Herneyse.
Hazır elimde hız olarak amiral gemisi olmayan bir model varken root işine girmeyi düşündüm ancak yapma konusunda emin değilim. Öncelikle garantiden dolayı sıkıntımız yok. O konuyu es geçiyorum. Benim öğrenmek istediğim bir kaç şey var. Normalde telefonun hızından memnunum o nedenle root atmalımıyım diye sorarsam saçma olur. Bu konuyuda es geçip sadete geliyorum [emoji3]

Root attığım zaman hız, stabilite, görsellik, batarya ve aklıma gelmeyen diğer konularda artı ya da eksi ne gibi değişimler olacak.

Uzun uzun yazdım, umarım anlatabilmişimdir derdimi. Okuyup yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

alihanabi

Asistan
Reaksiyon puanı
93
cihazı rootlamak hız stabilite anlamında vs. bi değişiklik sunmayacak sadece sisteme erişimin tam olucak windowstaki admin gibi düşünebilirsin cihazı rootlamanla birlikte bi takım programlarda mesela greenify gibi uygulamalarla sistemin bazı şeylerine müdahale ederek sistemi hızlandırabilirsin işlemcinin hızını belli bi düzeye çekebilirsin gibi yani sadece root atmak bi işe yaramaz

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Xda da kesin vardır. Ama bencede root atma. Senin telefonunun pil süresi çok iyi :)
Pil süresi değil de görsellik açısından atmak istiyordum ama touchwizin bu hali iyi kalsın böyle. Hb konusunda da hiç bulaşma adı telefon diye geçiyorsa sakat iş [emoji2]

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Pil süresi değil de görsellik açısından atmak istiyordum ama touchwizin bu hali iyi kalsın böyle. Hb konusunda da hiç bulaşma adı telefon diye geçiyorsa sakat iş [emoji2]
Aynen öyle yapıcam [emoji16]