A-RGB ve RGB

Bu konuyu okuyanlar

enes.wtp

Asistan
Katılım
25 Aralık 2019
Mesajlar
397
Reaksiyon puanı
772
Puanları
93
EMEĞE SAYGI OLARAK BEĞENMEYİ VE DESTEK OLMAYI UNUTMAYALIM :)

Selamlar herkese, bugün siz değerli forum üyelerine kolaylık tanıyacak bir konu açmak istedim.
indir-png.467279

RED GREEN BLUE anlamlarına gelen RGB artık bilgisayarımızın her alanında karşımıza çıkıyor.

RGB seven taraf ve sadelikten yana olan kullanıcılar var. RGB seven topluluk biraz benim yaş ( 15 ) kategorimde olan insanlardan oluşuyor, sadelik seven kullanıcılar en çok NZXT, Phanteks gibi tek renk üzerine çalışmaları bulunan markalara yöneliyor. Kasa fanları, anakart, ekran kartı gibi her güç alabilen parçada ışıklar artık değişilmez unsur.
ARGB Nedir ?
Adreslenebilir RGB, kontrolüne tam olarak hakim olabildiğimiz ve her led ışığının kendine has çip düzeneği olan bir led tipi. Bağlantı tipi normal RGB bağlantılarından farklıdır.
Kontrolü nasıl yapılır ?

Anakart üzerinde bulunan veya kendi kontrolcü sistemine sahip bir çok düzenleyici var.

Parçalar nelerdir ?
Bu yazıda daha az bilinen RGB - ARGB ürünlerini tanıtacağım.

Deep Cool DP-GH01-ARGB Led Ekran Kartı Tutacağı M/B 5V RGB, Metal Çerçeve: Amazon.com.tr Geniş ekran kartları esneme yapabiliyor. Ekran kartına göre tutacağın altında bulunan yapışkanı hizalayıp yapıştırıyorsunuz. Kablo saklayıcı görevide görüyor.

M.2 Heatsink Soğutucu Jonsbo M2 A Rgb Işıklı Ngff Nvme Ssd Disk - n11.com M2 SSD ile uygun soğutucu. M2 ısındıkları zaman performans düşüklüğü görülebiliyor.

Xrades Full Rgb Siyah 90x40 Cm Xxl Gaming Oyuncu Mousepad - n11.com Kablo bağlantısı ile güç almasını sağlıyorsunuz ve RGB Mousepad hazır.

Phanteks Halos 120mm Dijital Rgb Fan Çerçevesi - n11.com RGB olmayan 120 mm ( 12 cm ) fanlarınıza RGB efekti katan çerçeveler.

RGB Ekran Kartı Desteği Republic of Gamers Türkiye üzerinde sadece bu site üzerinde buldum. Aliexpress üzerinden farklı farklı modeller bulunabiliyor. ( AMD, Nvidia, MSI )

Önerileriniz veya kullandığınız RGB parçaları yazarsanız sevinirim.

Konular bana aittir. Technopat Sosyal üzerinden de bulabilirsiniz :) SDN Forum <3
 

Mert0

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2019
Mesajlar
2,460
Reaksiyon puanı
1,702
Puanları
113
Siz direkt RGB almışsınız. Arka kapakta da vardır bi' ışık :) Öyle tahmin ediyorum.
Yok arka kapaktaki aynalı ROG logosu. Klavye ve altta var sadece RGB. Çoğunlukla beyaz ışığa alıp en kısık modda kullanıyorum. Çok sevmiyorum ama fena da değil.
 
Üst