A.R.O.G çalıntı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eF.E
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
A.R.O.G'la, 2004 yapımı Fransız komedi filmi "RRRrrrr" arasındaki şaşırtıcı benzerlikler sinema tutkunlarının dikkatinden kaçmadı.

Mega Magazin programının iddiasına göre "A.R.O.G" ile 2004 Fransız yapımı "RRRrrrr" adlı komedi filmi şaşırtıcı bir şekilde birbirine benziyor. Alain Shabat'ın yönettiği Marina Fois ve Gerard Depardieau'nun başrolde oynadığı ve taş devrinde geçen "RRRrrrr" filmi Fransa'nın tüm zamanlarda en çok izlenen üçüncü komedi filmi. Ülkemizde de sinemalarda ve TV'de gösterildi.

İşte iki filminin şaşırtıcı benzerlikleri

-İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti'ye alıyor.
-"A.R.O.G"da Arif'in fragmanlarda da yer alan meşhur dinozorla yüzyüze karşılaşma sahnesinin aynısı "RRRrrrr"da da var.
-"A.R.O.G"da iki kabile arasında çekişme var. "RRRrrrr"da da iki kabile arasında çekişme var. "A.R.O.G"daki iki kabile çekişmeyi sonlandırmak için futbol maçı yapıyorlar. "RRRrrrr"da da iki kabile aralarındaki çekişmeyi bitirmek için voleybolu andıran geyikbol maçı yapıyorlar. Bu maçların sonunda oyuncuların sevinçleri de birebir aynı.
-"A.R.O.G"daki isimler de benziyor. İki filmde de Kaaya adlı karakter var. "A.R.O.G"da Nil Karaibrahimgil "Mimi"yi, "RRRrrrr"daki baş kadın karakterin ismi Higi...
-İki filmde de rakip kabilelerin çocukları birbirine aşık.
-İki filmde de başroldeki erkek oyuncular maymunla yakınlaşma içine giriyorlar.

KAYNAK

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İki filmi izledim , AROG baya bi çalıntı duruyor...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende ç.alıntı sahneleri izledim ve malesef ki cem yılmazın da o sahneleri izlediğini anladım

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Bende Şimdi izliyorum:):)
Ama arog u izlemedim

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çoğu ikişi filmi merak edip sitesinden fragmanları izlemiştir. Şunu söylemeliyim ki filmlerde onların artısı olarak söyleyebileceği hiç bir şey yok. Yani siz zaten bunlara gülmüş oluyorsunuz. Bu durumda filme gitme amacınız sıfırlanıyor. Görsel olarak yada teknik açıdan kötü olduğunu söyleyemem ancak hikaye gelişimi ve espri ilk film olan GORA'dan kat kat aşağıda bir yapım. GORA'da dilinize dolayacak bir kaç replik yaklalayabiliyordunuz AROG'da ise bu yok. Yani yapılan işin yapılmış olmak için ortaya çıktığını daha ötesi reklam amaçlı, para kazanma amaçlı bir yapım olduğunu direkt anlıyorsunuz. Tabi filmi sevenler de olmuştur ona sözüm yok. Ancak filmin başarılı bulduğum kısımları öncelikle müzikleri ve akabinde sahne tasarımı. Bunun haricinde film gerçekten boş geçiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse bu Türk Filmlerinde rastllayamadığımız görsellik bile filmi kurtaramıyor:wacko:

aliihsangs12

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kostümleri ve mekanları bile nerdeyse aynı denecek kadar benziyor. bu işin içinde bi bit yeniğinin olduğu kesin...

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Baska isimiz gucumuz yok nelerle ugrasiyoruz..arog calintimi,falancinin klibi calintimi,kurban bayraminda tavuk kesilirmi,kadinlar camide namaz kilabilirmi.suni gundem bunlar.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Film 10 numaraydı ama çalıntıda olabilir xD

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
RRRrrr izlerken gülmekten yarılmıştım. Ama dün Arog'a gittim pişman oldum kesinlikle can sıkıcı bir film tek sahnesine güldüm sakız kutusundan sakız yerine çıkan hapı yutma sahnesi.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,144
İki filmi de seyrettim. Çalıntı falan yok. Bunlar öküz altında buzağ aramak. Ayrıca Rrrr denilen iğrenç film Arog'un yanından geçemez. Arog ahım şahım bir film değil ama yine de Rrrr'la kıyaslanması ve çalıntı denilmesi üzücü... Zaten ilk maddenin komikliğine bakın

-İki film de taş devrini günümüz esprileriyle ti'ye alıyor.

Eee filmlerle dalga geçen bi ton film var.. Korkunç bir film serisi çığlık serisi en süper kahraman vs... bunu yazmanın anlamı ne.. Saçmalık

keanureeves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Rrrr hakikatende igrenc bir film felaket ötesi turkce dublajı yapıldı o filmin izledim ama biz mi esprileri anlayamıyoruz.Yoksa adamlar mı yapamıyo belli degil.Ama arog öyle degil birkere efekt olarak o filmin cok cok üstünde zaten cemyılmaz kalitesi var günlük hayattan espriler.Recep ivedik nasıl tuttu sanatsal hicbir degeri yok konusu da vasat ama film sırf espri üzerine kurulmus.Varsa yoksa türk filmleri diyorum(arada dünya sineması da iyidir)

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Cem yılmazın her filmine bu oluyor zaten. Sihirbazada senaryosu çalıntı demişlerdi. Hatta savaş ay çıkıp açıklama yaptı senaryo benim diye.
Bu iddalara en güzel lafı gene bu iddalara maruz kalan cem yılmaz söylemiştir.
" Ne yapsak birileri gelip sahipleniyor. Bİdaki sefere Or...u cocuğum diye bir film yapacağım bakalım kim sahiplencek" :D

doesluck

Profesör
Reaksiyon puanı
1
şu vatan gazetesi amma boş beleş ya yemin ediyorum ona vereceğiniz parayla bulvar alsanız daha fazla işe yarar..

bi haberi şişiriyolarda şişiriyorlar herşeyleri aynı adamların .:!

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
jurassic park da dinazor vardı
arog da da var
arog çalıntı :D

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
hayır ama iki kabile var kabileler savaş değil spor müsabakası yapıyor birisi icat yapıyor diğeri yapamıyor bence esinlenmiş ama sonuçta cmylmz bu harmanlamış kendi içinde ayrıca bazı yerler arog da kopuk arifin girişini kötü köyün neden kötü olup icat yapmadığı arifin kurtulması logar ve logarın atası olayı felan onları bağlamak için harmanlamış bazı yerlerde de kopukluk oluşmuş var biraz copy pasteler o garanti

TempesTs

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Butun filmler birbirine benzer. N' zamandan beri yeni bir senaryo seyrediyorsunuz? Bir gecirin gozunuzun onunden filmleri bakalim... Butun sahneler hemen hemen bir birine benziyor. Hatta '' Ta kendisi! '' dediginiz sahnelere bile bircok filmde rastlarsiniz... En basit ornekleri macera, aksiyon, korku, romantik film turleridir. Hepsi birbirine benzer... Normal bir şey yani, calinti filan yok.

XLone

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çalıntı iddialarını asılsız buluyorum.çünkü tek bir ortak yanı var ikisinin de konusu yontma taş devriyle ilgili bence..