__MACOSX klasörleri nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IPv6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sitelerden PS veya birbaşka Adobe program dosyası indirdiğimde içlerinden "__MACOSX" isimli bir klasör çıkıyor.ve dosya ismi orjinal dosya isminin aynısı ama başında "._" ile başlıyor.bunun anlamı nedir.MacOS da diğeri çalımıyomu yani.anlamadım niye koyuyolar bunu?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Macos işletim sisteminin uzantı sistemi farklıdır. Içindeki o klasör eğer apple kullanıyorsan diye alternatif olarak eklenmistir.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki windows dosyası macOS da çalışırmı.şonuçta formatlar aynı?

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Mac OS işletim sistemine özgü bazı bilgileri o klasörde taşıyor. Windows'daki dosya oluşturma tarihi, değiştirme tarihi vs gibi bilgiler o klasörde tutuluyor. Mac OS da ZIP açılınca bu bilgiler kullanılıyor ve ZIP in içinde gözükmüyor gizli tutuyor. Ama Windows bu dosyaları kullanmadığı için gösteriyor.

(Tam emin değilim)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Heralde macos'un sistem dosyasıdır gözükmüyordur, mac kullanan biri de bi klasörü arşivlediğinde içinde gözükmeyen o klasörü de arşivliyordur windowstan açan biri de bu klasörü görüyordur, windowstaki thumbs.db gibi birşeydir heralde tamamen tahmini konuşuyorum.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
onun amacı mac os kullanıcıları eğer onu yüklerlerse dosya veya klasörün nasıl görüneceğini belirtmek için :) Önündeki nokta ise o klasörü gizli dosya olarak görünmesini sağlar :D