Soru 9k Laptop önerisi

Mafretiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sizce 9.000 liraya en mantıklı laptop hangisi bilgisi olan önerebilirmi acaba?

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Reaksiyon puanı
19,113
Sizce 9.000 liraya en mantıklı laptop hangisi bilgisi olan önerebilirmi acaba?
2.el düşünürmüsünüz?
9K max bütçem olsa, 300 TL bile yukarı çıkartamıyor olsam bunu tercih ederdim

Casper ve özellikle "nirvana" serisi ile ilgili hiç iyi izlenimler almadım. Kullanan çoğu insan sevmiyor.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
2.el düşünürmüsünüz?

Casper ve özellikle "nirvana" serisi ile ilgili hiç iyi izlenimler almadım. Kullanan çoğu insan sevmiyor.
Forumun geneliyle farkım
İzlenimler ve youtube videoları yerine deneyimlerle yazmam ;)

1678448752712.png

Şu marka takıntısından uzaklaşın derim :)

Mafretiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2.el düşünürmüsünüz?

2. el düşünüyordum normalde ama buluşup alıcak şekilde müsait değilim kargo şeklinde gönderimede pek güvenemiyorum

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
2. el düşünüyordum normalde ama buluşup alıcak şekilde müsait değilim kargo şeklinde gönderimede pek güvenemiyorum
Yıllar içinde hobi olarak yaptığım al-sat ile belirleyebildiğim 2. el laptop satma sebepleri:

1- Acil para ihtiyacı (%3'ü)
2- Model yükseltme (%10'u, Genelde pc ölene kadar kullanılmış oluyor, zira işini görse satmaz)
3- Al-Satçı (%10'u)
4- Bozuk pc yi elden çıkartmak isteyen (%75'i)
5- Diğer (%2'si)

Çoğunun 2. el satılan laptop'un gizli bir problemi vardır. Bazen o problem o kadar derin olur ki, 2-3 ay çalıştırdıktan sonra ortaya çıkar. Daha bunun şaştığını görmedim.

Bir gün arkadaşım bir laptop aldı. Aldığı yerde test etti 15-20 dakika sorun yok. Sonra laptopu eve götürdü. Ortaya çıktı ki, kuzey köprüsü sıkıntılı. Laptop 3 saat falan aralıksız çalışınca hop diyip kendini kapatıyor. Kitleniyor. Geri de veremedi. Sayısız hikaye biliyorum.

Mafretiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yıllar içinde hobi olarak yaptığım al-sat ile belirleyebildiğim 2. el laptop satma sebepleri:

1- Acil para ihtiyacı (%3'ü)
2- Model yükseltme (%10'u, Genelde pc ölene kadar kullanılmış oluyor, zira işini görse satmaz)
3- Al-Satçı (%10'u)
4- Bozuk pc yi elden çıkartmak isteyen (%75'i)
5- Diğer (%2'si)

Çoğunun 2. el satılan laptop'un gizli bir problemi vardır. Bazen o problem o kadar derin olur ki, 2-3 ay çalıştırdıktan sonra ortaya çıkar. Daha bunun şaştığını görmedim.

Bir gün arkadaşım bir laptop aldı. Aldığı yerde test etti 15-20 dakika sorun yok. Sonra laptopu eve götürdü. Ortaya çıktı ki, kuzey köprüsü sıkıntılı. Laptop 3 saat falan aralıksız çalışınca hop diyip kendini kapatıyor. Kitleniyor. Geri de veremedi. Sayısız hikaye biliyorum.
Evet böyle durumlardan dolayı 2. ele giresimde yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Forumun geneliyle farkım
İzlenimler ve youtube videoları yerine deneyimlerle yazmam ;)

Ekli dosyayı görüntüle 180132

Şu marka takıntısından uzaklaşın derim :)
Burdaki laptop Casperin hangi modeli acaba birde o önemli