DarkMatter
Doçent
Hangisi uzun ömürlülük, performans konusunda daha iyidir?
Monitör dahil mi bu fiyata?Hocam rica etsem ekran kartsız üst sınır 6000olan sistem toplar mısınız? Birde 3. nesil ryzen beklenmeli mi?
Hocam unuttunuz sanırımMonitör dahil mi bu fiyata?
Peki hocam ryzen 3 leri beklemeli miyim? Ama sanırım beklersem ryzen 7 3700x alamayacağım fiyat farkından dolayi ki dolar da artarsa eldeki bulgurdan da olacakmışım gibi düşünüyorum.Bak açık ve dürüstçe söylüyorum, Hyper threadinge sahip işlemciler her zaman daha uzun ömür olur, daha iyi %1 min fps verir, yani daha az anlık donmalar yaptırır.
i7 8700k cidden çok iyi bir işlemci. IPC'si yüksek, 12 threadli 6 çekirdekli güçlü bir işlemci.
Öbür yandan R7 2700x ise daha iyi çoklu çekirdek performansı sunan fakat IPC'si 8700k'ya göre %20 geride olan bir işlemci.
Ben hem yüksek IPC hem de yüksek çoklu çekirdek performansını bir arada sunan 8700k'yı öneririm.
9600k ise bence ihtimal dahilinde bile olmamalıdır. Hele ki uzun ömürlü olsun isteniyorsa. Hyperthreadinge sahip olmayan 6/6 bir işlemci çünkü. 2-3 yıl gider, ondan sonrası Allah kerim. Stutter mı yaşarsın, %1 fpslerin 20lere mi iner, niye anlık donmalar mı oluyor dersin seç beğen al misali.![]()
Sistemi sipariş ettim hocam attığıniz sistemdeki kasa ve psuyu değistirdim sadece.Böyle bir sistem öneririm. Kusura bakmayın yoğunluktan unutabiliyoruz bazen.
- İşlemci: https://www.amazon.com.tr/AMD-Ryzen-İşlemci-3-7GHz-4-3GHz/dp/B07B428M7F/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1545598084&sr=8-1&keywords=2700x&th=1
- Anakart: MSI X470 GAMING PLUS AMD X470, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, HDMI, DVI-D ATX Anakart - inventus
- RAM: CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah Vengeance RGB Pro Dual Kit Ram | ITOPYA
- Kasa: Corsair Carbide 400C ATX Pencereli Mid-Tower Kasa Fiyatı
- PSU: High Power 750W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı Fiyatı
Hayırlı olsun.Sistemi sipariş ettim hocam attığıniz sistemdeki kasa ve psuyu değistirdim sadece.
Aerocool p7c1
Aerocool KCAS 750w 80plus gold modüler güç kaynağı aldim.
Konu kilitlenebilir.
Bence kesinlikle beklenmeli.Hocam rica etsem ekran kartsız üst sınır 6000olan sistem toplar mısınız? Birde 3. nesil ryzen beklenmeli mi?