- Reaksiyon puanı
- 9,827
Pandemi döneminde ekran kartları ve bilgisayar donanımlarının fiyatlarının uç noktalara gelmesi sebebi ile bilgisayarların fiyatları ciddi oranda arttı. Bazı arkadaşlarımız ise hesaplı çözümlerin arayışına girdi. Bugün ise 950₺ bütçe ile toplanan ve günümüzün FPS oyunlarını 720P ayarlarda rahatlıkla oynayabileceğiniz sistemimi tanıtmak istiyorum.
İşlemci: Intel Core i3-2120 İşlemci
32 nm üretim teknolojisi ile üretilen ikinci jenerasyon i3, 2 core / 4 thread yapıda geliyor. 2011 yılında çıkan işlemcimizin bu sistemde kullanılacağı anakart H61 çipsetli olacak. İşlemcimizi 120₺'ye alacağız.
İşlemci Linki
Anakart: TurboX H61C
Maalesef, TurboX marka bir anakart kullanacağız. Bu çipsette olan 2. el anakartların bir çoğu çok uçuk fiyatlardan satışa çıkarıldığı için, bu anakartı kullanmak durumunda kaldım. Bu bütçede ancak bunu seçebiliyoruz.
Anakart Linki
RAM: 4 GB DDR3 RAM
Bütçemiz oldukça kısıtlı olduğu için, 4 GB RAM kullanacağız. Bu sistem için yeterli. İlerleyen dönemde 8 GB RAM'e çıkarmanız mümkündür.
RAM Linki
Ekran Kartı: Asus GeForce GT 710 1 GB
1 GB kapasiteli bir ekran kartı kullanacağız, DX11 olması ve uygun fiyatlı olması sebebi ile bu ekran kartını kullandım.
Ekran Kartı Linki
HDD: Samsung 250 GB HDD
Gönül isterdi SSD kullanalım ancak, bu bütçede HDD kullanacağız. İlerleyen zamanlarda belki SSD alabilirsiniz. 250 GB kapasite şu an için yeterli olacaktır diye umuyorum.
HDD Linki
Kasa: Asus eski bilgisayar kasası
2. elden alabileceğimiz ucuz ve güzel bir kasa olduğunu söyleyebilirim.
Kasa Linki
Güç Kaynağı: Belson 300W PSU
300W bu sistem için fazlası ile yeterli olacaktır. Zaten ekran kartımız çok düşük tüketiyor.
Güç Kaynağı Linki
Toplamda 950₺'ye 720p FPS oyunlarını rahatlıkla oynayabileceğimiz bir sistem topladım. Sizin görüşleriniz neler? Aşağıda belirtebilirsiniz.
İşlemci: Intel Core i3-2120 İşlemci
32 nm üretim teknolojisi ile üretilen ikinci jenerasyon i3, 2 core / 4 thread yapıda geliyor. 2011 yılında çıkan işlemcimizin bu sistemde kullanılacağı anakart H61 çipsetli olacak. İşlemcimizi 120₺'ye alacağız.
İşlemci Linki
Anakart: TurboX H61C
Maalesef, TurboX marka bir anakart kullanacağız. Bu çipsette olan 2. el anakartların bir çoğu çok uçuk fiyatlardan satışa çıkarıldığı için, bu anakartı kullanmak durumunda kaldım. Bu bütçede ancak bunu seçebiliyoruz.
Anakart Linki
RAM: 4 GB DDR3 RAM
Bütçemiz oldukça kısıtlı olduğu için, 4 GB RAM kullanacağız. Bu sistem için yeterli. İlerleyen dönemde 8 GB RAM'e çıkarmanız mümkündür.
RAM Linki
Ekran Kartı: Asus GeForce GT 710 1 GB
1 GB kapasiteli bir ekran kartı kullanacağız, DX11 olması ve uygun fiyatlı olması sebebi ile bu ekran kartını kullandım.
Ekran Kartı Linki
HDD: Samsung 250 GB HDD
Gönül isterdi SSD kullanalım ancak, bu bütçede HDD kullanacağız. İlerleyen zamanlarda belki SSD alabilirsiniz. 250 GB kapasite şu an için yeterli olacaktır diye umuyorum.
HDD Linki
Kasa: Asus eski bilgisayar kasası
2. elden alabileceğimiz ucuz ve güzel bir kasa olduğunu söyleyebilirim.
Kasa Linki
Güç Kaynağı: Belson 300W PSU
300W bu sistem için fazlası ile yeterli olacaktır. Zaten ekran kartımız çok düşük tüketiyor.
Güç Kaynağı Linki
Toplamda 950₺'ye 720p FPS oyunlarını rahatlıkla oynayabileceğimiz bir sistem topladım. Sizin görüşleriniz neler? Aşağıda belirtebilirsiniz.
Son düzenleme: