8MBit tarifeye 1MBit hız

tremere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben başka bir şehirde oturuyordum şimdi ise Ankara'ya taşındım.
Hattı da gerek telefon gerek interneti kapattırmadan oturduğum yere transfer ettirdim.
Dürüst olacağım orada 10MBit hızına kadar ulaşıyordum nedenini bilmiyorum. Hatta bu forumda da internet hızım 10MBit'e çıkmış diyen arkadaşlar görmüştüm.
Oradan aklımda kalmış ttnet özel kategorisi, buraya da başvurup yardım istiyorum.
8MBit limitsiz internet tarifesi içine dahilim ama interneti 1MB hızında kullanıyorum.(Tam olarak 1.3 küsür)
Destek hattını aradığımda santrale uzaklıktan dolayı olabilir dediler ama kesin bir bilgi vermediler.
Santrale uzak bile olsak arada 8 katlık(hatta 10 katlık) muazzam bir fark var.
Kullanmadığımız bu uçurum derecesinde fark için aynı ücreti ödeyerek kendimi enayi gibi hissediyorum.
Bu zamana kadar TTnet ile en ufak bir sorunum dahi olmadı, çok memnundum, herkese tavsiye ediyordum.
Ancak bu sorun çözülmezse ayrılmak dışında bir çözüm göremiyorum, umarım son çare olarak burada çözülür.
Saygılar sevgiler...

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Acı ama gerçek genelde çözüm bulunmaz :)

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
8 MBite kadar tarifeme 2 MBit zor alıyorum. 4 olduğu zaman sürekli kesiliyor ve sonunda kalıcı olarak bu hızda tuttum. Sürekli kesileceğine 2de kasın dedim ve çoğu 8 MBite kadar taride böyle kullanmaktadır.

Sanki kullanıcıların %95'i santralden uzaktadır.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ankara'da hangi semttesin? Bulunduğun yerin yoğunluğu ve ya TiviBu kullanıcıları için normal internet kullanıcılarının hızlarını düşürme durumları yüzünden hız düşüklüğü olabiliyor. Bir de apartman içi kablonun kalitesi de önemli...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sorun ttnet se kesinlikle çözüm bulamazsın tek çözüm evi değiştirmek yada alternatif sağlayıcılara geç (kablonet,uydunet vs)
benim işyerimle evim arasında bir bina var evde çok şükür sıkıntı yok ama işyerimde 8mbit te kadar parası öderken 1mbit bile kullanamıyorum hızımı arttırdıkları zaman 10 saniyede bir kopma oluyor çözüm bulamadılar.

tremere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben 2000 yılından beri 11 yıldır ttnet kullanıyorum.
dediğim gibi önceki şehrimde birkaç kez ev değiştirmeme rağmen hiç bu tip sorunlarla karşılaşmamıştım.
Türkiye'nin başkentinde karşılaşınca insan şaşırıyor tabi.
Gerçekten çok memnundum arkadaşlarıma eşe dosta hep ttnet tavsiye ettim.
Şimdi ise durduk yere gerildim diğer internet servis sağlayıcılarını araştırıyorum onlar da sanırım her yere hizmet vermiyormuş.
Yani 1mbit gerçekten idare edilecek gibi değil, Youtube'dan video bile izleyemiyorum, teknoloji gelişti eskisi gibi değil ki.
Altındağ Atilla Mahallesinde oturuyorum.
İnanın her türlü öneriye açığım.
Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.

maxpayne1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yazıyı okuyunca acı acı güldüm... 1MBit hızı sadece rüyamda görüyorum
her ay 8MBit parası alıyor TTNET ama 1MBit hizmeti bile alamıyorum tam 2 senedir
uğraşıyorum ama nafile artık pes ettim.... aldıkları tüm paralar haram olsun
siz siz olun ses çıkarmayın yoksa bu hızıda alırlar elinizden ha...........

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Birzdaha sabredersen metronet yaygınlaşacaktır tek umut onu görüyorum kablonet zengin semtlerinde kalmaya devam ediyor

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bölgesel internet yoğunluğu baya etki ediyor. Mahalleye, sokağa kadar bir kaç gigabitlik bağlantı geliyor ama alternatifler olmadığı için o bir kaç gigabit 300 - 400 haneye dağıtılınca ve insanlar bağlantıyı bol bulduk deyip indirmeye yüklenince hane başına 1-2 megabit düşüyor. Ama Ttnet bina girişinde 6-7 megabit ölçüyorsa burada sorumluluk bize düşüyor. Kablolar için harcanacak 30-40 lira uzun bir süre güzel bir internet bağlantısına sahip olmak demektir.

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:27 ----------

Birzdaha sabredersen metronet yaygınlaşacaktır tek umut onu görüyorum kablonet zengin semtlerinde kalmaya devam ediyor

Bizim biraz aşağıdaki sitede metronet var ama bizim apartmanda yok, siteden başvuru yağmuruna tuttum ama ses soluk yok. Sadece binanın elektrik tesisatına bir cihaz takma ve binaya kadar fiber optik çekme maliyetleri var, bina içi kablo döşeme maliyeti yok. Superonline fiber cat 5 hatta artık cat 6 kablo döşemek zorunda ama metronet ile iki büyük sitelerde yaygınlaşmayı bitiremedi daha malesef.
Bu arada metronet (metro ethernet değil) telefon sabit ücreti gibi zorunlu bir ücret almamanızın yanında bazı baketlerinde telefon imkanı (VOIP yani bir nevi internet üzerinden) da sunuyor ve bu telefon hizmeti metronet telefon kullanıcıları arası ÜCRETSİZ!!!

alparslan46

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben 3 aydır 8 mbps hıza geçtim çok şükür yavaşlama filan olmadı.hatta 25 gb adil kullanım hakkı deniyordu ben aylık 250-300 gb indiriyorum ama hızım hala aynı

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bizim biraz aşağıdaki sitede metronet var ama bizim apartmanda yok, siteden başvuru yağmuruna tuttum ama ses soluk yok. Sadece binanın elektrik tesisatına bir cihaz takma ve binaya kadar fiber optik çekme maliyetleri var, bina içi kablo döşeme maliyeti yok. Superonline fiber cat 5 hatta artık cat 6 kablo döşemek zorunda ama metronet ile iki büyük sitelerde yaygınlaşmayı bitiremedi daha malesef.
Bu arada metronet (metro ethernet değil) telefon sabit ücreti gibi zorunlu bir ücret almamanızın yanında bazı baketlerinde telefon imkanı (VOIP yani bir nevi internet üzerinden) da sunuyor ve bu telefon hizmeti metronet telefon kullanıcıları arası ÜCRETSİZ!!!

---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:38 ----------

Metronetin çok yaygınlaşacağını düşünüyorum bulunduğum yerde sadece karacören toki de var pursaklara gelsin hemen geçeceğim

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Ben şişli nişantaşında oturuyorum ve 8 mbps netlimitsiz ile 11 mbps hızı görüyorum böyle bir şey mümkün müdür ki başka var mı böyle forumda :D yaşasın ttnet konuyu açan arkadaş için üzücü bir durum tabi ttnetin bu işi üstüne çokça gitmezsen çözeceğini sanmam sen yine de umudunu yitirme, peşini bırakma bu işin ...

VurguN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ttnetin herşeyi şansımıza bırakması çok kötü standart diye bişey yok üzgünüm ama bu zamana kadar ttnetin bu amatörlüğüne çözüm bulabilen olmadı.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ttnetin herşeyi şansımıza bırakması çok kötü standart diye bişey yok üzgünüm ama bu zamana kadar ttnetin bu amatörlüğüne çözüm bulabilen olmadı.
ttnet o kadar amatörki hala splitter ve paralel telefon olayını aşamamış sordukları tek şey bu. adamlara hattı direk modeme bağlıyorum telefon felan takılı değil 10dk bir bağlantı kopuyor diyorum daha hala spilitter muhabbeti yapıyor

deep77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vahh Türkiyem vahh! Ülkemin güzide insanları bunu hak etmiyor.:crying:2011 yılında hala 1-2 Mbit hız kabul edilemez.Sorun TTnet değil,altyapının senelerce ihmal edilmiş olması.Maliyet bahane edilerek büyük projelerden hep kaçılmış ve sonuç ortada.Yahu burası Afrika ülkesi mi?Onlarda hemen hemen aynı hızla bağlanıyorlar.Fransa dan akrabam geçici olarak bizi ziyarete geldi.Orada 22 Mbit hızla limitsiz,kotasız bağlanıyormuş.Üstelik 150 TV kanalı pakete dahilmiş.Bununla birlikte Fransa içinde ve yurtdışı 104 ülke dahil sınırsız telefon konuşması da paketin içindeymiş hepsi bizim paramızla 90-100 TL ye geliyormuş.Kendisi 10 senedir Fransada işten ayrıldı ama Türkiye ye dönmek istemiyor.Çünkü adapte olamam Fransada altyapı çok önceden tamamlanmış,gelişmiş ülke diyor.Elektronik mühendisi olduğu halde İstanbul da iş bulamadı da bir firmayla anlaşıp oraya gitti.Şimdi kocaman bir evi 2 ad. lüx arabası,bankada hiç çalışmasa bile 1-2 sene yetecek kadar parası var.Ben olsam da Türkiye ye dönmeyi heralde erken bulurdum..:blushing:

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar adil kullanım kotası denen bişi var 25gb i geçtiyseniz (pakete göre değişiyor) hızınız ay sonuna kadar 1mbite düşürülüyor. Bunu unutmayın.

Ben yeni bir binaya taşındım net bağlattım 8mbite kadar olan paket netlimitsiz. Birde çanak anten yok diye tivibu ev paketi de aldım. TVye motorola iptv modemi bağlıyorlar netten izliyorsunuz. İlk zamanlar
modemdeki dsl ışığı sürekli sönüyordu bağlantı kopuyordu, hız çok düşüktü 1mbit falan ancaydı, net zayıf olduğundan tivibu da sapıtıyordu.

Birkaç teknik servis müdahalesinden sonra bir değişiklik olmayınca artık telekomla görüştüm. Bina girişinde hız testi yaptılar ve 15Mbit bağlantı hızı vardı :S . Daireye çıkınca düşüyordu 1Mbite. Sonra artık merak edip telefon buatlarına baktılar ki hepsi paralel bağlanmış ve çorba olmuş. hattı çözdük ve modeme direk bağladık. Ölçülen hız 9mbite çıkmıştı. Tivibu artık normal çalışıyordu. Dairenizdeki odalara dağılan paralel kabloların sadece birindeki topraklama ile bütün kalite yerle bir oluyor unutmayın.

Yani olay şu ki TTnette aramayın bütün problemi. Modemi duvardaki prize taktığınız telefon kablosu bile bağlantıyı etkiliyor. Eski kablomla (yeni yaptırmıştım) dokunduğumda net düşüyordu.

En iyisi evinizdeki tesisata bir elektrikçiye baktırın.

Birde telekomcular, santral uzaklığı konusunda yeni sisteme geçildiğini söylediler. Artık yönetimiyle başvurulan binalara sıra alıp o binalara dijital santral kuruyorlarmış, yani mahalle santrali kendi
binanızda olacak, böylece 100Mbitlik bağlantı vereceğiz dediler, ve kurulmuş binaları da gösterdiler bana. Kayseride en geç 3 yıl içinde tüm binalara bu sistemi kuracaklarmış. Hadi hayırlısı.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Birkaç teknik servis müdahalesinden sonra bir değişiklik olmayınca artık telekomla görüştüm. Bina girişinde hız testi yaptılar ve 15Mbit bağlantı hızı vardı :S . Daireye çıkınca düşüyordu 1Mbite. Sonra artık merak edip telefon buatlarına baktılar ki hepsi paralel bağlanmış ve çorba olmuş. hattı çözdük ve modeme direk bağladık
Böyle şeymi olur ney nereye paralel bağlanmış isterse bütün odalarda telefon pirizi olsun ucunda bişey takılı olmadıkça modeme zararı olmaz

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yani prizlere bağlantı yapılırken kablolarda farklı yerlere temas olma olasılığı artıyor. Yani dairede telefon hattı ne kadar çok yere gidiyorsa bir yerden kaçak yapma olasılığı o kadar artıyor. Dediğin gibi bişi bağlı olmasa değişmez diyorsun fakat problem genelde prizin içinde veya kablo eklerindeki kaçaklardan ortaya çıkıyor.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Yani prizlere bağlantı yapılırken kablolarda farklı yerlere temas olma olasılığı artıyor. Yani dairede telefon hattı ne kadar çok yere gidiyorsa bir yerden kaçak yapma olasılığı o kadar artıyor. Dediğin gibi bişi bağlı olmasa değişmez diyorsun fakat problem genelde prizin içinde veya kablo eklerindeki kaçaklardan ortaya çıkıyor.
o kadar çokki sorun yaşayan insan sayısı zannetmiyorum hepsinde böyle bir sorun olacağını

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tabi ki ben illa bundandır demiyorum, sadece kontrol edilebilir. BEnim problemim buydu 2 hafta eziyet oldu ama şuan iyi pc 24 saat açık download yapıyorum 1mbit netimle :D

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
8 Mbit :) Şuan ki tarifem

Modemde 10 MBit download 1 MBit upload görüyorum 1MB dan aşağıda indirme yapmıyorum :D Sağol TTNet :D :P

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olabiliriz. Teşekkürler.

tremere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olabiliriz. Teşekkürler.

Çok teşekkür ederim cevabınız için @TTNETDestek
Cep numaramı ve hat numaramı ziyaretçi mesajlarında belirttim.
Ancak bir sorun daha eklendi.
Download yaptığım takdirde her 10 dakikada bir(abartısız) internet kopuyor ve yeni bir ip ile bağlanıyor.
Bazı siteler ise download sırasında ip değişimine izin vermediği için büyük sorun çıkıyor.
İşlemlerim sürekli yarım kalıyor.
Ancak download yapmazsam sorun oluşmuyor, internet uzun süre kopmuyor.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılar sevgiler...

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar adil kullanım kotası denen bişi var 25gb i geçtiyseniz (pakete göre değişiyor) hızınız ay sonuna kadar 1mbite düşürülüyor. Bunu unutmayın.

Ben yeni bir binaya taşındım net bağlattım 8mbite kadar olan paket netlimitsiz. Birde çanak anten yok diye tivibu ev paketi de aldım. TVye motorola iptv modemi bağlıyorlar netten izliyorsunuz. İlk zamanlar
modemdeki dsl ışığı sürekli sönüyordu bağlantı kopuyordu, hız çok düşüktü 1mbit falan ancaydı, net zayıf olduğundan tivibu da sapıtıyordu.

Birkaç teknik servis müdahalesinden sonra bir değişiklik olmayınca artık telekomla görüştüm. Bina girişinde hız testi yaptılar ve 15Mbit bağlantı hızı vardı :S . Daireye çıkınca düşüyordu 1Mbite. Sonra artık merak edip telefon buatlarına baktılar ki hepsi paralel bağlanmış ve çorba olmuş. hattı çözdük ve modeme direk bağladık. Ölçülen hız 9mbite çıkmıştı. Tivibu artık normal çalışıyordu. Dairenizdeki odalara dağılan paralel kabloların sadece birindeki topraklama ile bütün kalite yerle bir oluyor unutmayın.

Yani olay şu ki TTnette aramayın bütün problemi. Modemi duvardaki prize taktığınız telefon kablosu bile bağlantıyı etkiliyor. Eski kablomla (yeni yaptırmıştım) dokunduğumda net düşüyordu.

En iyisi evinizdeki tesisata bir elektrikçiye baktırın.

Birde telekomcular, santral uzaklığı konusunda yeni sisteme geçildiğini söylediler. Artık yönetimiyle başvurulan binalara sıra alıp o binalara dijital santral kuruyorlarmış, yani mahalle santrali kendi
binanızda olacak, böylece 100Mbitlik bağlantı vereceğiz dediler, ve kurulmuş binaları da gösterdiler bana. Kayseride en geç 3 yıl içinde tüm binalara bu sistemi kuracaklarmış. Hadi hayırlısı.

Yani paralel telefonları tamamen iptalmi ettiniz?

tremere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@TTNETDestek
t
arafından bana az önce geri bildirim yapıldı.
Kendisine teşekkür ederim.
Ayrıca bu imkanı sağladığı için shiftdelete'ye teşekkür etmeyi borç bilirim.
Hızım adil kullanım kuralı çerçevesinde düşürülmüş.
Bağlantı problemleri ise giderilecekmiş.
3 gündür gerek burada gerek farklı yerlerde görüşmelerim neticesinde teknik desteğin bu konuda çalışmalarını gayet yeterli ve başarılı buluyorum.
Ancak sorun TTnet'in kendi politikalarından kaynaklanıyormuş maalesef.
Bazı insanlar 11Mbit internette yüzlerce gigabayt veri indirip hızına birşey olmazken bazıları hem altyapı yetmezliğinden düşük hıza maruz kalıyor hem de 25 GB geçince hızı düşürülüyor.
Hoş onları kıskandığımdan değil ama belki tüm Türkiye'de aynı şekilde uygulansa tepki daha büyük olacaktı belki de adil kullanım sınırı genişletilecek veya kaldırılacaktı.
Bu görüşmeden sonra ne söylesem boş ancak yardım eden herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.
Saygılar sevgiler....

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, hizmetimizden memnun kaldığınıza sevindik. Yardımcı olabileceğimiz her konuda bize ShiftDelete.Net aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Teşekkürler.

O'Connell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende aynı sorundan muzdaribim temmuzda int bağlattım kayıt yaparken de ordaki bayana 8 mbit sınırsız dedim ama ne bileyim NETLİMİTSİZ(8 MBİT'e kadar şansına ne gelirse) vereceğini...Ondan sonra bayaa aradım ttneti,vay efendim hız hata tespit raporu ,vay efendim şikayet tutanağı tutuyoruz vay efendim gerekli işlemleri derhal yapıcaz hızınız düzelicak BIRAKIN LEYYN... Hala 2.8 mbit kullanıyorum bu gidişle ay sonunda smile adsl'e geçicem