8MB Sorunu lütfen yardım

KCGaming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben TTNet'in 8MBps kullanıcısıyım.Aslında yeni öğrendim.Annem telefondan güncelleme yaptırmış.3 ay önce.Ondan önce 1MBps kullanıyodum 24.99.Şimdi sorun şu ben bugüne kadar hep 1MBps kullandım.Oysaki benden 8MBos parası alıyorlar.Ama hep 1MBps.Aslında enayi gibi ödüyordum[bilmiyordum].Dün internet ilk defa 2MBps geldi.Ve anladım ki gerçekten 8MBps tarifesindeyim.Ve şu anda 1MBps kullanıyorum.Bu hızı nasıl arttırabilirim.Arttıramassam niye enayi gibi para ödüyorum?

Submarine

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8mbps'e çıkarmak için telekoma gitmek yada telefondan arayamak mı gerekiyor ? Net üzerinden yaptırabilir miyiz ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aramanın ya da santrale gitmenin fayda edeceğini sanmıyorum. Öncelikle modemin raporlarından hat zayıflamasının ne kadar olduğunu öğrenin. Eğer hattınız 8 mbit için uygunsa işte o zaman arayın. Size klasik bahaneler sunacaklardır. Hattınız ya da modeminiz kaldırmıyor şeklinde. O zaman az önce dediğim zayıflamanın ne olduğunu bildiğinizi ve hattınızın bu hızı desteklediğini söyleyip hız yükseltimi konusunda ısrarcı olmanız lazım. Hatta sesinizi yükseltmeniz bile gerekebilir. Eğer şanslıysanız bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
8mb'e kadar olan tarifeye geçecekseniz eğer santrale olan uzaklıgınız 1 veya 1.5 km olsun yoksa böyle sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Bak sen 1mb internetin vardı 24tl ödüyordun.8mb'e geçtin 54tl ödüyorsun ama halen 1 mb desin.

Modemini değiştir.
Santrale olan uzaklıgını öğren.
Telekomu arayıp arıza kaydı ver durumu anlat.

KCGaming

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yahu oha diyorum başka birşey demiyorum.Tamam güzel aradıktan sonra 4-5 gün 4 mbps kullandım.Şu anda tam bilmiyorum 3-4 haftadır 512kbps [512 kb saniyede] geliyor.TTnet noktasından birine gittim ve bana tek söylediği '' Sende bir sorun var 512 KBps gelmemesi lazım en az 1mb gelir'' dedi.Ttnet dünyaya alt yapı döşeyeceğine Türkiyedeki duruma baksın diyorum.Ve TTNET Yetkilisinin bu mesajı okumasını istiyorum...

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Türk Telekom: DAHA PAHALI DAHA KALİTESİZ :) ne bekliyon ki ben sırf bu yüzden eve net almıyorum

Hedgehog!

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Site de TTNET Destek adlı bir kullanıcı var, ona mesaj at bakalım belki bir işe yarar :D :D

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ttneti araman lazım oradan oturdugun bolgenın santral hizmetini veren yerel hizmet numarasını al orayı ara oradakı kısıler hatttına dırek mudahale edebiliyolar altyapının desteklediği kadar hızını yukseltirler veya dusurebilirlerde yogunluk durumuna gore kafalarına gore ayarlıyolar.istanbulda dayımların yanına gittiğimdede onlar internette benzer bi durum vardı 8 mb sınırsız kullanıyolar hız 1 mb geçmiyodu aradım adamları 6 mb te çıkardılar ilk etapta ardından modemı acıp kapatın dediler hız 6 mb tı tekrar aradım 8 mb te çıkarın dedin aynı işlem ve hız 8 mb oldu sorun çozuldu.