8800 Serisi ekran kartlarinin QuadRo FX4600 olarak kullanilmasi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sivaspor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
G90 jenerasyonuna sahip 320 ve 640 mb lik GeForce 8800 serisi nvidia QuadroFX olarak kullanilabiliyor.
Bunun icin yapilmasi gereken bir kac ufak adim var.
1. RivaTuner adli ucretsiz nvidia kartlar icin tuning ( ince ayar ) programini indirmekle basliyoruz.
2- Programi indirip kurduktan sonra Low Level Settings ozelligini acmak yani bu temel ozellikleri ile oynamak demek. Bu bolum Riva Tuner'in main bolumunde yer aliyor.
3- Acilan bolumde Fan ve NVStrap adli bolum var, nvStrap'i seciyoruz. ve Install ( kur ) dugmesine basiyoruz.
4- Daha sonra aktiflesen kontrollerden
Use Rom Strap for DeviceID programming
secenegini aktiflestirip acilir alt menuden GeForce Quadro FX4600 seciyoruz.
5- Uninstall dugmesinin sag uzerinde kalan :
Unlock professional capabilities ozelliginide aktif hale getirdikten sonra.
Ok tusuna basiyor ve sistemimizi yeniden baslatiyoruz.
Not : Eger tekrar 8800 GTS ekran kartina donmek istiyorsaniz: Yeniden baslatmadan once!
C:\Windows\System32\Drivers klasorundeki nVStrap.sys yi yedeklemeyi unutmayin.
6- Daha sonra bilgisayari tekrar yeniden baslattigimizda internetten indirdigimiz en son surucuyu kurup yeni QuadroFX kartimizin keyfini cikariyoruz.

Peki amaci ne bu islemin?
1- QuadroFX4600 karti yaklasik 500 euro civarinda satilan bir kart oysa 8800 GTS 640 yada 320 lik versiyonlar bu fiyatin hemen hemen yarisidir.
Bu kartla ne yapilir?
Profesyonel CAD, Video, Grafik tasarimcilari icin piyasadaki en iyi kartlar Quadro serisidir.
Bu islem risk tasimakla beraber ekran kartina zarar verdigi gorulmemistir, lakin yinede tum islem deneyen kisinin sorumlulugunda bunu dikkate almanizi oneririm.
Yapilan testlerde kartin %10 performans artisi sagladigi soyleniyor.
ayrica profesyonel grafik kartida az havali degil.
Bu islem oyun performansina kesinlikle etki etmiyor sadece ayni chipsete sahip olan 2 farkli platform kartinin soft-mod denilen yazilimsal degisimle birbirleri yerine kullanilabilmesini sagliyor.
Kaynak:
Rage3D forumlari

Ayni islem G92 chipsetli 8800 GTS kartinada uygulanabiliyor
bu seferde FX5600 sahibi oluyorsunuz.
Lakin 8800GT ve 9xxx serisi icin kesin birsey soyleyemem.

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ufak bir bilgide ben veriyim.Bu olay sadece yazılımsal olduğu için grafik kartlarında bulunan bazı özellikler taktir edersiniz ki çalışmıyor.Ama grafikerliğe yeni soyunan ve ufak çaplı işler yapmak için o kadar para veremem diyen arkadaşlar için güzel bir alternatifdir.

Ati kartı olanlarda Ati kartlara uygulanan bunun gibi bir uygulamayı GooGle da araştırıp bulabilirler.Yukardaki söylediklerim Atiler içinde geçerlidir.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Adobe premier effectsde bir cok ozelligin kullanilabildigi soyleniyor denemedim bilmiyorum ama amator video ve grafik duzenleme hevesi olanlar icin bir adim olabilir bencede.

Nymphidia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
.............
3- Acilan bolumde Fan ve NVStrap adli bolum var, nvStrap'i seciyoruz. ve Install ( kur ) dugmesine basiyoruz.
4- Daha sonra aktiflesen kontrollerden
Use Rom Strap for DeviceID programming
secenegini aktiflestirip acilir alt menuden GeForce Quadro FX4600 seciyoruz.

Nvstrap yazan kısmı göremiyorum nedeni hakkında bilgisi olan.. Riva turner 2.22 yi indirdim low settingste sadece fan başlıgı var.. Ekran kartım sparkle 8800 gt