• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

87 Bin Lira Hayvan Aldılar

s.kay

Asistan
Acaba hayvan diyerek hakaret mi etmiş oldum bilemiyorum.Zat-ı alileri 87 bin tl ye satılmış:)

'0' Mercedes fiyatına Arap tayları satıldı

Uploaded with ImageShack.us

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğünde açık artırma usulüyle satılan safkan Arap tayları, lüks otomobil fiyatlarına alıcı buldu.. Fiyatları duyunca inanamayacaksınız..

Karacabey Tarım İşletmesi Atçılık Tesislerinde gerçekleştirilen ihalede, 2008-2009 doğumlu 50 baş safkan Arap tayı satışa sunuldu.

İhale sonucu günün en pahalı tayı, Ramazan Kaya'nın 87 bin liraya satın aldığı ''Yürekkaya'' isimli 2 yaşındaki erkek tay oldu. Bu tayı, Mevlüt Tanyiğit'in 85 bin liraya aldığı ''Özge Sultan'' adlı 2 yaşındaki dişi tay izledi.

Cihan Özgen'in 75 bin liraya satın aldığı ''Yiğit Altar'' adlı 2 yaşındaki erkek tay, ihalenin en pahalı tayları sıralamasında üçüncü oldu.

TİGEM, 50 taydan 46'sının 5 ile 87 bin lira arasında değişen fiyatlarla alıcı bulduğu ihaleden toplam 1 milyon 271 bin lira gelir elde etti.

http://www.haber7.com/haber/20100629/0-Mercedes-fiyatina-Arap-taylari-satildi.php

87bin ucuza gitmiş trilyonluk yarış atları var yem parasına gitmiş :)

87 bin lira o camianın Tofaş'ı sayılır.:) 400-500 binden satılan At'lar var.

Bu fiyatlar ucuz...

Bizim köyde de çiftlik var... Yarış atları kalıyor...

Geçen sene bir arkada gelmişti...

Onu götürdüm... Atlara bakıyoruz...

Seyise sordu arkadaş... Bir atı gösterip bunun fiyatı ne kadar?

Seyis 250 dedi...

Arkadaş sesli düşünüyor :D

250 Milyon olmaz...
250 Milyar mııııııııııı :D :D :D

Ve bu bahsedilen at geçmişte çok başarıları olan lakin sakatlandığı için şu an sadece damızlık olarak kullanılan bir at... O haldeyken yavruları kıymetli olduğu için fiyatı 250...

Bir de yarış kazanan faal atların fiyatlarını siz düşünün :)

TİGEM Türkiyenin nadir kuruluşlarından birisi devletin bu kadar özenle çalıştıüı bir kurum hayatımda ilk defa gördüm eskişehir tigem e iş güvenliği ile ilgili sminer vermeye gitmiştir ordada damızlık sığır at koyun keçi gibi hayvanlar yetiştiriliyor özel sektörden daha titiz ve verimli çalışıyorlar düşünün artık iş kazalarını önlemek için bile özel bir şirketten eğitim alıyorlar o derece titizler

mesela şöyle bir sistem kurmuşlar morali bozuk ineklerin sütünü sağmıyorlar felan :D komik geliyor ama cidden öyle ineklere taktıkları bir çip var inek sırada sağım makinesine gireceği an sistem ineğin o anki ruh halini ve sağlığıyla ilgili uyarı veriyor eğer ineğin morali bozuk canı sıkkınsa yan taraftaki kapı açılıyor ve gezinmesi için ayrı bir bölüme çıkıyor felan :D çok şaşırmıştım sonra antibiyotik tevasi gören ineklerin sütleri dökülüyor satılmıyor veya başka bir amaçla kullanılmıyor ama özel sektörde ineklere bilerek antibiyotik verildiği biliniyor daha fazla süt vermesi için bu yöntemi uygulayan özel sektörler var neyse TİGEM iyi bir kurum

87 bin lira uçuk bir fiyat değil. Arkadaşların da dediği gibi, trilyon eden atlar var, özellikle ingiliz atları. Hatta 300-400.000 $ 'lık taylar bile var.