Lenovo s90 snapdragon 410 islemcisini kullaniyor. Giris seviyesk bir islemci. Durumu belli. Lenovo p70 mediatek mt6752 islemciaini kullaniyor. Oda orta segment bir islemci. P70'in ekrani 720p oldugu icin cihazin oyun performansi cok iyi. Ama kamerasi falan kotu. Ayrica cihaz ile ilgilo bir hatirlatma yapiyim. P70 modelinde fabrikasyon g-sensor sorunu var. Bu sorun yazilimsal. Sebebi dogru kalibrr edilmemesi. Bu su demek telefonu egerek oynadiginiz bir yaris oyununda siz telefonu duz tutarken araba sola cekicek. Sorun bu. Ama cihazin oyun performansi oteki ayni fiyattaki rakiplerinden daha iyi.Hocam aklımda Lenovo S90 vardı. P70 daha mı iyi ?
Hocam General mobile demeyin o firmadan soğudum. Discovery telefonum var bozuldu 130 TL masraf çıktı.Lenovo s90 snapdragon 410 islemcisini kullaniyor. Giris seviyesk bir islemci. Durumu belli. Lenovo p70 mediatek mt6752 islemciaini kullaniyor. Oda orta segment bir islemci. P70'in ekrani 720p oldugu icin cihazin oyun performansi cok iyi. Ama kamerasi falan kotu. Ayrica cihaz ile ilgilo bir hatirlatma yapiyim. P70 modelinde fabrikasyon g-sensor sorunu var. Bu sorun yazilimsal. Sebebi dogru kalibrr edilmemesi. Bu su demek telefonu egerek oynadiginiz bir yaris oyununda siz telefonu duz tutarken araba sola cekicek. Sorun bu. Ama cihazin oyun performansi oteki ayni fiyattaki rakiplerinden daha iyi.
Simdi soyle birsey var. Ben bu cihazlara 800 tl vercegime, 200 tl daha uzerine koyar mart sonunda satisa cikcak olan general mobile 5 plus alirdim. Yada vatan'dan 999 tl'ye asus zenfone selfi alirdim.
Cunku 800 tl fiyat bandindaki bu urunler giris seviyesi bir donanima sahip. Ama 999 tl bandindako zenfone selfi ve gm5 plus orta segment. 200 tl icin giris seviyesinde kalmayin. Orta segmentteki onerdigim bu iki urun oldukca iyi. Acikcasi yok ben butcem bu kadar derseniz yukarda onerdiklerimden birini alin. Lenovo s90 da iyidir. Tasarimi falan guzel. Ama 200 tl daha arttirma imkaniniz var zenfone selfi veya gm5plus modellerinden birini alin. Guzel cihazlar bunlar ozelliklerine gore fiyatlarida oldukca uygun
Yani simdi soyle ifade ediyim. Bir firmanin her urununu ayni tutnak dogru degil. Samsung unda ara modelleri, note 4 den inceki ana modelleri iyi degildi. Zamanla yavaslamalar, donmalar,takilmalar oluyordu. Ee simdi bu durum note 4 ve ustu modellerde yok. Napalim eskiden kotuydu veya ara modelleri sikintiliydi diye samsing un hicbir modelini almayalim mi. Konu general mobile icinde ayni. Discovery serisi uygun fiyata buyuk ekran kovalayan kullanicilar icin bir yem di. Icine abuk subuk islemciler koydular. Adam gibi yazilim optimizasyonu yapmadilar. Ama general mobile 4g ile bu durum duzeltildi simdiki cikacak gm5plus ile daha da ust duzeye cikacak. General mobile 4g de giris seviyesi donanim kullanildi durum hala gm4g icin iyi. Simdi gm5plus da orta seviye donanim kullanildi o daha da iyi olucak. Genede siz bilirsiniz. General mobile dan haz etmiyorsaniz o zaman 999 tlye asus zenfone selfi alin.Hocam General mobile demeyin o firmadan soğudum. Discovery telefonum var bozuldu 130 TL masraf çıktı.
Aklımda aslında Samsung J5 de var.
Hmm anladım. Çok ilgilendiniz son sorum var. Neden Samsung J5 değil ? asus zenfone görünümünü beğenmiyorum.Yani simdi soyle ifade ediyim. Bir firmanin her urununu ayni tutnak dogru degil. Samsung unda ara modelleri, note 4 den inceki ana modelleri iyi degildi. Zamanla yavaslamalar, donmalar,takilmalar oluyordu. Ee simdi bu durum note 4 ve ustu modellerde yok. Napalim eskiden kotuydu veya ara modelleri sikintiliydi diye samsing un hicbir modelini almayalim mi. Konu general mobile icinde ayni. Discovery serisi uygun fiyata buyuk ekran kovalayan kullanicilar icin bir yem di. Icine abuk subuk islemciler koydular. Adam gibi yazilim optimizasyonu yapmadilar. Ama general mobile 4g ile bu durum duzeltildi simdiki cikacak gm5plus ile daha da ust duzeye cikacak. General mobile 4g de giris seviyesi donanim kullanildi durum hala gm4g icin iyi. Simdi gm5plus da orta seviye donanim kullanildi o daha da iyi olucak. Genede siz bilirsiniz. General mobile dan haz etmiyorsaniz o zaman 999 tlye asus zenfone selfi alin.
Samsung'un E'si Core'a, J'si de Grand'a benzer. Telefon alınmaz o serilerden. Kız alınmaz gibi oldu böyle diyince ama. Güncelleme almıyorlar. Üvey evlat gibi köşeye atılıyor.Hocam General mobile demeyin o firmadan soğudum. Discovery telefonum var bozuldu 130 TL masraf çıktı.
Aklımda aslında Samsung J5 de var.
Neden samsung j5 degil soyle ifade ediyim;Hmm anladım. Çok ilgilendiniz son sorum var. Neden Samsung J5 değil ? asus zenfone görünümünü beğenmiyorum.
Teşekkür ederim ama 1000 TL'ye fiyatı çıkarabilir miyim bilmiyorum.Neden samsung j5 degil soyle ifade ediyim;
* 1.5 gb ram var. Androidde 2 gb ram in altinda bir urun almayin. Bu alacaginiz urun 2gb ve samsung ise onu da almayin. Samsung icin min ram 3gb olmali. Bu urun 1.5 gb ram e sahip. Dinlen dinlen kac vaziyetinde yani.
* Islemcisi giris seviyesi. Kotu degil. Ama asus zenfone selfi orta segment islemciye sahip. O yuzden selfi ye gore kotu.
* Bataryasi 2600 mah. Selfi 3000mah.
* hafiza 16 gb. Selfi 32gb.
* ekran 720p, selfi 1080p.
* on kamerada selfi bariz onde, arka kerada denk gibiler.
Simdi iki urune baktigimizda vaziyet bu. Fiyat? Eh hemen hemen ayni. E ayni fiyata asus zenfone selfi daha iyiyse sizcede onu almak daha mantikli degilmi.
**** Not:
1000 tl civari urun bakan arkadaslara Asus zenfone selfi onermemi dikkate alin. Cunku bu model 1000 liralik bir urun degil. Asus bu urunu kendi sitesinde ve baska yerlerde 1300 tlye satiyor. Sadece vatan bilgisayar da 999 tl. Bu buyuk bir firsat. Ve her konuda kesinlikle bu dusundugunuz modellerden daha ustun bir telefon.
Ya general mobile 5 plus ( onceliginiz bu olsun) yada asus zenfone selfi. Guzeli bunlar 1000 tlye.