80 Yıl Önce ve Sonra

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
irony_by_mertgumus.jpg

Bu fotoğraf Mert Gümüş’ ün objektifinden yakalanmış. Fotoğrafın adı ironi. Duvarda bundan yaklaşık 80 yıl öncesinin kadınları Atatürk’ ün yanında yürümekteler. Şık kıyafetler ve şapkalar…

Ne tesadüftür ki, bu fotoğrafın altında bir günümüz kadını gündelik görünümü ile boy gösteriyor. Bir anda zihinler allak bullak oluyor. Acaba hangisi 80 yıl önce?

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
KAra çarşaf ... HAngisi 80 yıl önce ??? HAngisi doğru ??? Hangisi daha inançlı o kadar çok soru var ki ....
Bu fotoğrafı görünce çok sinirlendim

serkanaltay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnsanları giyiniş tarzıyla ve inançları ile ölçmek çok yanlış.bazıları çarşaf istemez bazıları da mini etek ve birbilerine ters düşerler.ama bu sadece Türkiye de var.ve bu gösteriyorki bu ülkede özgürlük vardır.buda normaldir.
insanlar çarşaf ta giyebilir veya çıplak ta gezebilir.buna hiç kimse karışamaz...

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Düşünce farkı düşünce herkes müslüman ama nasıl ???? Bu doğru değil . Ben ''Atatürkçü'' bir geç olarak bu kara çarşamın altındaki düşünceleri kınıyorum

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ben insanların bu derecede kapalı gezceklerini sanmıyorum doğu da olmama rağmen saydığım zamn 5 parmağımı geçemeyecek çarşaflı gördümm.pek inandırıcı gelmedi açıkcası ;)

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
-BeSTe- dedi ki:
Düşünce farkı düşünce herkes müslüman ama nasıl ???? Bu doğru değil . Ben ''Atatürkçü'' bir geç olarak bu kara çarşamın altındaki düşünceleri kınıyorum

Atatürk'çüyüm diyorsun.Atatürk çarşaf,başörtü giyenleri kınıyormuydu acaba ? Onlara gerici kültürsüz vs ithamlarda bulunuyormuydu acaba?

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bakarmısınızki Başbakanımızın hanımı Hayrü Nisa Gül hanımında başı kapalı 80 yıl öncede Atatürk'ün hanımının başıda kapalıydı ve şimdide köşkte olduğu gibi yine kapalı ki Atatürk'ün zamanında bunlar ozamanın şartlarına göre normaldi ama aradan 80 yıl geçti ve biz hala yerimizde saymayı bırak tam tersine geriye doğru gidiyoz..... Nerde çağdaş Türkiye söylermisinz bana!!!

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şimdi birileri yine çıkıp diyecekki Atatürk'ün eşide kapalıydı. Ama o zamanın şartlarıyla şimdiki şartlar aynı mı bir düşünün öncelikle. ;)

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben Asla bir insanı giyiminden dolayı ne sınıflandırırım ne de kınarım benim yazımda da hatta ilk başında düşünce diyor arkadaşım.Ben o insanları düşüncelerinden dolayı kınıyıyorum.BAşı açık etek giyip düşüncesini kınadığım insanlarda var.AMa ben çoğunluktan bahsettim.Lütfen tamam arkadaşım ???

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
serkanaltay dedi ki:
İnsanları giyiniş tarzıyla ve inançları ile ölçmek çok yanlış.bazıları çarşaf istemez bazıları da mini etek ve birbilerine ters düşerler.ama bu sadece Türkiye de var.ve bu gösteriyorki bu ülkede özgürlük vardır.buda normaldir.
insanlar çarşaf ta giyebilir veya çıplak ta gezebilir.buna hiç kimse karışamaz...
Daha düne kadar başka bir konuda sen türbanı savunurken bizler kara çarşafında ileride hortlayacağını söylüyorduk eleştiriyorduk ancak buna sen bile karşı çıkacağını söylerken şimdi bakıyorumda çarşafada artık el atmışsın

bence sen bir otur düşün neyi savunduğunu.
laf olsunda ne olursa olsunmu yoksa başka bir düşünce tarzımı

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir zaman sonra çağdaşlık nerde bileceksiniz çağdaşlık ne başı açmaktadır nede kapatmaktadır insanın kapalılık içinde olmalıdır ama şu yüzyılımıza yakışır bir biçimde yaşayalım arkadaşlar... Bu ayrımcılık değil şu yüzyılımızda yaşamayı bilmeyen insanlara nasıl yaşanır onü öğretmektir yapmayın arkadaşlar....

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ne görmek istiyorsanız onu görürsünüz resimde.Nereden baktığınız önemli...