• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

8 Süper Lig kulübü lisans aldı!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,454
Tepki puanı
530
Puanları
0
Futbol Federasyonu yönetim kurulu, Kulüp Lisans Sistemi çerçevesinde yapılan denetimler sonucunda 8 Turkcell Süper Lig kulübüne lisans verilmesini onayladı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor, Sivasspor ve Trabzonspor kulüplerinin lisans almaya hak kazandıkları bildirildi.

Bu kulüplerin almaya hak kazandıkları lisans sayesinde, sportif başarıları doğrultusunda 2009-2010 sezonunda UEFA kulüpler müsabakasında mücadele edebilecekleri kaydedildi.

UEFA tarafından başlatılan ve 5 sezondan beri Türkiye'de düzenli olarak uygulanan Kulüp Lisans Sistemi'nin temel amacı; kulüplerin sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali açılardan var olan imkanlarını belli bir standarda ulaştırıp, bu seviyenin gelişimi ve sürekliliğini sağlamak.

KAYNAK
 
Üst