8. Sınıf Matematik Problemim

EmreOyunda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, geçen sene çıkmış Teog sorularını son defa gözden geçiriyordum ve şu soruyu yapamadım, 3 terim kullanarak yapmaya çalıştım fakat başaramadım. Acaba sorunun cevabını ve nasıl yapıldığını söyleyebilir misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 10231

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
(3x-5)(x-2)
(3x-5)(2)

şeklinde açıp sadeleştirme yapman lazım. Cevap b

EmreOyunda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(3x-5)(x-2)
(3x-5)(2)

şeklinde açıp sadeleştirme yapman lazım. Cevap b
Sağ ol, neden aklıma geldi böyle açmak. 10 dakikadır 10 ve 1 ile açmaya çalışıyorum, tekrar teşekkür ederim moderatörüm.

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bu matematikten nefret ediyom hala cozemem sunlari.bide bunlar nerde cikcak hayatimizda ?
-mahmut abi x+6=45+89+43 ekmek parasini karsiliyo mu (o denklemi okumadan gectigini biliyorum)

MoonseroZe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu matematikten nefret ediyom hala cozemem sunlari.bide bunlar nerde cikcak hayatimizda ?
-mahmut abi x+6=45+89+43 ekmek parasini karsiliyo mu (o denklemi okumadan gectigini biliyorum)

Hocam siz hayatinizda sadece marketemi gidip geliyorsunuz :D bi makine yada bilgisayar muhendisinin olmazsa olmazidir matematik. Karşına bu islem cikacak diye bi kaide yok ama o carpanlarina ayirmayi gormen lazim. Yada sole diyelim gormezsen elenirsin :D

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Matematik hayatimi mahvetti ya pc muhendisligi dusunuyom bu lanette en gereklisi.cidden bazen sariyo ugrasiyom falan bazende cok sikıliyom.garip bi ders zaten

ugurcansayan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Matematik hayatimi mahvetti ya pc muhendisligi dusunuyom bu lanette en gereklisi.cidden bazen sariyo ugrasiyom falan bazende cok sikıliyom.garip bi ders zaten

Neden dambılla çalışmadan futbolcu olunmuyorsa türev bilmeden de mühendis olunmuyor. :D

MoonseroZe

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Aha ayni ben. Ama sunu farketti ben sarmadigi zamanlar cozemedigim zamanlar. Ama bilince cerez gibi zaman nasi geciyor anlamuyorum:D hocaya sormaktanda useniyorum oyuzden hep erteliyorum..

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
İntegral cozuyordum soruya baktim simdi cozemedim once bi sok oldum :D sonra kalemi yavasca yere birakip salona gectim dersi abartmisim bugun