8 megabite kadar sınırsız tarife hız sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xlc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar benim 2 yıl önce yazın bağlantı problemlerim vardı ve ttnet müşteri hizmetlerini aradım ve 8 megabit olan hızımı nedense 3.5 megabite sabitlediler. Bi bildikleri vardır diyerek nerdeyse 5 ay boyunca interneti o şekilde kullandım.En sonunda sinirlenip ttnete mail attım ve hızımı bu seferde 5 megabite sabitlediler.Yine bir şey demeyip uzun süre 5 megabit interneti kullandım.Daha sonra bir iki apartman yanımızda ki arkadaşımdan indirme yaparken hızının 8 megabiti bulduğunu gördüm çevrede soruşturdum ve herkesin 8 megabit kullandığını öğrendim.Daha sonra ttnete mail attım tekrar çünkü büyük bir haksızlık yapılıyordu ben 54 tl veriyorum 5 megabit kullanıyorum arkadaşım 54 tl veriyor 8 megabit kullanıyor.Ama ttnetten bana hattımda herhangi bir sorun olmadığını söyleyerek geri döndüler.Bu maile sinirlendim ve tekrar bir mail attım ve haksızlık yapıldığını 50 metre ileride oturan birinin 8 megabit kullandığını yani santrale olan uzaklıkla ilgisini olmadığını söyledim ancak benle dalga geçer gibi santrale olan uzaklığa göre hızın değiştiğini söylediler.Bu problemi nasıl çözebilirim bilenler var mı acaba hızımı nasıl tekrar 8 megabite çıkartabilirim.Teknik servis çağırmak istemiyorum çünkü bir çok yerde okudum teknik servis çağırdıkları zaman hattınız desteklemiyor diyip hızlarını düşürdüklerini söylemişler.Yardımınız için teşekkür ederim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
santralle arandaki mesafe 1600 metre üstüyse malesef 8 mb alamazsın. yakın binaların bu hızı alması da seni yanıltmasın. Evi bana 200 metre mesafede olan arkadaşım 4mb alabiliyorken ben 8mb alıyorum. o arkadaşa hat başka santralden geliyormuş ve mesafesi 2050 m.

tavsiyem öncelikle hattının mesafesini öğren. büyük ölçüde sorunun onlardan mı yoksa senden mi kaynaklandığını öğrenirsin.

sana hangi santralden geldiğini öğren, numaralarını alarak mesafeni sor.

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki neden daha önce 8 megabit alıyordum? Ya da herkesin santrali aynı kaldı da koca mahallede sadece benim mi santralim değişti? Ama önerinizi dikkate alacağım arayıp soracağım mesafeyi fakat santralle bizim ev arasında 1600 metre yoktur çünkü küçük bir şehir.

belki bu resimdeki değerlerinde bir faydası olur ben anlamıyorum: http://a1109.hizliresim.com/11/9/2/12714.jpg

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Peki neden daha önce 8 megabit alıyordum? Ya da herkesin santrali aynı kaldı da koca mahallede sadece benim mi santralim değişti? Ama önerinizi dikkate alacağım arayıp soracağım mesafeyi fakat santralle bizim ev arasında 1600 metre yoktur çünkü küçük bir şehir.

belki bu resimdeki değerlerinde bir faydası olur ben anlamıyorum: http://a1109.hizliresim.com/11/9/2/12714.jpg

bana 8 mbit desteklendiği söylenmişti, o zaman dedim neden 4 alayım hemen 8 e çekmiştim, derken hattım sürekli kopup durmaya başladı ..aradığımda desteklenmediğinden kaynaklanıyor olabilir dediler. bu sefer 6 mbit düşürdük şuan sorun yok

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir sürü laf kalabalığı ve limitti,hızdı,megabitti,saç bitiydi,koltuk altı bitiydi
derken milleti şapa oturttular......
inanılmaz kazıklar atılıyor,taahhütlü kullanıcılar hiç bişi yapamıyorlar....

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Taahhütüm doldu yarın ttnet şubesine gideceğim eğer hızı yükseltmezlerse Superonline'a geçiş yapacağım başka çare bırakmıyorlar.

Vsolozzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle değerlerinde yazan Alınan:6144 kbps bu senin teorik olarak alabileceğin hızdır yani senin internetini 6 mbps sabitlemişler, SNR değerin ise 10.3 db bu çok düşük(ne kadar yüksek o kadar iyi) bu sinyal oranı ile istesende 8mbps alamazsın diğer önemli değer olan hat zayıflama değerin alınan önemli donwload'ı etkileyen değer bu çünkü, o ise 46.5 db inanılmaz yüksek(ne kadar düşük o kadar iyi) aynı zamanda hat zayıflama değeri senin santrale olan uzaklığın açısından da ipucu verdiğinden 2500 metre den fazla santrale uzaklığın vardır, ama bu kesin böyledir diyemem birçok neden var etkileyen bu durumu santralin küçüklüğünden tutda site kenarında ki o ufak telefon hattını sağlayan kutulara kadar ama büyük ihtimalle böyledir.Bence senin hattını sana uzak olan santralden vermişler o arkadaşının ise eve yakın olandan,bana da aynısını yapmışlardı telefonla beni oyalıyolardı bulunduğum bölge santralinde ki adamla yüzyüze görüştüm ve acı gerçeği öğrenmiştim o zaman 45 db Line Atation(hat zayıflaması veya sinyal genlik zayıflaması) ve SNR değerim ise 9 db gibiydi 1.5mbps alıyordum adam bana hattımı bana yakın olan santral değilde çarşıdan vermişlerdi(şehre 3km uzak semt de oturuyordum) mazeretleri ise yer yokmuş(bana da saçma gelmişti ama bu açıklama doğruydu) adam notunu aldı ve 3 gün sonra boşluk buldu beni evime yakın santrale aldı şimdi 5.5 mbps alıyorum SNR :34 db Hat zayıflaması :7 db yine 8mbps alamıyorum ama bu başta da dediğim gibi diğer nedenle etkiliyo(santral küçük,telefon külübesi vs.) Son olarak seni uzak santralden vermişler ve yakına almak zorundalar bu senin hakkın (arkadaşın alıyo çünkü) sen en iyisi telefonla felan uğraşma arza kaydından başka bişey yapma TTnet Twitter'dan bunlara twit at sana dönerler durmunu ve sana bu anlattıklarım nezlinde adamlara durumunu anlat(SNR ve hatzayıflama değerlerini onlara söyle ki bilinçli olduğu iyi anlasınlar) yardımcı olurlar o gün içinde, en iyi yol bu yoksa çok sürünürsün,hadi kolay gelsin...(biraz uzun yazdım kusura bakma inşallah yardımcı olur )

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için müsait olduğum bir zamanda gidip konuşurum fırsat bulamıyorum pek gitmeye

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaç gündür başlığım açık ama ttnetdestek ilgilenmedi çoğu konuyla ilgilenmişler eğer ttnetdestek ilgilenirse sevinirim yoğunluk sebebiyle ttnet bayisine gitme fırsatı bulamıyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
burası bir forum sitesi yani o arkadaş burda çalışmıyor:) sizi farketmesini istiyorsanız nickinin başına @ koyarak arkadaşı etiketleyin..

TTNETDestek

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, cep ve Adsl numaranızı özel mesaj ile gönderirseniz en kısa sürede size ulaşıp yardımcı olabiliriz. Teşekkürler.

yunus64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İyi akşamlar;arkadaşlar ben 24 ay 0.64 mbit hızla idare etmişim.Daha sonra öğrendim.Şikayet etmediğim yer kalmadı.Onları bıktırdım.Öyle bir dilekçe yazdım ki dilekçeyi görünce korkudan aman bunu işleme koymayalım biz hallederiz dediler.Müdür yardımcısı kendi cep telefonunu verdi.Hattı yakın bir santrale taşıdılar.Hız birden 7 mbite çıktı.Sonra modem bozulmuş bende hatta sorun var diye onları aradım.Hızı 1.75 mbite sabitlediler.Kotayı aşmışın dediler.47 gün onların düzeltmesini bekledim.Baktım olmuyor akşam aradım'hızımı serbest bırakın' dedim yaptılar.Size bir tavsiyem var kesinlikle 'gündüz'aramayın.Bayanlar çıkıyor onlar bir şey bilmiyor.Akşamları genelde erkekler oluyor onlar yapıyorlar.Şu anda benim hızım 7.01 mbit.Selamlar iyi akşamlar.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bir defada sorunsuz halletseler bu işi. Alternatifi olsa kesinlikle TTnet den vaz geçerim.

---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:21 ----------

Dün akşam saat 8 de online işlem merkezinden 8 mbit netlimitsiz tarifeye geçtim ama hızım aynı daha 1 mbit. ilk aradıgımda çıkan musteri temsilcisi Türk telekoma sorun dedi. Onlardan da bi düzgün yanıt gelmedi. İkinci kez TTnet i aramamda 24 sürer dedi 8 mbit e yukselmeniz. Şimdi bu ne alaka ilk temsilci böyle bişi demedi. Yapmam gereken nedir? 6 Tl fazla verip 1mbit limitsiz tarifemden netlimitsize geçtim ama tek artan faturamdaki miktar olacak. Acil yanıt bekliyorum.

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kadın yada erkek olması bişi fark etmiyor hizmet zayıf

ruha3463

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bundan iki yıl kadar önce özel bir operatörden internet kullanıyordum fakat hepsinin ttnet altyapısını kullandıgını bildigim için ttnet e geçersem daha istikrarlı ve hızlı olacagını düşünerek hiçbir problemim olmayan operatörü iptal edip ttnet e geçiş yaptım fakat o gün bu gündür ttnet in verdigi interneti bazen 15 gün bazen 1 hafta bazen 1 gün kullanamadan prasını ödedim ve bunu defalarca ttnet e bildirmeme ragmen üstelik tüm tesisatı yenilememe ragmen ttnet aradıgınız an birşeyler yapıp düzeltiyorlar bi süre sonra bir daha aynı şeyler tekrar ediyor ben ttnet i armaktan bıktım ve sözleşmemin dolmasını bekliyorum ve bildigim herkesede sakın ttnet ten internet almayın diyorum burdan forumdaki bütün arkadaşlara da bir dost tavsiyesi siz siz olun ttnet ten uzak durun eniştem bundan altı ay kadar önce ttnet ini iptal ettirip özel operatörden baglattı şimdi dünya varmış biz bugüne kadar internet kullanmamışız diyor özel operatörlerde kendi başvuru ve iptal bürolarını açsalar kimse ttnet kullanmaz saglıcakla kalın

maxpayne1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
buradaki yorumları okuyunca acı acı gülüyorum her ay 100 lira ödeyip 8 mbit hız alacam diyip de en fazla 1 mbit hızı alınca sevinçten ağzı kulaklarına giden ben... siz siz oolun sesinizi çıkarmayın ha TTNet amca ağzınıza acı sürer... keser valla

socrates_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle sırf bu konuları kapsayan, TTnetin kurnazlığını, emek hırsızlığını, üçkâğıtçılığını, aymazlığını pişkinliğini gözler önüne seren ve birbirine destek sunup örgütleyen bir topic oluşturulmalı..Zamanı olan varsa ilgilensin.,
Benim ay sonunda TTnetle mahkemem var. Eğer kazanırsam varya, bütün yolu yordamı, belgeleri buraya çarşaf çarşaf asacam arkadaşlar faydalansınlar diye!
selamlar.

lordmarsell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internet erişim hızı ile alakalı sorun yaşayan arkadaşım. Denilenlere göre santral ile olan uzaklık hızın düşmesine sebep gibi gösteriliyor fakat şunu söyleyeyim bu adamlar istedikleri gibi hızı belirliyorlar mesafe çok önemli değil . 8 Mb olarak verdikleri internet hizmeti bağlantı hızı 800 kb indirme 100 kb gönderme hızı dır.Sana tavsiyem sorunun çözüme ulaşıncaya kadar TTNET çağrı merkezini aramandır.

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dün aradılar ve epeyce yardımcı oldular ilgileri için teşekkür ederim hızım 5.2 den 5.7 megabite kadar yükseldi ancak bugün hızım 3.5 megabite düştü büyük ihtimal tekrar ilgileneceklerdir bilseydim bunca zaman shift delete üzerinden yardım isterdim :)

Vsolozzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki o 3.5 mbps düşüş günün her saatinde mi yoksa belli bir zaman aralığında mı, sabah öğle akşan speedtest'den düzenli ölç bide ping değerine de bak sürekli değişiyomu. NOT: TTnet sorununu çözdüyse bu mesajı öneme alma devam ediyosa bir dene...

xlc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar aradılar ama derste olduğum için kapatmak zorunda kaldım hızım tekrar 5 megabite yükselmiş