8 Megabit Karmaşası

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Gündüzleri ve akşamları hızım 7 megabite yakın hızda netim oluyor.

Geceleri ise hattım tam anlamıyla 8 megabite çıkıyor. Bunlarda kanıtı;
7714.jpg

Sorunum şu gündüz ve akşamlar 7 megabitle bağlanırken geceleri 8 megabit oluyor. Yarım saat önce müşteri hizmetlerini aradım. Sorunumu aynen söyledim dediler ki biz size 8 megabit hız veriyoruz bizle alakalı bir şey değil dedi. Sonra dedi ki hattınız şuan 8 megabit bende dedim modemin arayüzünde 6761 yazıyor diyince kem küm etti sorununuzu santral ile halledin ordan kaynaklanan bi sorun dedi. Bende santralin numarasını verin dedim vermedi. Hat zayıflamasında kötü değil. Gündüz ve akşamları neden bu 1 megabit düşük sizce ayrıca müşteri hizmetlerini yeniden aramayı düşünüyorum neler demem gerekiyor? :mrgreen:

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
"118 1" Burayı arayıp sizinle görüşen asistan'dan "Bana En Yakın Olan Telekom Müdürlüğünün Telefon Numarasını İstiyorum" size telefon numarasını verecektir siz arayıp durumunuzu dile getiriniz.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
"118 1" Burayı arayıp sizinle görüşen asistan'dan "Bana En Yakın Olan Telekom Müdürlüğünün Telefon Numarasını İstiyorum" size telefon numarasını verecektir siz arayıp durumunuzu dile getiriniz.

Ya işin ilginç yanı müşteri hizmetlerini aradıktan sonra 5 dakika sonra internet sayfaları geç açılır oldu hatta hiç açılmıyor şuan google dışında. Ultrasurf kullanınca girebiliyorum ancak. Yarın arıyacam şimdi kapalıdır ora.

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Sen ona şükret benim int hıza bak :mrgreen:
1151537046.png

Tabi sende haklısın bu hızada şükretmek lazım ama 8 megabit alıyorken gündüz ve akşamları neden 7 megabitle yetineyim. :D

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşım sende he 7mps alıyosunda uraşıyosun ben 3mpsden yukarı çıkamıyodum aradım saydım sövdüm işte 7mpsye kadar çıktı ama nasıl bağırış çağırış görmen lazımdı yanımdaki arkadaşlarım gülmekten çatladılar kaç tane müşteri temsilcisi değiştirdim dayanamıyolar yanındakine bağlıyolar hepsi aynı numaraları yapıyo yok pcne reset at yok modemine reset at yok laptoptan deneme vs.. en sonunda bana böyle saçmalıkları söylemeyin dedim yazın gayet iyi 8mpsden alıyodum ne olduda böyle oldu hızımı düzeltin yoksa kapattırım dedim adam durdu tamam az bekleyin dedi şimdi modemi resetleyin pcleri resetleyin ölçün dediler 5dk sonra biz döneceğiz size dediler tamam dedim kapattım açtım 7mps olmuştu sonra başka bayan bir müşteri temsilcisi aradı bende sinirlik değilmi madem ttnetle herşey mümkün zam yapmayı kendinize mümkün kılıyosunuz banada 8mps hız verin dedim kız hala geveliyo yok 6mpsden sonra biz bişi yapamayız zart zurt bende büyük bir beddua ettim sonradanda inşallah diri bir rakip gelirde bizde ona geçeriz kafamız rahat eder adam gibi internet kullanırız allah belasını versin ttnetin dedim kız iyi günler murat bey dedi bana bende siz iyi gün görmeyin dedim kapattım suratına :D hiç yoktan sinirimi attım ya :D

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ya işin ilginç yanı müşteri hizmetlerini aradıktan sonra 5 dakika sonra internet sayfaları geç açılır oldu hatta hiç açılmıyor şuan google dışında. Ultrasurf kullanınca girebiliyorum ancak. Yarın arıyacam şimdi kapalıdır ora.

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

Tabi sende haklısın bu hızada şükretmek lazım ama 8 megabit alıyorken gündüz ve akşamları neden 7 megabitle yetineyim. :D

Çünkü Santrel'deki kişiler senin hattını kontrol ediyorlar.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşım sende he 7mps alıyosunda uraşıyosun ben 3mpsden yukarı çıkamıyodum aradım saydım sövdüm işte 7mpsye kadar çıktı ama nasıl bağırış çağırış görmen lazımdı yanımdaki arkadaşlarım gülmekten çatladılar kaç tane müşteri temsilcisi değiştirdim dayanamıyolar yanındakine bağlıyolar hepsi aynı numaraları yapıyo yok pcne reset at yok modemine reset at yok laptoptan deneme vs.. en sonunda bana böyle saçmalıkları söylemeyin dedim yazın gayet iyi 8mpsden alıyodum ne olduda böyle oldu hızımı düzeltin yoksa kapattırım dedim adam durdu tamam az bekleyin dedi şimdi modemi resetleyin pcleri resetleyin ölçün dediler 5dk sonra biz döneceğiz size dediler tamam dedim kapattım açtım 7mps olmuştu sonra başka bayan bir müşteri temsilcisi aradı bende sinirlik değilmi madem ttnetle herşey mümkün zam yapmayı kendinize mümkün kılıyosunuz banada 8mps hız verin dedim kız hala geveliyo yok 6mpsden sonra biz bişi yapamayız zart zurt bende büyük bir beddua ettim sonradanda inşallah diri bir rakip gelirde bizde ona geçeriz kafamız rahat eder adam gibi internet kullanırız allah belasını versin ttnetin dedim kız iyi günler murat bey dedi bana bende siz iyi gün görmeyin dedim kapattım suratına :D hiç yoktan sinirimi attım ya :D

Akşam akşam bende güldüm sayende, sağol. :D Acaba bende mi senin gibi yapsam tahattüt sürem bitti geçen ay. Eğer sorunumu çözmezsiniz başka bir internet sağlayıcıya geçcem desem etkili olur gibime geliyor. Bide aradığım mh temsilcisi gıcık bi adamdı. :D

---------- Post added at 21:07 ---------- Previous post was at 21:05 ----------

Çünkü Santrel'deki kişiler senin hattını kontrol ediyorlar.
Mh temsilcisi bu sorunu santral ile görüşün dedi. Bana ben bakıcam falan demedi oranın numarasınıda isteyince veremem dedi. Şimdi neden kontrol ediliyor anlamadım. :D

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
anlattıklarınıza göre alt yapınız sağlam ve 8MB'i rahat destekliyor :) arayın ve biraz sinirli davranın ( kem küm edin ) daha sonra arıza kaydı alacaklar eğer tekrar sorun düzelmez ise direk santrel' ile bağlantıya geçin.

Rica ederim

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
hostbirim1 demin mh temsilcisiyle sorunumu halletim. Çok teşekür ederim. MH temsilcisi bana bunun yoğunluktan kaynaklandığı söyledi kem küm ben sonra arıza kaydı oluşturmak istediğimi söyleyince 2 dakika bekletti beni modem açıkmı falan dedi şimdi modemi kapatın açın dedi ne hikmetse sorunum düzeldi. Yanı arkadaşlar hakkınızı soruna kadar arayın. 1 saat öncesine kadar hattım 7 megabitken şimdi 8 megabit. :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
bende 8 mg bit üyeyim ama evime 0.86 geliyor defalarca aramama rağmen bir çözüm bulamadılar .Hız yükseltin deyince eve en az 3 en çok 5 gün arası internet gelmiyor.bu gün gelip baktılar neymiş evinizin içindeki santralde sorun var. bende ay sonunda tüm ev içinde santrali değiştirecem bakalım düzelirse ne ala düzelmezse soluğu tüketici mahmekemesinde alacağım.

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir'de derler'ki TTNET çağrı merkezinden hız düşürme veya hız yükseltme işlemi yapılamaz :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@spybot Teşekürler.
@neguvan Hakkını sonuna kadar ara. 8 megabiti hattın destekliyosa sonuna kadar diren.
@hostbirim1 Bende çok şaşırdım ona. :D Ordan artık ne yaptılarsa modemi kapat aç dediler yaptım ve 8 megabit. :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
ya şu var eskiden 3.5 mg bit geliyordu şimdi bana diyorlarki hattınız1mg bit kaldırmıyor.Bir de TTNET çağrı merkezi hızınız o.80 mg bit altına düşmeyene kadar hız yükseltme işine bakmıyorlar böyle bişey.Aslında 3 mg bit gelse yeter ama yok mahkemede bitecek bu iş.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
O zaman sn mh i aradığında 3.5 megabitle bağlandığını söyle ve kararlı konuş. Sorunumu çözemiyosunuz arıza kaydı oluşturmak istiyorum de eğer halen kem küm ediyorlarsa başka bi internet sağlayıcığa geçecegi söyle ve sinirli konuş.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@spybot Teşekürler.
@neguvan Hakkını sonuna kadar ara. 8 megabiti hattın destekliyosa sonuna kadar diren.
@hostbirim1 Bende çok şaşırdım ona. :D Ordan artık ne yaptılarsa modemi kapat aç dediler yaptım ve 8 megabit. :D

orda yaptıkları sanırım bizi santralden başka porta takıyorlar çat diye yükseliyo ya varya milleti kandırmada bir numara ttnet zorlamazsan hiçbir şey yapmıyorlar ama zor kullanın bayan müşteri temsilcileri daha sabırlı oluyor tecrübelerime göre :P

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Port Mevzusunu bilmeyen arkadaşlarıma anlatayım ;

Arkadaşlar şimdi TTNET'in alt yapısının bazı noktalar'da kötü olmasının sebebi PORT'tur şimdi Telekom'daki bazı kişiler bir Kasaba'ya semt'e köy'e port belirliyorlar diyorlarki 300 Port var , ama adamlar 300 Port'u tutup 600 kişiye satarsa o bölgede bir alt yapı arızası oluşur en fazla 1 mb veya 2 mblik bir verim alırsınız.

Benim bildiğim Port meselesi bu'dur arkadaşlar

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Arkadaşım hani bir söz vardır şeyini buldun şeyini mi arıyorsun? Benim de gündüzleri kimi zaman 6 7 8 mb arasında değişiyor. Ama akşam 7'den sonra en düşük 950'den indirme hızım oluyor. Ne diyecekler sana yoğunluktan dolayı.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@muratteas Ödediğim paranın bedelini sonuna kadar almak istiyordum ve almaya başladım.

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
NETLimitsiz Tarifesinde misin ?

Eğer onda isen Hızın değişkendir 1 MB ile 8 MB arası derler ( ama hep 1 mb'de kalır o hız :) ) yinede senin adına sevindim diğer arkadaşlarımızda bu işlemleri gerçekleştirirse 8 MB olan hız limitine gelebilirler.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Valla gençler bende net limitsizim ama hızım 3-4 megabitten aşağı düşmüyor geceleri ise 8 e çıkıyor. Torrentlerden bilgisayarda yer kalmadı. Ayrıca dead space 2 yi bende indirdim ama benim ki 5gb dı hemde iso rip filan değil yani. İlginç.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@samilcan benim indirdiğim FLT sunumu. 2 DVDli çıktı içinden ondandır. :D
9854.jpg

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:20 ----------

NETLimitsiz Tarifesinde misin ?

Eğer onda isen Hızın değişkendir 1 MB ile 8 MB arası derler ( ama hep 1 mb'de kalır o hız :) ) yinede senin adına sevindim diğer arkadaşlarımızda bu işlemleri gerçekleştirirse 8 MB olan hız limitine gelebilirler.

Banada ilk aradığımda aynen bunları söylediler. 8 Megabite kadar hız yolluyoruz hattınız bu kadar destekliyor bıdı bıdı. Şayet 16 megabit tarifesine geçersiniz o hızı veririz dediler en çok burda güldüm. Kararlı ve sinir konuşmaya başlayınca hallettiler sorunumu. :D

hostbirim1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
100 MB ile bir ayrıntı vereyim

"100 MB almak için Telekom Binasının en fazla 500 Metre uzağında olmalısınız yoksa bu hız verilemez."

benbengil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hattınız desteklemiyor,santrale uzaklık vs. nasıl bir kandırmaca arkadaşlar.Tarifelerde bakıyorum örnek;8 Mb'se kadar şukadar fiyat derken, 8 Mb şu fiyat deniyor.Madem hattım desteklemiyor aynı hızı bana niye farklı fiyattan sunuyorsun.