8 Adımda Wifi Performansını Arttırmanın Yolları

Bu konuyu okuyanlar

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
8-Adımda-Wifi-Performansını-Arttırmanın-Yolları.jpg


Burada internet menzil genişletici almadan önce deneyebileceğiniz bazı yöntemler anlatılmakta.

  • Otomatik yeniden başlat
Yeni yönlendiricileri sık sık yeniden başlatmanız gerekmez. Ancak, internet bağlantınız kopar ve geri gelmezse, yönlendiricinizi kapatıp tekrar açmanız sorunu çözebilir. Bunu sık sık yaparsanız, size DD-WRT ürün yazılımının yeniden başlatma programlamanıza izin verdiğini hatırlatalım. Yönlendiricinizi uyuduğunuzda günde bir kez başlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece herhangi bir kesinti olmaz. Bu sayede modemin hızını arttırma imkanınız olabilir.

  • Daha iyi bir anten almak
Yeni bir yönlendirici satın almadan wifi performans arttırma en iyi yollarından biri, güçlendirilmiş antenler kullanmaktır. Duvar prizine bağlı tel genişleticiler biraz daha pahalıdır, ancak hem güçlendirilmiş antenler hem de kablosuz tekrarlayıcı olarak işlev görebilir.

  • Eski kablosuz ağ protokollerini kapatın
802.11ac protokolünü destekleyen yeni yönlendiriciler, çoğu İnternet servis sağlayıcısından daha yüksek hızlara ulaşabilir. Ancak, ağınızda 802.11g gibi eski protokolleri kullanan cihazlar varsa, ağınıza bağlandığınızda ağınızın tamamı yavaşlayabilir. Bu nedenle, modem arayüzünden hız arttırma için ağınızdaki “b” veya “g” protokolünü kullanarak cihazları kaldırmanızı öneririz.

  • Kanal genişliğini ayarlayın
İnternet hızı arttırma yollarından biri de wifi kanal genişliğini ayarlamaktır. Yönlendiriciler genellikle iki kanal genişliği ayarıyla gelir, 20MHz ve 40MHz. İkinci bir geniş kanal kullanmak, eski protokolleri kullanan cihazların bağlantısını olumsuz etkileyebilir veya ağınızın hızını artırabilir. Bu ayarlarda değişiklik yapın ve hız kazanıp kazanmadığınızı test edin ve wifi performansını artırın.

  • Güncelleme yazılımı
Çoğu elektronik cihaz gibi, yönlendiriciler de üreticileri aracılığıyla güncellemeler alabilir. Bu güncellemeler genellikle güvenlik düzeltmeleri olduğundan, hızınızı (çok) etkilemezler. Ancak, uzun süredir güncelleme yapmadıysanız, yönlendiricinizi güncellemelisiniz. Güncellemeler size yeni işlevler verebilir ve nadir olarak küçük hız artışları sağlayabilir.
  • Modemi değiştirme
İnternet hız artışı için wifi alan genişletici almadan uygulayabileceğiniz basit yöntemlerden biridir. Ev duvarlarınızda kullanılan malzemeye bağlı olarak, kablosuz sinyalini odadan odaya geçirmek zor olabilir. Bunu yapmak için yönlendiricinizi merkezi bir yere ve yükseğe yerleştirmeyi deneyin. Bazı durumlarda, konumdaki küçük değişiklikler kablosuz ağ sinyalinde gözle görülür iyileştirmeler sağlayabilir.

  • Kanalı değiştir
Wifi hızı ne olmalı, genellikle internet erişim hızını arttırmayı öğrenmek için sorulan sorulardan biri. Ancak bu sorunun doğru şekli “modemin wifi kanalı ne olmalı. En az yoğunluğa sahip kanalı bulmak için ve wifi hızlandırma için Acrylic Wi-Fi gibi yazılımları kullanabilirsiniz. Wifi sinyal arttırıcı cihazları kullanmadan önce bu seçeneği deneyebilirsiniz.
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
Bilgilendirme için teşekkürler. Ben gece uyurken modemi komple kapatıyorum. Sabah açıyorum. Zaman da kapatarak 5 dakika sonra tekrar açıyorum. Bunun işe yaradığını söyleyebilirim.
 
  • Beğen
Reactions: BHA

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Bilgilendirme için teşekkürler. Ben gece uyurken modemi komple kapatıyorum. Sabah açıyorum. Zaman da kapatarak 5 dakika sonra tekrar açıyorum. Bunun işe yaradığını söyleyebilirim.
Benim 24 saat açık ama gün içerisinde dışarıya falan çıkarken dış kapının hemen yanında modemim olduğu için dışarı çıkarken modemi kapatıyor ve geri geldiğim zaman açıyorum.
 

fatihmra

Öğrenci
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
8
Puanları
8
Yaş
32
wifi performansı arttırma hikaye modem özelliğinde dbi yüksek ve dual bant değilse tek çözüm router yok kapat aç düzelir mantığıyla bir yere varılmaz bende zyxel modem var bunun kadar dandik wifi performansı görmedim komşunun tp-link modemin wifisi bizim evin öbür ucunda görünürken zyxel anteni içte dbi si bile belli değil internette modemin yanındaki oda bir duvar var 20mbps internet 10mbps çekiyor yandaki odada diyeceğim o ki zyxel anteni içte olanlardan uzak durun
 
Üst