6S 16gb alınır mı ?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
bence en kötü 32 gb olmalı hangi cihaz olursa olsun şuan cihazım 32 gb oyun fotoğraf müzik vs derken 5 gb boş yer kalmış özellikle tatilde vs fotoğraf çok çekiliyor bunu da 64 gb sd ile destekliyorum benim kullanıma göre eskiden 16 yetiyordu iyi yada kötü 3-5 uygulama kuruyordum ama şimdi kullanım şeklim değişince yetmemeye başladı

Tabi aslında herşey kullanım şekline göre değişiyor. Dediğim gibi okudun mu bilmiyorum ama 7 sene 8gb lık telefonla idare etmiş bir adamım. Tabi buradaki arkadaşlarında belirttiği gibi fotoğrafın boyutu bile artmış vaziyette ama yani telefonda da fotoğraf barındırmam icloud falan bir çare bulurum artık. Nakit alacağım için 500 tl fark vermek hiç içimden gelmiyor açıkçası

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
iPhone 6s ile çekilen 1 fotoğraf 1.75MB civarındadır.

64GB'lık iPhone 6s kullanımı şu şekilde.

5375594c2b51e800f479b6d711f25ef4.jpg

İçinde kurulabilecek çoğu program var. Oyun hariç. Ona göre karar verebilirsin.

Ek: telefon 3 aylık.
Fotoğraf boyutu fotoğraf çekilecek ortamdaki detaylara bağlı olarak değişir.
Bu dipnot şöyle bir köşede duruversin.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
Tabi aslında herşey kullanım şekline göre değişiyor. Dediğim gibi okudun mu bilmiyorum ama 7 sene 8gb lık telefonla idare etmiş bir adamım. Tabi buradaki arkadaşlarında belirttiği gibi fotoğrafın boyutu bile artmış vaziyette ama yani telefonda da fotoğraf barındırmam icloud falan bir çare bulurum artık. Nakit alacağım için 500 tl fark vermek hiç içimden gelmiyor açıkçası

Tabi ki o fark az değil sd kart olan cihazlarda o kadar fark yerine 4 de birine sd kart alıp hiç yoksa alternatif oluşuyor bence telefonda fazla fotoğraf vs tutmuyorsanız yeter ama sizin uzun süre kullanacağınızı göz önünde bulundurarak gün geçtikce uygulama boyutları da artar oldu 2-3 gb oyunlar var sonrasında üzülmemeniz için 32 önerisinde bulundum hani olur ya heveslenir insan hoşuna gider oyun uygulama ama cihazda yer yok sıkıntısı yaşamamak için yüklemez o durumu yaşadığım için önceleri kötü olabiliyor

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Fotoğraf boyutu fotoğraf çekilecek ortamdaki detaylara bağlı olarak değişir.
Bu dipnot şöyle bir köşede duruversin.

Peki yine tamamen cehaletimden bir şey soracağım. Şimdi 16 gb aldım ve ICloud hesabım olacak. Ben tüm fotoğraflarımı veya videolarımı ICloud'da depolasam, telefondan istediğim yerde istediğim zaman bakamaz mıyım ?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Tabi ki o fark az değil sd kart olan cihazlarda o kadar fark yerine 4 de birine sd kart alıp hiç yoksa alternatif oluşuyor bence telefonda fazla fotoğraf vs tutmuyorsanız yeter ama sizin uzun süre kullanacağınızı göz önünde bulundurarak gün geçtikce uygulama boyutları da artar oldu 2-3 gb oyunlar var sonrasında üzülmemeniz için 32 önerisinde bulundum hani olur ya heveslenir insan hoşuna gider oyun uygulama ama cihazda yer yok sıkıntısı yaşamamak için yüklemez o durumu yaşadığım için önceleri kötü olabiliyor

6 ya da 6S almayı planlıyorum ama bu modellerde ne yazık ki 32gb yok. Eğer zaten ailemle anlaşamazsam Note 5 alacağım o hala gündemimde ama Apple ı zorlayacağım ömürlük telefon yapıyor adamlar. 16 ise 16 yapacak bir şey yok artık :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Peki yine tamamen cehaletimden bir şey soracağım. Şimdi 16 gb aldım ve ICloud hesabım olacak. Ben tüm fotoğraflarımı veya videolarımı ICloud'da depolasam, telefondan istediğim yerde istediğim zaman bakamaz mıyım ?
Şöyle bir özellik var, fotoğrafı demo olarak küçük boyutlu yani bunu telefonda tutup gerçek boyutlu orıjınal kalitelisini iCloud da saklama özelliği var.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bende 6s16 gb alacaktım vazgeçtim 16 gb benim işime pek yaramıyor. Daha sonra 7 çıkınca 64 gb alacağım.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Şöyle bir özellik var, fotoğrafı demo olarak küçük boyutlu yani bunu telefonda tutup gerçek boyutlu orıjınal kalitelisini iCloud da saklama özelliği var.

Yani telefondan tamamen silip ICloud'da saklayamıyorum. Ben istiyorumki telefonumda resim video olmasın. Nadir resim çekerim onun da telefonda durmasının manası yok :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Yani telefondan tamamen silip ICloud'da saklayamıyorum. Ben istiyorumki telefonumda resim video olmasın. Nadir resim çekerim onun da telefonda durmasının manası yok :D
Saklanıyor diye hatırlıyorum ama tam nasıl yapılıyordu onu hatırlayamadım.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Saklanıyor diye hatırlıyorum ama tam nasıl yapılıyordu onu hatırlayamadım.

Eğer foto ve video tarzında şeyler icloud gibi veri depolama yerlerinde saklanıyorsa 64 e gerek yok diye düşünüyorum. Ve lanet olsun sana apple niye 32gb yok şu telefonun ya ?

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Hocam al 64 lük artık neredeyse ben gönderece. Farkını o hale geldi :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Eğer foto ve video tarzında şeyler icloud gibi veri depolama yerlerinde saklanıyorsa 64 e gerek yok diye düşünüyorum. Ve lanet olsun sana apple niye 32gb yok şu telefonun ya ?
Ben bunlsrla uğraşmak istemiyorum mesela, ben fotoğraf çekerim video çekerim, bana 16 gb yitmiyor. Brnim iPhone 6 da oyun yokken kullanım miktarı 16-17 gb filandı.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Tedirgin yaşayacağına sürekli aktarmayla ugrasmak yerine 64 al

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Tedirgin yaşayacağına sürekli aktarmayla ugrasmak yerine 64 al

64 içinde 6 alabilirim gibime geliyor. Yani hafıza çoğaltıyım derken telefon özelliklerinden kısmak mantıklı mı ?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
iPhone 6s altındaki modelleri alma.

Bilgehan35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Baştan sona her şeyi okudum ve sırf cevap vermek için üye oldum :D Abicim sen çok abarttın. Hem 500 değil 300 TL biliyorum ben o farkı. 32 gb olsa tabi ki daha iyi olurdu ama bence 300-500 demeden ileriyi düşünüp, şimdiki teknolojik şartları düşünüp 64 gb almalısın. Zaten bellek yüzünden 6 almak aklının ucundan geçmesin. Genel söylüyorum işletim sistemine uygunluğundan dolayı bence iphone un sadece S serisini almalısın. 5s, 6s,çıkınca 7s falan. Ayrıca ismi bakımından bile iphone 6 biraz eksik kalıyor sanki ha :) Sonuna kadar zorlayıp IPHONE 6S 64 GB al bence...

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405
Baştan sona her şeyi okudum ve sırf cevap vermek için üye oldum :D Abicim sen çok abarttın. Hem 500 değil 300 TL biliyorum ben o farkı. 32 gb olsa tabi ki daha iyi olurdu ama bence 300-500 demeden ileriyi düşünüp, şimdiki teknolojik şartları düşünüp 64 gb almalısın. Zaten bellek yüzünden 6 almak aklının ucundan geçmesin. Genel söylüyorum işletim sistemine uygunluğundan dolayı bence iphone un sadece S serisini almalısın. 5s, 6s,çıkınca 7s falan. Ayrıca ismi bakımından bile iphone 6 biraz eksik kalıyor sanki ha :) Sonuna kadar zorlayıp IPHONE 6S 64 GB al bence...

Lan bi sen eksiktin. Ne güzel 16 ya içim kaynamıştı :D:D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bence konu amacını aştı, herşey ortada. Bütün bilgiler ortada açık açık yazıyor.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Bence de, 5. Sayfaya geldik ve ilk sayfadan beri senin için yazıyorum.
Cebinden üç beş kuruş fazla çıkmasın diye çile çekeceğine Note 5 al en azından 64 Gb hafızası mevcut. 16 Gb olan seçeneğini şirket sahipleri tamamen çalışanlarına dağıtıyor onlar için ideal eniştem mesela çalışanlarına dağıtıyor

Bilgehan35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Ben hala tartışırım 16 mı 64 mü diye ? :D
Cevabını üç beş kişiden, üç beş sayfa olarak aldığın halde bu konuda hala bir sonuca varamadıysan bence boşver. Ama sen kesin olarak iphone istiyorsan ve tek sorun bellekse 300 lirayı gözden çıkart. Valla konu uzatıyorsun diye düşüneceğim artık :(

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Cevabını üç beş kişiden, üç beş sayfa olarak aldığın halde bu konuda hala bir sonuca varamadıysan bence boşver. Ama sen kesin olarak iphone istiyorsan ve tek sorun bellekse 300 lirayı gözden çıkart. Valla konu uzatıyorsun diye düşüneceğim artık :(
Aynen katılıyorum.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,405

Aynen uzatıyorum konuyu ne kadar mesaj atsam o kadar para kazanıyorum ?

Yahu 5 sayfayı iyice oku birisi başka türlü açıklamış biri başka türlü her yazandan bir yorum aldım kendi yorumumu ortaya koydum belki hala tatmin olmadım ve araştırmaya devam edicem. Konu izlemeyi durdur butonuna basıp forumda başka konularla ilgilenebilirsiniz. @Lazzz sana da teşekkür ederim yardımların için

Bilgehan35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Aynen uzatıyorum konuyu ne kadar mesaj atsam o kadar para kazanıyorum ?

Yahu 5 sayfayı iyice oku birisi başka türlü açıklamış biri başka türlü her yazandan bir yorum aldım kendi yorumumu ortaya koydum belki hala tatmin olmadım ve araştırmaya devam edicem. Konu izlemeyi durdur butonuna basıp forumda başka konularla ilgilenebilirsiniz. @Lazzz sana da teşekkür ederim yardımların için
O zaman 6. sayfada 16 mı 64 mü diye tartışmaya devam ha? Zaten ben para kazanıyorsun ya da araştırma demedim. O kadar fikirden sonra sorduğun soruların hala aynı kapıya çıkması beni etkiledi doğrusu. Kararsızsın tamam. Hala 16 mı 64 mü diyorsan iphone istiyorsun demek ki. 5s, 5se, 6plus ya da 6s plus gibi modellere de aklın gitmiyorsa tekrar söylüyorum 300 liraya kıymalısın. Paran kısa sürede geri gelebilir ama anladığım kadarıyla sen bu telefonu uzun süre kullanacaksın. O yüzden ne kadar dikkatli olursan ol ileride 16 gb ın yetmeyeceği görüşündeyim. 5-6 sene az bir zaman değil. Kendini en iyi sen bilirsin tabi ki. Eğer yetirebileceğine cidden inanıyorsan 16 da alabilirsin.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Herkes burada birbirinin iyiliği için yorumlar yapıyor, Uygulamalara gelen güncelleme boyutu en az 100 mb telefon güncellemesi desen 500 mb dan aşağıya geldiği yok spotify kullansan onun yer kaplaması 3 4 Gb fotoğraf boyutu minumum 2 mb kareye göre değişir video en az 4 mb vs

Reaksiyon puanı
16,128
e? sonuç ne? al 64gb paşa paşa kullan yok reklamdaki gibi internetin bile yoksa iphone se 64gb al artanla internet al.