65 yaş ve üstüne sokağa çıkma izni sinyali!

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,392
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "65 yaş ve üstü için bir esneme bekliyor musunuz?" sorusuna yanıt verdi. Özlü, 65 yaş ve üstü vatandaşları mobilize etmenin zamanı geldiğini belirterek, "Bilim Kurulu'nda geçen toplantıda konuşulmuştu. Hafta sonu diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben" dedi.

Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para / Gündem programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, “65 yaş ve üstü için bir esneme bekliyor musunuz? Bilim Kurulu’nun böyle bir tavsiyesi var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

ARTIK ONLARI MOBİLİZE ETME ZAMANI

*
Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bunu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor.

4mayiscoronagraf2-1.jpg

BİRKAÇ SAAT DOLAŞMALARINA İZİN VERİLECEKTİR

* Bilim Kurulu’nda geçen toplantıda bu konuşulmuştu. Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Bence hata olur,Tüm yaşlılar sokaklara dökülür.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Yaşlılar dışarı çıkmadan duramıyorlar.

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Yapılan çalışma değerli yaşlılarımıza yapılmıştır 65 yaş ve üzeri için sokaga çıkmak tehlikeli ne kadar virüs azalma göstersede tamamen bitene kadar veya ölüm oranı %1 - %2 olana kadar uzatımalı yaşlılarımızın güvenliği için istekleri devletimiz tarafından karşılanmalı #HayatEveSığar diyorum.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Bankaya, PTT'ye bizzat kendisinin müracaat etmesi gereken veya vekalet vermesi gereken işlemler oluyor. Bence belli aralıklarla kısa süreli izinler verilebilir. Ya da bu işlere bir çözüm bulunmalı.

65 yaş üstü e-devlet şifresi alacak ya da internet bankacılığını açtıracak ama nasıl? Daha önce birisine vekalet de vermemiş. Mağdur olanlar da var.

Reaksiyon puanı
10,327
Sanırım bu serbestlik onlar için iyi gelecek ama, öyle herkesin serbest olduğu bir dönemde değil. Bilim kurulu üyesinin anlattığından anlaşılıyor ki başkalarına tamamen yasak getirildiği birkaç saat içinde sadece onların çıkmasına izin verilecekmiş. Bunun iyi bir tedbir olacağını düşünüyorum.

Sevgi Murater

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
sonucu açıkladılar mı? benim annem babam da evde oturmaktan sıkıldılar. onları çok iyi anlıyorum ama onlara bir şey olmasını istemiyorum. zaten şeker hastası var. Allah hepimizi korusun