- Reaksiyon puanı
- 71
Çok merak ediyorum Arm64 var ama x64 var mı?
Son düzenleyen moderatör:
Ama o x64 değilki arm64Bundan mı bahsediyorsunuz?
64-bit İşlemci Mimarisine Sahip Telefonlar - Epey
Epey - 64-bit İşlemci Mimarisine Sahip Telefonlar.www.epey.com
Tabii ki var. Asus Zenfone 2 mesela.Çok merak ediyorum Arm64 var ama x64 var mı?
Abi x86_64 yani AMD64 mimarili mobil cihaz var mı diye soruyor. ARM64'ü sormuyor.Kullandığım cihaz (Mi 10T Lite) 64 bit mimarili Qualcomm Snapdragon 750G içeriyor.
Hocam size hayranım?Abi x86_64 yani AMD64 mimarili mobil cihaz var mı diye soruyor. ARM64'ü sormuyor.![]()
Var.İntel Atom Z3580Çok merak ediyorum Arm64 var ama x64 var mı?
Neden Arm64 olan işlemcili tableterde bios yok x86 da var meselaAbi x86_64 yani AMD64 mimarili mobil cihaz var mı diye soruyor. ARM64'ü sormuyor.![]()
Onlarda da normal UEFI BIOS yok zaten. Telefon gibi cihazlara gömülü sistem denir. Bunlarda standart UEFI BIOS vs. olmaz. Her şeyleri LK, Das U-Boot gibi farklı bootloaderlardan oluşur. Bunun sebebi ise tek bir maksatla üretilmeleridir. Android boot etmek için tasarlanmış yani. Telefonun güvenliği için de normal UEFI BIOS koymak saçma olduğundan LK vs. tercih ediliyor fakat modifiyeli olarak.Neden Arm64 olan işlemcili tableterde bios yok x86 da var mesela
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekli dosyayı görüntüle 171199
Bendede 64 bit yazıyor ama x64 değil arm64.
Ama ARM64 işlemciler de en nihayetinde 64 bit'i desteklemiyor mu?Abi x86_64 yani AMD64 mimarili mobil cihaz var mı diye soruyor. ARM64'ü sormuyor.![]()
Evet ama normal AMD64 SoC'lu cihaz var mı diye merak etmiş. ?Ama ARM64 işlemciler de en nihayetinde 64 bit'i desteklemiyor mu?
O mantıktan bakacak olursak, EM64T (Intel Extended Memory 64 Bit Technology ya da kısaca Intel64) ile AMD64 de birbirinden çok farklı şeyler.Evet ama normal AMD64 SoC'lu cihaz var mı diye merak etmiş. ?
Teferruatlı olarak Super User üzerinde yazıyor farkları dediğiniz gibi:O mantıktan bakacak olursak, EM64T (Intel Extended Memory 64 Bit Technology ya da kısaca Intel64) ile AMD64 de birbirinden çok farklı şeyler.
Her ne kadar son kullanıcı için bu ikisi bir şey fark etmese de, EM64T işlemciler SYSCFG, TOP_MEM, TOP_MEM2 register'lerini (bakınız: Assembly programlama dili) desteklemez. AMD64 ise destekler.
Yine aynı şekilde DMA (Direct Memory Access) kullanımında AMD64 işlemciler çok daha yüksek performans verir.
Hocam neden benim laptopta işlemci intel 64 fakat linuxda amd64 driver kuruyor neden?Teferruatlı olarak Super User üzerinde yazıyor farkları dediğiniz gibi:
![]()
What`s the difference between Intel 64 and AMD64?
Can someone explain if there is any difference between the intel64 and amd64 architectures?superuser.com
Linux kullanıcıları AMD64 adını benimsediler. Arada fark olduğundan ve x86'nın bir uzantısı olduğu için x86_64 de deniliyor.Hocam neden benim laptopta işlemci intel 64 fakat linuxda amd64 driver kuruyor neden?
Intel x86 Amd64Linux kullanıcıları AMD64 adını benimsediler. Arada fark olduğundan ve x86'nın bir uzantısı olduğu için x86_64 de deniliyor.