Öneri 6000-8500 TL arası telefon önerileri

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Peki hocam bu A52S cihazın kullandığı işlemci daha mı iyi Snapdragon 888 modeline göre? Ayrıca soğutma özelliği olması daha iyi olmaz mı?
Hayır Snapdragon 888 daha iyi, cihaz ısınıyor ama XR kadar değil :). Ayrıca battary drainde X3 Pro'yu tokatlıyor haberin olsun. Ekran olarak da kat kat daha iyi zaten.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
Hayır Snapdragon 888 daha iyi, cihaz ısınıyor ama XR kadar değil :). Ayrıca battary drainde X3 Pro'yu tokatlıyor haberin olsun. Ekran olarak da kat kat daha iyi zaten.
Realme GT alsam pişman olmam bence öyle değil mi? İnceleme videoları izledim hoşuma gitti. Ayrıca ColorOS yazılımı kullanmıyor değil mi? OPPO'ya ait alt marka diye biliyorum. Merak ettim, umarım öyle değildir.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Realme GT alsam pişman olmam bence öyle değil mi? İnceleme videoları izledim hoşuma gitti. Ayrıca ColorOS yazılımı kullanmıyor değil mi? OPPO'ya ait alt marka diye biliyorum. Merak ettim, umarım öyle değildir.
Hayır OPPO'ya ait bir marka değil şu an , cihazdan pişman olmazsın . A52s almadığın için uzun kullanımda pişman olursun.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972

Arayüzdeki akıcılığa bakar mısın. A52s al, 75-90 FPS.
Yav hâla oyun için Samsung öneriyorsun.Pubg Mobile verdiği FPS'e sınırlıyor cihazı.Cihaz 60 veriyorsa çok değer kaybetmeden vermesi lazım.90'dan 75'e çok büyük bir düşüş.60'a al o cihazı 45-40'a düşüyor mu düşmüyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Realme GT almaya bak hocam.Geldiği yazılımda kullanırsan 4-5 sene ömrü var.Soğutma sistemi var.Ekran güzel.Sabit 90FPS.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
Hayır OPPO'ya ait bir marka değil şu an , cihazdan pişman olmazsın . A52s almadığın için uzun kullanımda pişman olursun.
Neden bu kadar A52S'i önerir oldunuz. Şuan çok merak ediyorum. Sebebi nedir? Realme GT'de iyi bir cihaz. Her telefonu zaten örneğin 10 yıl veya üstü kullanamazsın elbette zamanı gelince yeni cihaz alarak değişiyorsun. Realme GT bilemedin 4-5 yıl götürmesi bile benim için yeter.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Yav hâla oyun için Samsung öneriyorsun.Pubg Mobile verdiği FPS'e sınırlıyor cihazı.Cihaz 60 veriyorsa çok değer kaybetmeden vermesi lazım.90'dan 75'e çok büyük bir düşüş.60'a al o cihazı 45-40'a düşüyor mu düşmüyor mu?

Realme GT almaya bak hocam.Geldiği yazılımda kullanırsan 4-5 sene ömrü var.Soğutma sistemi var.Ekran güzel.Sabit 90FPS.
Sadece oyun oyniyacaksa X3 Poco veya Realme GT alabilir. Cihazın suya toza dayanıklılığı vs. yok . Battary drainde de tokatlıyor zaten.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
Sadece oyun oyniyacaksa X3 Poco veya Realme GT alabilir. Cihazın suya toza dayanıklılığı vs. yok . Battary drainde de tokatlıyor zaten.
Suya/toza dayanıklılığı yok doğru. Su dayanıklılığı sorun değil, toz da kapacağını sanmıyorum. Kılıf kullanırsam sorun olmaz.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Suya/toza dayanıklılığı yok. Su dayanıklılığı sorun değil, toz da kapacağını sanmıyorum. Kılıf kullanırsam sorun olmaz.
Hocam sanayi,mobilya sektöründe çalışmıyorsanız cihaz pek toz görmez zaten.

Hocam ben sizin memnuniyetiniz için öneriyorum. Fanboy falan değilim gerçekten.
Tabii ki bu yüzden Apple yerine Samsung.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,252
Hocam sanayi,mobilya sektöründe çalışmıyorsanız cihaz pek toz görmez zaten.

Tabii ki bu yüzden Apple yerine Samsung.
Apple yerine Samsung'u ''şahsen'' tercih ederim. İnsanlar yeterli bütçeyi ayırabildiği sürece iPhone öneriyorum zaten.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
SDN forumun Realme GT videosunu izledim gördüğüm kadarıyla ayarlar OPPO telefonlar ile aynı. OPPO Market bile gördüm. A55 kullandığım için biliyorum. Neden bunlar var o zaman?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Hocam bu videoyu izler misiniz? Başka forumda bunu yolladılar. Bu cihazı almamamı söylüyorlar. Doğru mu?
Ya hocam soğutma var cihazda.Çok işinize sinmediyse.Redmi Note 10 Pro 5G var.(X3 GT)

Ama bence kesinlike Realme GT alın.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
Realme GT 2 Pro buldum. Bu nasıl alınır mı? Satışı Türkiye'de en kısa süre de olursa bakabilirim.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
8 Gen 1 beklenenden fazla ısınan bir işlemci.Bu modelde de soğutma var.Alınabilir.Fiyat nedir ?
5 dakikadan sonra diğer işlemci ile arasında sadece birazcık performans farkı var. Isınma olayı elbette olacak ama normal derecelerde değil de daha mı fazla ısınır? Snapdragon işlemcileri iyi işlemci bilirdim ısınma konusunda emin misiniz?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
5 dakikadan sonra diğer işlemci ile arasında sadece birazcık performans farkı var. Isınma olayı elbette olacak ama normal derecelerde değil de daha mı fazla ısınır? Snapdragon işlemcileri iyi işlemci bilirdim ısınma konusunda emin misiniz?
Hocam bazen işler yolunda gitmeyebiliyor :) Bu işlemciler Samsung tarafından üretildi :)

Bence yine fazla sorun olmaz.Soğutma var.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
Hocam bazen işler yolunda gitmeyebiliyor :) Bu işlemciler Samsung tarafından üretildi :)

Bence yine fazla sorun olmaz.Soğutma var.
Snapdragon işlemciler Samsung'a mı ait? Yoksa bazılarını mı o üretti?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Snapdragon işlemciler Samsung'a mı ait? Yoksa bazılarını mı o üretti?
Snapdragon 888 ile 8 gen 1 Samsung yapımı işlemciler.888 ısınıyor ama 8 gen 1 deki ısınma 888 dende kötü.8 gen 1 deki aşırı ısınma ve anormal pil tüketiminden dolayı 8 plus gen 1 işlemci piyasaya sürüldü.Bu işlemciyi T.S.M.C firması yaptı.Sana tavsiyem Realme alacaksan Realme Gt yada Realme Gt neo 2 almanı tavsiye ederim.8 gen 1 den uzak dur.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Snapdragon 888 ile 8 gen 1 Samsung yapımı işlemciler.888 ısınıyor ama 8 gen 1 deki ısınma 888 dende kötü.8 gen 1 deki aşırı ısınma ve anormal pil tüketiminden dolayı 8 plus gen 1 işlemci piyasaya sürüldü.Bu işlemciyi T.S.M.C firması yaptı.Sana tavsiyem Realme alacaksan Realme Gt yada Realme Gt neo 2 almanı tavsiye ederim.8 gen 1 den uzak dur.
GT Neo 2 pahalı.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
8+Gen 1, 8 Gen 1 modeline göre iyi bir ilerleme ama bu 8 Gen 1 modelinin kötü olduğu manasına gelmiyor yeterli olmaz mı?

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
8+Gen 1, 8 Gen 1 modeline göre iyi bir ilerleme ama bu 8 Gen 1 modelinin kötü olduğu manasına gelmiyor yeterli olmaz mı?
Hocam 8 gen 1 gereğinden fazla ısınıyor ve çok pil tüketiyor.Xiaomi Poco F4 Gt de sağlam soğutma sistemi kullanmasına rağmen 8 gen 1 yüzünden korkunç derecede ısınıyor.Isınma ve aşırı pil tüketimi ile yüzleşmek istemiyorsan Snapdragon 8 gen 1 den uzak dur.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,606
Hocam 8 gen 1 gereğinden fazla ısınıyor ve çok pil tüketiyor.Xiaomi Poco F4 Gt de sağlam soğutma sistemi kullanmasına rağmen 8 gen 1 yüzünden korkunç derecede ısınıyor.Isınma ve aşırı pil tüketimi ile yüzleşmek istemiyorsan Snapdragon 8 gen 1 den uzak dur.
8+ Gen 1 daha iyi bir işlemci diye bu işlemciyi kullanan telefon alınacak diye bir şey yok.