60 FPS Video Kayıt İçin Sistem Yükseltme Tavsiyesi

Lufit1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar sistemim aşağıdaki gibidir. Ekran kartı kesin değiştirmek istiyorum. 60 fps akıcı videolar ve daha hızlı olması için istiyorum. Bunun üstüne ekleyebileceğim şuan da 2000 TL ekleyebilirim. Hangi parçanın çıkması eklenmesi ve değşimesini önerilerinizi bekliyorum. Çünkü sisteme uygun parçalar hakkında pek bir bilgim yok
1f615.png
:/

Asus M5A78L-M LE/USB3 D3 1333Mhz uATX AM3+
Card name: ASUS R7 265 Series
Display Memory: 6116 MB
Dedicated Memory: 2029 MB
Shared Memory: 4087 MB

İşlemci;
Processor: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor (6 CPUs), ~3.3GHz
Memory: 8192MB RAM

Ayrıca 8 GB RAM var. SSD de düşünüyorum ayrıca fiyata onu da katarsanız sevinirim

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam o kadar fiyat olarak eklemeyi düşünüyorsanız elinizdeki mevcut sistemi satın güzel bir sistem toplayalım.

Lufit1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam o kadar fiyat olarak eklemeyi düşünüyorsanız elinizdeki mevcut sistemi satın güzel bir sistem toplayalım.
Sadece çok gerekli olan sadece ekran kartı olarak görüyorum. Bide komple deeğiştirmek için bu kasayı satmakla uğraşamam :(

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam açıkcası önereceğimiz kartlar o fiyat bandına ulaşmayacaklar zaten yani tahminime göre maksimum 1000 tl olucaklar 1000 tl üzeri kartlarda darboğaz yaşama olasılığın çok yüksek işlemciden dolayı o yüzden elindeki sistemi de sat dememin sebebi buydu yani satabilirsen rahat bir şekilde RX480 li sistem toplanabilir diye düşünüyorum. Önerebileceğim kart olarak da GTX 1050 Ti modellerine bakabilirsin. Biraz araştır eğer işlemcinle RX470 kullanan var mı varsa videolarına bak darboğaz durumu ne seviyede? Ona göre rx 470 de olabilir. Rx 470, gtx 1050 ti den çok daha performanslıdır.

Lufit1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam açıkcası önereceğimiz kartlar o fiyat bandına ulaşmayacaklar zaten yani tahminime göre maksimum 1000 tl olucaklar 1000 tl üzeri kartlarda darboğaz yaşama olasılığın çok yüksek işlemciden dolayı o yüzden elindeki sistemi de sat dememin sebebi buydu yani satabilirsen rahat bir şekilde RX480 li sistem toplanabilir diye düşünüyorum. Önerebileceğim kart olarak da GTX 1050 Ti modellerine bakabilirsin. Biraz araştır eğer işlemcinle RX470 kullanan var mı varsa videolarına bak darboğaz durumu ne seviyede? Ona göre rx 470 de olabilir. Rx 470, gtx 1050 ti den çok daha performanslıdır.

Şimdi bi kaç sorum olacak biraz fazla yordum sizi ama :)
İlki sistemi herşey dahil satsam kaça satabilirim.
2. Darboğaz 460 ile yok ama rx470 de olabilir deniyor. Bu yüzden hem işlemci, hemde ekran kartı değiştirsem öneriniz ne olur?
Ana kartı değiştirmeme gerek yok herhalde değil mi?
Edit: Bir de ekran kartı şimdilik kalsın şu işlemciyi tak yine performans artışı göreceksin diyebildiğniiz bi işlemci var mı?

Siz bana şunu çıkar şunu tak şunu yap diyebilir siniz. Direk onları sipraiş edeceğim.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Açıkçası işlemci anakart ve ramleri satıp bunları alıp, kalan bütçenizle de rx 470 çok rahat alınacaktır. Yok anakart değiştirmem derseniz işlemci olarak güçlü diyebileceğim fx8350 var fakat bu fiyata performansını hak ediyor mu emin değilim. AMD kullanmadığım için pek de incelemediğim için yanlış bilgi vermek istemem. Benim önericeğim sistem DDR4 bir sistem olmuş olacak. İkinci el fiyatları içinde donanım haberi bir dolaş bak fiyat oluşmuş olur aklında. Önerilerim :
Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6MB Cache LGA 1151 İşlemci - İşlemci - Bilgisayar Bileşenleri
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 mATX Anakart
*Corsair DDR4 8GB Vengeance LPX 2400MHz Ram Bellek (CMK8GX4M1A2400C16R)
ürünleri referans olsun diye attım farklı yerlerde daha uyguna bulabilirsin.