- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 1,877
Ssd yok ki, ayrıca nereye takılır?bir de ssd takarsan tadından yenmez o.
Ssd yok ki, ayrıca nereye takılır?bir de ssd takarsan tadından yenmez o.
Hdd'yi sökebilirsin, belki bilgisayarında yer vardır fabrika çıkışlı ssd yeri olabiliyor en olmadı cd yuvasını kaldırıp onun yerine de takabilirsin.Ssd yok ki, ayrıca nereye takılır?
Sogutucu yu sökme sadece fani temizle ve hava giriş çıkışlarını@Duhan.Soysal @ConfickerBelasi macun sürmeden kapatsam nolur?
Soğutucu dediğin neresi oluyor?Sogutucu yu sökme sadece fani temizle ve hava giriş çıkışlarını
Yani?Sogutucu blok islemci ve grafik islemcinin uzerinde olan bakir blok fan zaten bunun uzerine sabitlenmiş
Fanı sökmeyeceğim artık. Üstünden tozunu alırım.Abi macun olmadan unut o işi. 1 2 senelik laptop olsa tamam, 6 7 sene diyor. Macun al macunu sür öyle kapat.
Macun yenilesen daha da iyi olurdu ama neyse sana kalmışFanı sökmeyeceğim artık. Üstünden tozunu alırım.
Kapağı açtım bu arada
Akşam üstü bir daha dolanayım bari.Macun yenilesen daha da iyi olurdu ama neyse sana kalmış![]()
Acelesi yoksa bekle, hani illaki vardır hocam macunAkşam üstü bir daha dolanayım bari.
Toz tabaka oluşturmuş, aynısı eski leptapta vardı, acilen bakım şart. Ve o şekilde macunu düşünemiyorum nasıl kurumuştur şimdi .![]()
Abi söküyorum ben bunu bu nedir allahım
Şu siyah şeyi nasıl sökecem?Acelesi yoksa bekle, hani illaki vardır hocam macunbenim 2 senelik laptop olmasına rağmen 6 ayda bir macun fan bakımı yapıyorum ve hani yazın sık sık bile yapıyorum. Yapmışken, içini açmışken en iyi şekilde yap bana kalırsa
![]()
Yanda vida vardır illaki, unutmadan ızgaranın içini tamamen temizle. Dışarısı gözükür hale gelsin baktığında.Şu siyah şeyi nasıl sökecem?
![]()
Anakartı çıkartırsam daha takamayabilirim.Anakartı komple dışarı çıkar. Oturmayacak galiba.
Buradan, fan macun bakımı yapılmaması gerektiği açığa çıkıyor. Adamın sorunu, bilgisayarın ısınıp kapanması yönünde. Neden kapanır peki? İşlemci ve ekran kartı sıcaklığı, kritik seviyeye geldiğinde bilgisayar kapatır kendini. Bu niye olur? Fan görevi olan sıcak havayı dışarı atamadığından. Demek ki, fan temizlemeye gerek var. Böyle bir algı oluştu şuan konuda.10 senelik laptop'umun ne içini açtım, (küçük kapaklar hariç) ne de macun yeniledim. Ne de fan'ını sildim. Sorunsuz çalışıyor. İki senedir dışından süpürge ile de fan tozunu almadım. (Benimki üst'ten klavyeden sökülüyor)
Pervane olan şeyi çıkardım. Şu turuncuyu da mı çıkarmam gerekAnakartı komple dışarı çıkar. Oturmayacak galiba.
Ha gayretPervane olan şeyi çıkardım. Şu turuncuyu da mı çıkarmam gerek
Macunlar bitik temizle yenisini yap