6 Sene Açılmamış Laptop'a Temizlik

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
@ConfickerBelasi hocam sen anlarsın şöyle buyur edeyim.
Kullanmakta olduğum laptop alındığından beri açılmadı temizlenmedi. 6 hatta 7 sene olmuştur. Ets 2, NFS MW2, CS:GO oynarken kapanma sorunları yaşıyorum. Bu yüzden içini açmaya karar verdim. Nasıl bir yol izlemeliyim kompresörle mi temizleyeyim pamukla silerek mi temizleyeyim? Ya da sizin önerileriniz ne? Evde kompresör yok açıkçası.
Buralarda bir dükkana temizleteyim diyorum ama içim el vermiyor.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,888
Elektrikli süpürge ile fan deliklerinden, toz birikmişse, çekebilirsin. ( Elektrik süpürgesi, fan girişini tam kapatmayacaktır. Bir A4 fotokopi kağıdına delik kes ve açık kalan alanları kapat.) Laptop'un geriye kalan dış kısmını da yumuşak ve elektrik yüklemesi tetiklemeyen bir nemli bez ile silebilirsin. Parçalarını sökmek, modeline göre, yeni bir cihaz sahibi yapabilir seni.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Ovov. 6 7 sene n'aptın hocam :D bilgin yoksa, kendin yapacaksan hocam ilk önce netten nasıl söküleceği hakkında bilgi edinmeye bak, edindikten sonra gidip herhangi bir teknoloji mağazasından kaliteli ya da orta kalite bir macun temin et, gidersen yardım ederler zaten, sonra bilgisayarı modeline uygun şekilde sök, fan ve bakır boru olacak, Birleşik zaten komple vidalarını söküp çıkar, fanı da ayırabiliyorsun zaten, ayırdıktan sonra tozları temizlersin, fan yapraklarını da kullanılmayan eski bir diş fırçası ile rahat bir şekilde fön yardımıyla temizleyebilirsin, daha sonra bunlar tamamlanınca ekran kartı ve işlemcinin üzerine, çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde macunu sürüp fanı oturtacaksın. İnternette macun nasıl sürülür diye aratırsan bulursun zaten. Sonra eskisi gibi kapat pc yi. İnan bana performans artışı olacak. 6 7 sene nedir hocam :D macun ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi. Kolay gelsin :)

Edit: Aman dikkat hocam anakarta zarar verme :).

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Ovov. 6 7 sene n'aptın hocam :D bilgin yoksa, kendin yapacaksan hocam ilk önce netten nasıl söküleceği hakkında bilgi edinmeye bak, edindikten sonra gidip herhangi bir teknoloji mağazasından kaliteli ya da orta kalite bir macun temin et, gidersen yardım ederler zaten, sonra bilgisayarı modeline uygun şekilde sök, fan ve bakır boru olacak, Birleşik zaten komple vidalarını söküp çıkar, fanı da ayırabiliyorsun zaten, ayırdıktan sonra tozları temizlersin, fan yapraklarını da kullanılmayan eski bir diş fırçası ile rahat bir şekilde fön yardımıyla temizleyebilirsin, daha sonra bunlar tamamlanınca ekran kartı ve işlemcinin üzerine, çok ince bir tabaka oluşturacak şekilde macunu sürüp fanı oturtacaksın. İnternette macun nasıl sürülür diye aratırsan bulursun zaten. Sonra eskisi gibi kapat pc yi. İnan bana performans artışı olacak. 6 7 sene nedir hocam :D macun ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi. Kolay gelsin :)
Saolasın :) Aaa unuttum fön makinasını en düşüğe alıp üfürürüm.
İnternette bir video bulmuştum ona bakarak sökerim. Sıkıştığım yer olursa atarım buraya :) Ucuzlukçularda ya da bilgisayarcılarda var mıdır bu? Teknosa vardı kapattılar.

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Saolasın :) Aaa unuttum fön makinasını en düşüğe alıp üfürürüm.
İnternette bir video bulmuştum ona bakarak sökerim. Sıkıştığım yer olursa atarım buraya :) Ucuzlukçularda ya da bilgisayarcılarda var mıdır bu? Teknosa vardı kapattılar.
Vardır, elektronikçi varsa bulursun. Sorun olursa at yardım ederim ben sana :).

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Fön makinesi, komprasör yada daha değişik hızlarla üfleyen cihaz kullanırken dikkat edin soğutma fanının belli bir max devir sayısı var o devir sayısı üste çıkarsa bozulabilir. İnce kıllı fırçayla fanı temizleyebilirsin örn: sakal köpürtme fırçası..

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
bir de ssd takarsan tadından yenmez o.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Fön makinesi, komprasör yada daha değişik hızlarla üfleyen cihaz kullanırken dikkat edin soğutma fanının belli bir max devir sayısı var o devir sayısı üste çıkarsa bozulabilir. İnce kıllı fırçayla fanı temizleyebilirsin örn: sakal köpürtme fırçası..
fanlara dinamo etkisi yaptırıp anakart'ı yakabilme ihtimali var.

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Laptop modelini yazarak yanına cleaning felan ekle. Youtube da kendi laptopunu veya hemen hemen aynı modeli bulup nasıl açıldığını izle. Fana ulaşana kadar aç laptopu. Soğutma borusunu üstündeki sayılara dikkat ederek sök. Termal macunu yenile. Fanı ve girişini fırçayla güzelce temizle. Artıkları süpürgeyle fazla yaklaştırmadan çek. Aynı şekilde geri topla. Bu kadar.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Videolarda dolaşırken görmüştüm evet. Fönle yaparsam sabit tutunca sıkıntı çıkar mı?

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Videolarda dolaşırken görmüştüm evet. Fönle yaparsam sabit tutunca sıkıntı çıkar mı?
6 sene açılmadığını düşününce fön vb gibi şeylerle temizleneceğini düşünmüyorum fırcalarla temizleyin süpürgeyle uzaktan tozları çekmek daha mantıklı arkadaşın dediği gibi..

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
6 sene açılmadığını düşününce fön vb gibi şeylerle temizleneceğini düşünmüyorum fırcalarla temizleyin süpürgeyle uzaktan tozları çekmek daha mantıklı arkadaşın dediği gibi..
83b8ee65d1b3415da16545e8a4db9178.jpg

Tıraş makinasının şöyle bir fırçası var iş görür mü?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
yeni alacaksan bana gönder kıyma antikaya!
1'' kestirme boya fırçası al nalburdan.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Laptop modelini yazarak yanına cleaning felan ekle. Youtube da kendi laptopunu veya hemen hemen aynı modeli bulup nasıl açıldığını izle. Fana ulaşana kadar aç laptopu. Soğutma borusunu üstündeki sayılara dikkat ederek sök. Termal macunu yenile. Fanı ve girişini fırçayla güzelce temizle. Artıkları süpürgeyle fazla yaklaştırmadan çek. Aynı şekilde geri topla. Bu kadar.
Bir video buldum adam en ince ayrıntıya kadar parçalamasını gösteriyor ama toplama yok. Ben anakarta kadar olan kısmı izlerim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
marka model ne? aç kapa yapan vardır belki.