5800

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan LaMuCi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba Arkadaşlar ;

Ben nokia 5800 alacam ama burda gördüğüm haberlerden sonra açıkçası biraz tırstım telefonu alırken neye dikkat etmeliyim sizce ve nasıl emin olabilirim.

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Öncelikle arkadaşım alacağın cihaz sıfır bir cihaz ise Nokia garantisinde olacağı için endişe etmen gereken bir yanı yok. KVK garantisinde olması yeterli.
Bunun dışında endişelerin cihazın özellikleri ile ilgiliyse bana göre tek olumsuz yanı dokunmatik ekranının bir iPhone kalitesinde olmaması. Bunun dışında ekran çözünürlüğü ve yetersiz üçüncü parti uygulama imkanı gibi sorunlar gözünde büyüyorsa bunlar zamanla aşılacaktır. Endişe etmene gerek yok.
Kafandaki soru işaretlerini yazarsan daha net bilgiler verebilirim.

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cihazın diğer özelliklerini uzun zamandır incelediğim için sorun yok.. Yardımcı olduğun için sağol...

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence insanların şunu al bunu al demesinden ziyade senin telefonu kullanım amacın önemli bir unsur. Her telefonun kendine göre karizması var. Tabi herkes en iyisini ister çok doğal ama kendi içine sinicek birşey olmalı. Ben de bir 5800 XM kullanıcısıyım. Objektif olup gözüme çarpan başlıca şeyler şunlar:
- Browserı başarılı, sevdim.
- Ses kalitesi güzel.
- Kapasitenin 32gb a kadar arttırılabilmesi güzel bir yetenek. (Radyo da büyük bir artı)
- Evet bir serisinde hoparlör sorunu var, doğrudur. Nokianın bedelsiz bu konuyu hallettiğini duydum. Daha benim telefonumda bu soruna rastlamadım. (Nokia Shoptan aldım.)
- Biraz kalın!
- Oyun konusunda iphonedan zayıf. (Gelecekte şüphesiz gelişicektir ama zaman geçiyosa her iki taraf içinde geçiyo kim bilir iphone neler ekler :) )
- Fiyatı diğer rakiplerine göre çekici
- İnternette araştırdım ama pek benzer probleme rastlayanı duymadım. Şöyle bir gözlemim var. Firmware update yaptıktan sonra bazen mesaj yazarken lag oluşuyo. Yazılımsal bir bug olduğunu düşünüyorum ilerliyen versiyonlarda düzeltilir sanıyorum.

ozell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende yaklaşık 1 aydır 5800 kullanıyorum bende sana bazı eksik ve güzel yönlerini söyleyim...iyi yanları;
hafızasının artırılabilmesi
görüntülü konuşma için ön kamera bulunması
müzik konusunda bence piyasadaki en iyi tel olması
şarj ın 48 saat gibi bir süre dayanması...(tabi deli gibi her an müik dinlersen bu kadar dayanmıyo ama makul seviyede müzikle bu kadar gidiyor..)
ben google earth le evimin üstüne inebiliyorum eminim sende yaparsın...
6 ay boyunca bedava müzik..(ben acayip memnun kaldım)
vs. vs. bu böyle gider sen zaten iyi yönlerini araştırmışsındır..

gelelim kötü yönlerine..
dokunmatik ekran biraz geç cevap veriyo ama bu rahatsız edecek derecede değil yani iphone kullanmadıysan bunun farkına varmazsın..
arasıra özellikle müzikçalarda donuyo ama nadir oluyor..

yani benim gözüme batan başka bir eksikliği yok şu an için ama telefon gerçekten güzel tavsiye ederim..

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba tekrardan ;

Korktuğum başıma geldi ve ahize sorunuyla karşılaştım burdaki nokia servisine verdim telefonun değişimini istedim sonucuna bakacaz ne olacak

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Merhaba tekrardan ;

Korktuğum başıma geldi ve ahize sorunuyla karşılaştım burdaki nokia servisine verdim telefonun değişimini istedim sonucuna bakacaz ne olacak

Senin adına üzüldüm arkadaşım.
Ancak telefonun değişim talebi olumlu karşılanmayacaktır. Muhtemelen sorunu giderip geri verecekler.

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 ay oldu ben alalı. Her görüşmemde yüreğim pır pır ediyor :) neyle karşılaşacağımı da bilmiyorum nasıl bir ahize sorunudur bu. Anlık mı gidiyo ses yoksa bir süre hiç mi duyulmuyor? Bir de acaba telefonun seri numarası veya başka bir şekilde hatalı seriden olup olmadığını anlayabilir miyiz?

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sesde azalma oluyor sonra cızırdıyor falan derken bir süre sonra ses hiç gelmiyor ama hopalör etkin dedinizmi düzeliyor bende aldığım ilk hafta ortaya çıktı ama hangi seride var veya nasıl biliriz o konuda bende bilgi sahibi değilim zaten elektronik eşyalarda kendime aldığım ürünler genelde ilk ay bir garantiye giderler bu konuda şansızımdır :(

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
1 ay oldu ben alalı. Her görüşmemde yüreğim pır pır ediyor :) neyle karşılaşacağımı da bilmiyorum nasıl bir ahize sorunudur bu. Anlık mı gidiyo ses yoksa bir süre hiç mi duyulmuyor? Bir de acaba telefonun seri numarası veya başka bir şekilde hatalı seriden olup olmadığını anlayabilir miyiz?

Anlaşılabilir aslında ancak Nokia'nın bu konuda bir açıklaması olmadı ne yazık ki

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Evet haberi biliyorum. Rusya'da da ücretsiz tamir edileceği yazıyor.
Ülkemizde değişim yönünde bir yol izleneceğini pek sanmıyorum.
Yeni buzzer takılır, cihaz gönderilir.
Gelişmeleri buradan bildirirse diğer arkadaşlar da bilgi sahibi olurlar.
Sorunsuz Symbian'lı günler...

LaMuCi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Telefon tekrar elime ulaştığında sonucu en kısa sürede buraya yazacağım herkese iyi geceler