5800 XM yaptım bi cahillik

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
5800 XM'imi v30 dan v40 a yükselttim. kurcalamak amacıyla haritalar'a girdim. girdiğimde biraz bekledi ve ağır ağır dolmaya başladı bende internete giriyor kontor gidiyor diye haritalar'ı kapatmaya çalıştım kapanmadı telefonu toptan kapattım. şimdi haritaları açmaya çalıştığımda açılmıyor. Tekrardan haritalar programını kurabilirmiyim. bunun bir imkanı var mı ben aradım ve bulamadım sizden yardım bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler..

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Telefonu formatlarsanız sorun çözülebilir belki.

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Haritalar programını telefonunuzdan kaldırın. Kaldıramıyorsanız hard format atın. Nokia Maps Updater programı ile haritalar programını yeniden kurup, Nokia Map loader programı ile de güncel Türkiye haritasını indirebilirsiniz.

Kolay gelsin.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Buradaki link'e tıkladığında açılan sayfada ortadaki kısımda OK yazıyor ona tıkla ve telefon no ile değilde desktop'a indirip kurardan daha mantıklı şöyleki ---desktop download (without data charges)--- yazısının üzerine tıkladığında download seçeneği var oradan bilgisayarına indirip o sayede telefonuna kurabilirsin.

Link: http://europe.nokia.com/support/pro...ibility-and-download#/nokia-5800-xpressmusic/

_Saytun_

Profesör
Reaksiyon puanı
9
http://shiftdelete.net/nokialarda-navigasyon-ucretsiz-17624.html

Sıcağ sıcağına bir haber. Belirtilen adımları gerçekleştirin formata gerek kalmadan çözülmesi lazım.

Buradaki link'e tıkladığında açılan sayfada ortadaki kısımda OK yazıyor ona tıkla ve telefon no ile değilde desktop'a indirip kurardan daha mantıklı şöyleki ---desktop download (without data charges)--- yazısının üzerine tıkladığında download seçeneği var oradan bilgisayarına indirip o sayede telefonuna kurabilirsin.

Link: http://europe.nokia.com/support/pro...ibility-and-download#/nokia-5800-xpressmusic/

bu programı yükledim ama harita yüklenirken kapattığım için haritaya bastığımda bile kapanıyor. Formatı denemedim ama daha önce atmadığım için de korkuyorum. Bu yüzden Nokianın yeni sürüm çıkarmasını bekleyeceğim o zaman herşey baştan yükleniyor.

Edit: Uygulamayı kaldırmayı denedim şimdi kaldırıyor. Tekrar yüklicem inşAllah bu sefer olur

Edit2: Yine Olmadı :( neyse zaten pek lazım olmuyor. yeni sürüm çıkınca onu yüklerim sorun hallolur.

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
5800 ı v40 a yükseltmişsen uygulamalar içinde yazılım güncelle diye bir alan çıkıyor. burada da nokia maps in yeni güncellemesi var. ayrıca bi kaç güncelleme daha. v40 a yükselttikten sonra nokia maps güncellemesini yapmazsan bu tarz hatalar alma ihtimali var. sen maps i güncelle. ( bu arada nokia maps yerine garmin i tek geçerim )

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Benzeri bir şey benimde başıma geldi. Hem telin (v40) hemde maps'in yeni versiyonu yüklememe rağmen sorun hal olmadı bende format attım öyle yükledim maps'i ondan sonra düzeldi.

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hem telefon versiyon yükseltmesini hemde ücretsiz navigasyon yüklemesini sorunsuzca yaptım. Telefonumda da herhangi bir sorun yok. Fakat ileride başıma böyle bir olay gelirse diye sayfayı okurken telefona format atılma işleminden bahsedildiğini okudum. Bu işlem nasıl yapılıyor ??
Yazılım bu ne olacağı belli olmaz.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Telefonu formatlama işlemi *#7370# ile yapılır.Nokia için geçerlidir.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
5800'dan memnunmusun Bende almayı düşünüyorum ?

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Kullanan arkadaşım yeni sürümden sonra telefonun hızlandığını, dokunma hassasiyetinin arttığını söyledi. Yani memnun..(Bana demedin ama telefon F-P oranıyla çok iyi)

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Kullanan arkadaşım yeni sürümden sonra telefonun hızlandığını, dokunma hassasiyetinin arttığını söyledi. Yani memnun..(Bana demedin ama telefon F-P oranıyla çok iyi)

Teşekkürler Bilgi için :) Dokunmatik ve Wifi'li olarak ilgimi çekiyor alıcam heralde :rolleyes:

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2

şahsen kullanıyorum memnunum. fakat tabi eksikleri yok değil. bence en önemli eksiği yavaşlığı. ayırdığın fiyat miktarına göre alacağın telefon değişir. paran varsa iPhone al . tabi telefon için yüksek bedeller ödemeye gerek varmı ayrı bir konu. ben o yüzden 5800 aldım ve işimi fazlasıyla görüyor. f / p oranı mükemmel tavsiye ederim.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
şahsen kullanıyorum memnunum. fakat tabi eksikleri yok değil. bence en önemli eksiği yavaşlığı. ayırdığın fiyat miktarına göre alacağın telefon değişir. paran varsa iPhone al . tabi telefon için yüksek bedeller ödemeye gerek varmı ayrı bir konu. ben o yüzden 5800 aldım ve işimi fazlasıyla görüyor. f / p oranı mükemmel tavsiye ederim.

N81 almayı düşünüyordum açıkcası ama 5800 ilgimi çekmiyor değil

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
N81 almayı düşünüyordum açıkcası ama 5800 ilgimi çekmiyor değil

N81 hakkında yorum yapamayacağım bilgi sahibi değilim ama dediğim gibi 5800 f/p oranında sınıfının en iyisi diyebilirim. ama dediğim gibi yavaşlık tek eksiği. kişisel fikrim yeni teknolojiler konusunda 5800 N81 den bir kaç gömlek üstün. forumlardan araştırabilirsin eksilerini artılarını görmek için.kararı sen vereceksin. inşallah alacağın telefondan memnun kalırsın :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
@erhandenizz
5800ı son sürümüyle kullandın mı? Ya da üstte yazdığımı okudun mu?

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
N81 hakkında yorum yapamayacağım bilgi sahibi değilim ama dediğim gibi 5800 f/p oranında sınıfının en iyisi diyebilirim. ama dediğim gibi yavaşlık tek eksiği. kişisel fikrim yeni teknolojiler konusunda 5800 N81 den bir kaç gömlek üstün. forumlardan araştırabilirsin eksilerini artılarını görmek için.kararı sen vereceksin. inşallah alacağın telefondan memnun kalırsın :)

Araştırıyorum zaten para vericeksem Düzgün birşeye veriyim bari :D N81'de çok övüyorlar son kararım ne olcak bende bilmiyorum 5800 Görünüş tarz olarak ve dokunmatikliği açısından daha cazip diğer bütün özellikleriyle n81 Eş değer.