5000 TL Render ve Oyun için sistem önerisi

Bu konuyu okuyanlar

TR_Asker

Asistan
Katılım
15 Mart 2016
Mesajlar
262
Reaksiyon puanı
37
Puanları
28
Yeni bir sistem toplamam için yardımınıza ihtiyacım var. Şöyle konu biraz uzun olabilir, baştan belirtmiş olayım. Benim için bir bilgisayar da olması gereken, F/P bir ürün olması gösterişten ziyade performans önceliğim yani önerilecek ürünlerde RGB damgasına gerek yok. Bütçem de tam belirli değil açıkçası ama ben sadece kasaya maksimum 5000 TL ayırdım. Hatta daha ucuza toplamaya çalıştığım için, sizlerin yorumlarıyla da daha ucuza toplayacağımı düşünüyorum.

Forumda çok gezmediğim için yazın hep i7 7700k 1060 6 GB kafama yatmıştı ama haziranda topladığım fiyat ile şimdi arasında dağlar kadar fark oldu.

Benim bilgisayardan beklentim:

1- Bilgisayarda işim üniversite yıllarında İmaclerin başından kalmadan kurgu yapıyorduk. Alacağım sistem de ilk işim premiere sony vegas programlarını kullanmak olacak. Yani işin özü bana sıkıntı çıkarmayacak bir kasa ve monitöre ihtiyacım var.

2- Çok oyun meraklısı olmasam da steam de ve daha sonra sistemin el verdiği şekilde oyunlar oynamayı düşünüyorum. CS GO mevcut, RS6 Pubg (ilk etap pubg mobile sonra PUBG) Fortnite gibi oyunlar olacaktır.

3- Orta uzun vadede değişim düşünmüyorum o yüzden nokta atışı bir sistem toplamam gerekiyor.
Forumdan ve araştırmalar sonucu üç aşağı beş yukarı sistem şu şekilde, 23 Aralıkta 23:59'da Vatan kdv indirimi bitiyormuş. Bitmeden bu parçaları alarak mı başlasam sizce? Sisteme dair herhangi bir şeyim yok.

İşlemci Piyasada şu an en ucuz 2600.
AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci - Vatan Bilgisayar
RAM KDV indirimi öncesinde 16 GB RAM ekleyemiyordum sistemlerime fiyatı aşıyordu. Bunu düşünüyorum RAM içinde, 2 adet olacaktır.
GSKILL Aegis DDR4-3000Mhz CL16 8GB (1x8GB) (16-18-18-38) 1.35V - Vatan Bilgisayar
SSD hakkında çok bir bilgim yok ama Samsung Evo'lar çok paylaşılıyor. ( M2 SSD hem en son hem de en hızlısıymış galiba o yüzden sistemimde M2 SSD düşünüyorum.)
Stok sıkıntısı var ama İstanbul avrupa yakasındayım. 1. tercihim bu değil ama böyle bir SSD buldum.
Samsung 250GB 860 EVO M.2 SATA (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar
Benim asıl beğendiğim ama bana fiyatı çok gelen ssd ise, Gerçekten bu fiyatı vericekken insan 500 GB olsaydı bari demiyor değil.
Samsung 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3400MB / Yazma Hızı 1500MB) - Vatan Bilgisayar
Anakart konusunda da yine pek bir bilgim yok ama geleceğe dönük olması açısından, 7.1 ses kanalı destekleyen 4 RAM slotu olan bir anakart benim için yeterli olucaktır. Bazı anakartlar b350m A320M gibi anakartlar BIOS güncellemesi istiyormuş. Ben bios update falan bilmediğim için yapabileceğimi düşünmüyorum.
Şöyle bir anakart buldum ama üç aşağı beş yukarı her site ve mağazada böyledir. O yüzden yarın almak için acele etmeyeceğim.
Msi B450M Pro-VDH Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar
Ekran kartı için ise; Yine forumda Sapphire nitro special edition RX 580 8 gb öneriliyordu. Ama Vatanda gezerken böyle bir ekran kartı da buldum sizce nasıldır.
Stok yok biliyorum ama başka sitelerden bulup alabilirim. VATAN BİLGİSAYAR zorunlu değil.
Gigabyte AORUS RX580 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 RGB Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Kasa konusuna gelecek olursak,
RGB falan olmak zorunda değil. Hatta bana kalsa en ucuz olanı koyacaktım ama yine forumun faydalarıyla hava akışı iyi olan parçaların oturması gerekecek bir kasaya ihtiyacım var. Fakat ilk etapta fan soğutucu vs almayı düşünmüyorum. Alacağım kasa sıkıntı çıkarmazsa sevinirim.
FSP CMT120A USB 3.0 mATX/ATX Mid Tower Kasa
PHANTEKS P350X TEMPERED GLASS BLACK/WHITE ECLIPSE P350X (PH-EC350PTG_DBW) DIJITAL RGB Şerit LED Mid-Tower Pencereli Güç Kaynaksız Siyah-Beyaz Kasa - inventus
PSU
Forumda yine çok görmüş olduğum PSU lar ise şöyle, PSU minimum 80+ Bronze olursa iyi olur. Enerji verimliliği sağlıyormuş sanırım.
FSP 600W Hydro Serisi 80+ Bronz Güç Kaynağı
High Power 600W 80+ Bronz Güç Kaynağı
Thermaltake 600W Smart Serisi 80+ Güç Kaynağı
HDD
1 TB 7200 RPM hızında bir HDD yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ama önceliğim sistemde kesinlikle SSD herkesinde istediği gibi sistem olabildiğince performanslı çalışsın yeterli.

Monitör; 144 Hz 1 ms olarak bulabildiğim en ucuz monitör evet IPS değil VA panel monitör renkler IPS gibi gerçekçi değil ama eğer alırsam bunu taktığım 144 Hz alabilecek miyim? Alırsam hangi port ile kullanmalıyım display port mu HDMI mı? Curved monitör oyun oynarken sıkıntı çıkar mı?
ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı

Ve son olarak yardımcı olursanız sevinirim ben bildiklerim,öğrendiklerimi zaten yazdım. Yanlış varsa düzeltirsiniz. Montaj yapmayı bilmiyorum pekte kendime güvenmiyorum, bir kere alınıyor sıkıntı çıkmasın şimdi. Aslında kafamda bir siteden toplu almak vardı. Fakat Vatan KDV indirimi en azından bir kaç parça almaya başlamamı tetikledi. Tekrar belirteyim güvenilir olan her site, mağaza olur.
Sistemde herhangi uyumsuzluk,sıkıntı var mı?

Düşündüğüm sistem isteklerimi karşılar mı?

Ben kaliteden düşerim ama çözünürlükten düşemem. Oyunlar 1080p olup en düşük kalitede de olsa olur. Bana yüksek FPS değerleri sunar mı? Kurgu yaparken bir sorunla karşılaşır mıyım? Ryzen hiç bilmediğim işlemci Rx serisi ekran kartı güçlü bir kart mı bilmediğim için uzun uzun anlattım sizlere, şimdiden ilginiz için teşekkürler.
 

Son mesajlar

Üst