500 GB harddisk boş gözüküyor [çözüldü]

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aynan anlatıyorum...
Taşınabilir Western Digital 500 GB (465 net gözüküyor) kapasiteli hard diskin 350 GB'lık kısmı dolu olarak gözükmektedir. -özelliklerden bakınca-
fakat içerisine tıklayarak girdiğim zaman hiç bir simge mevcut değil. yani açılan klasör boş çıkıyor.

aynı sorunu kingston 2.0 flash diskimde yaşadığım zamam
sanitorium dedi ki:
ben sana adım adım solim
1-)Başlat / çalıştır / cmd yaz enterla
2-)cd\ yaz enterla
3-)g: yaz enterla
4-)attrib -r -a -s -h yaz enterla

Bu kadar

şeklinde çözüme ulaştırdımdı. Fakat aynı '' attrib -r -a -s -h '' girdiyi yapdığım zamam dosya bulunamadı diyor. oysa diğer disklerin hepsinde aynı komut çalışmaktadır.

içine dosya yüklediğim zaman simgesel olarak gözükmektedir, fakat sağ tıklayarak yenile yapınca onlarında görüntüsü kaybolmaktadır. Eğer aynı dosyayı yeniden yüklemek istediğim zaman ''zaten bu dosya mevcut.. ''
gibi xp uyarısı geliyor

aygıt yöneticisinde sabit disk bölümünde gözükmektedir.
Başka bilgisayarda ise sorunsuzca çalışmaktadır.

Yardımlarınıza ihtiyacım var...
şimdiden teşekkür ederim...
saygılarımla, NeZiH [move][/move]

By_Mehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence bunu virüs yapıyor olabilir ya pcdeki virüs yada hdd içindeki virüs çünkü bu taşınabilir bellekler için o kadar çok virüs yapıolarki buda onların bir parçası olabilir

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
benimde tahminim bu yönde ((:
içinde hiçbir simge gözükmediği içinde kaspersky 10 sn de tarama yapıyor ve bişey göstermiyor. Bu yüzden virüs taramasıda gerçeği yansıtamıyor...

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
evet bende bir hardişskte görümüştüm bölebir olay ama dikkat etmedim. Virüs taraması yapılmıyor diyorsun tek çare formatlamak gibi kalıyor...

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
format yaparsam eğer 350 GB gidecek, üstelik bu taşınabilir harddisk başka sistemlerde problemsizce çalışıyor.
Eğer benim genel sistemimde bir virüs varsa bu diğer taşınabilir 250 GB hardiskim için neden bir sorun çıkarmıyor?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
aklıam bişey geldi ancak ben uzman değilim sadece fikir yürütyüyorum bu kadar büyükölçüde bir diski desteklemeye bilir diye düşünüyorum kendi sistemini taratmayı dene. bide aynı marka hardisk ile deneme yaparsan hatayı daha iyi çözebiliriz. ama buda mümkün değil galiba eğer sende çalışmıyorsa senin sistemde sorun var burası kesin gibi bişe...

By_Mehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nezihdarcin dedi ki:
format yaparsam eğer 350 GB gidecek, üstelik bu taşınabilir harddisk başka sistemlerde problemsizce çalışıyor.
Eğer benim genel sistemimde bir virüs varsa bu diğer taşınabilir 250 GB hardiskim için neden bir sorun çıkarmıyor?

Belki senin Sistemideki virüsle Hdd nin içindeki virüs bağlantılı çalışıyor olabilir yada Myefsanenin dediği gibi pc desteklemiyodur yada kendi pc ni formatla öyle bir dene

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
eğerki bilgisayarımı Güvenli Kip te açarsam normal zamanda içi görülmeyen tüm taşınabilir hard disklere çok kolay ulaşılabiliyor.

Sorun sadece normal kipte iken var.

By_Mehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
nezihdarcin dedi ki:
eğerki bilgisayarımı Güvenli Kip te açarsam normal zamanda içi görülmeyen tüm taşınabilir hard disklere çok kolay ulaşılabiliyor.

O zaman Dediğimiz gibi pc de sorun var bir format o zaman B) :)

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
nezihdarcin dedi ki:

windows bakım sihirbazını ile bi onarım yap .buda olmadıysa format...

newstarnewstar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
madem guvenli kipte sorun yok orada yedeklerini al ve o sürücüyü biçimlendir

yada güvenli kipte gördünün en üst dizindeki dosyaya başlat çalıştırdan şu komutu ver

attrib -s -h C:\dosya adı

bağlarbaşılı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok can alıcı sorular soruyorsun ama bilgisayar dünyasında o kadar çok ilginç olaylarla karşılaşıyorsun ki inanamazsın.o neden dolayı sana format atmanı öneren arkadaşlara katılıyorum.kendi pc ne atmalısın formatı:)

nezihdarcin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu probleme bilgisayarda bulunan bir rootkit neden oluyormuş...
Kaspersky da son güncellemeleri aldığım gibi otomatik olarak tespit etti.
Bilgisayarı 2 - 3 kez yeniden başlattıktan sonra ancak silebildi.
Ve böylelikle bu sorundan kurtuldum.

Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sadece ana klasörler gözükmüyor... ana dizine yeniden klasör oluşturup içine kes kopyala yapın. mesela M:\Oyunlar\ yapın oyunlar klasörü açılıyor. anadizinde oluşturduğunuz yeni klasöre taşıyın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar

bende de aynı sorun var fakat benim de 1 terabayta yakın arşivim var yedekleyemiyorm zaten pc nin hafıza daha az.

1-)Başlat / çalıştır / cmd yaz enterla
2-)cd\ yaz enterla
3-)g: yaz enterla
4-)attrib -r -a -s -h yaz enterla

bu yöntemle çözülüyor diyorsunuz peki içindeki dosyalar silinmiyor dimi formatta olduğu gibi ?