500 fil dişleri için katledildi

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yaklaşık 500 filin katledilmesi sonucu elde edilen 4 ton fildişi Togo'da ele geçirildi.

140204-fildisi.hlarge.jpg

Afrika ülkesi Togo'da tam 4 ton fildişi ele geçirildi.

Uzmanlar bu rakamın yaklaşık 500 filin katledilmesi sonucu elde edilebileceğini kaydetti.

Togo'dan Vietnam'a yasadışı yollarla ulaştırılmak istenen fildişleri, fıstık kasaları ve kalasların altına saklı olarak bulundu.

Yetkililer 6 gün arayla yapılan iki baskında kaçakçılık çetesinin ortaya çıkarıldığını belirtti.

Gözaltına alınanlardan ikisinin Togolu birinin ise Vietnamlı olduğu belirtilirken, fildişlerinin Vietnam başta olmak üzere diğer Asya ülkelerine satılmak için kaçırıldığı tahmin edildi.

Genellikle oymacılık için toplanan fildişlerinin piyasa değerinin 8 milyon dolar olduğu belirtildi.

ntvmsnbc

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Allah belalarını versin. vicdansızlar.
hayvanlar bunu yapanlardan daha insan.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Katledenlerinde dişlerini sökmeli bakalım nasıl bir keyif görmeliler.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bunları satın alan zenginler de suçlu.

Reaksiyon puanı
0
Suriye'de 100 bini aşkın (çoğunluğu çocuk ve kadın) insan katledildi ama şu konu kadar gündeme gelmedi yada vicdanları sızlatmadı.Üstelik orada ki insanlar boş yere katledildi.En azından fillerin bir katledilme sebebi var...

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Suriye'de 100 bini aşkın (çoğunluğu çocuk ve kadın) insan katledildi ama şu konu kadar gündeme gelmedi yada vicdanları sızlatmadı.Üstelik orada ki insanlar boş yere katledildi.En azından fillerin bir katledilme sebebi var...
vicdanı sızlamıyor dediğin insanlar belki evlerindeki eşyaları yardım için gönderdi. belki yiyecek içecek satın alıp suriye ye gönderdi.
yani genelleme yapma. bugün öğle saatlerinde fillerin katledilmesi ile ilgili bir haber paylaşıldı. toplamda 10 tane mesaj yok. hangi gündem de kalmadan bahsediyorsun ??

vicdanı olan suriye içinde ağlıyor. filler içinde.
vicdanı olmayan gözlerinin önünde katliam olsa sesini çıkarmaz.

demek istediğini anladım ama filleri bırakın suriye ye yönelin mantığı da pek doğru değil.
sonuçta suriye de bu kaos ortamı yokken de filler katlediliyordu.

kimse seni ve düşünceni sorgulamayamaz ama sen böyle söyleyince herkesin aklına şu soru gelir: "sen ne yardım da bulundun da milleti eleştiriyorsun?"

Reaksiyon puanı
0
vicdanı sızlamıyor dediğin insanlar belki evlerindeki eşyaları yardım için gönderdi. belki yiyecek içecek satın alıp suriye ye gönderdi.
yani genelleme yapma. bugün öğle saatlerinde fillerin katledilmesi ile ilgili bir haber paylaşıldı. toplamda 10 tane mesaj yok. hangi gündem de kalmadan bahsediyorsun ??

vicdanı olan suriye içinde ağlıyor. filler içinde.
vicdanı olmayan gözlerinin önünde katliam olsa sesini çıkarmaz.

demek istediğini anladım ama filleri bırakın suriye ye yönelin mantığı da pek doğru değil.
sonuçta suriye de bu kaos ortamı yokken de filler katlediliyordu.

kimse seni ve düşünceni sorgulamayamaz ama sen böyle söyleyince herkesin aklına şu soru gelir: "sen ne yardım da bulundun da milleti eleştiriyorsun?"

Ben insanların yardım ettikleri veya etmedikleriyle ilgili bir fikir beyanında mı bulundum yazdığım yazıda da metninizin tamamı bu yönde? Aksine neden forumda fillere gösterilen bu duyarlılık konu olarak önümüze geliyor da Suriye konusunda bahsettiklerim konu olarak açılmıyor,tartışılmıyor? Anlatmak istediğim bu. Filleri bırakın Suriye'ye yönelin gibi bir mantık güttüğümü nerden çıkardın Allah aşkına? Sadece beni rahatsız eden noktayı dile getirdim o kadar.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Bu katliamın hamallığını yapan afrikalılara yazık aslında.Çünkü o insanlara bunun kötü birşey olduğunu söyleyen, anlatan yok.Para için bu katliamın gayet normal olduğu anlatıldı çünkü ona.3 kuruş için yüzlerce fili katletti.Ailesine ekmeğin yanında çocuğu için bir çikolata ya da oyuncak götürdü.Ve bunu yaparken yaptığının aslında ne kadar da dehşet verici bir olay olduğunun farkında değil.Çünkü haberi yok !

Afrikadaki insanlar, insanlığın başlangıcından itibaren süregelen sadece karın doyurma içgüdüsüyle yaşayan insanlar.Yani en ilkel yaşam amacına sahipler.Sonucunda karınlarını doyurabilecekleri her işi yaparlar.

5 tonluk bir filin değeri sadece 1,5 metrelik dişi kadarmış demek.Bu hayvanların soyu tükendiğinde acaba bunun hesabını kim vericek ? Bütün Dünya insanlığı !

Allah, bu dişlerin ticaretini yapanları ve satın alanları kahretsin.Hepsi bu günaha ortaklar.Bir insan karnını doyurma haricinde hiçbir canlıya zarar veremez, öldüremez ! Hayvanlardan elde edilen gıda dışı bütün sektörlerin canı cehenneme !

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
yazık ya insanoğlunun böyle şeyleri görünce içi acıyor resmen zaten bunu yapanlar insan olamaz

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben insanların yardım ettikleri veya etmedikleriyle ilgili bir fikir beyanında mı bulundum yazdığım yazıda da metninizin tamamı bu yönde? Aksine neden forumda fillere gösterilen bu duyarlılık konu olarak önümüze geliyor da Suriye konusunda bahsettiklerim konu olarak açılmıyor,tartışılmıyor? Anlatmak istediğim bu. Filleri bırakın Suriye'ye yönelin gibi bir mantık güttüğümü nerden çıkardın Allah aşkına? Sadece beni rahatsız eden noktayı dile getirdim o kadar.
belki ben yanlış anladım kusura bakma.
ama 500 tane canlı hayvanı maddi çıkarlar için parçalamışlar. bu önemsenmeyecek bir şey değil. ve bu haberi sdn gidip yapmadı. yapılmış bir haber paylaşıldı. alıntılandı.

suriye konusuna gelince: forum siyasetle alakalı konular yasak. suriye ile ilgili bir konu açılsa siyasi tartışmalar başlar. ve bitmez. suriye ile ilgili bir konu bu yüzden açılmıyor. yoksa kimse "ne halleri varsa görsün" demiyor.

ben fil sevgisiyle ölüp biten biri değilim ama nasıl suriye de olup bitenler az çok etkiliyorsa beni, bu tarz olaylarda etkiliyor.
"en azından fillerin bir katledilme sebebi var" demen yanlış bir şey bence.

Reaksiyon puanı
0
belki ben yanlış anladım kusura bakma.
ama 500 tane canlı hayvanı maddi çıkarlar için parçalamışlar. bu önemsenmeyecek bir şey değil. ve bu haberi sdn gidip yapmadı. yapılmış bir haber paylaşıldı. alıntılandı.

suriye konusuna gelince: forum siyasetle alakalı konular yasak. suriye ile ilgili bir konu açılsa siyasi tartışmalar başlar. ve bitmez. suriye ile ilgili bir konu bu yüzden açılmıyor. yoksa kimse "ne halleri varsa görsün" demiyor.

ben fil sevgisiyle ölüp biten biri değilim ama nasıl suriye de olup bitenler az çok etkiliyorsa beni, bu tarz olaylarda etkiliyor.
"en azından fillerin bir katledilme sebebi var" demen yanlış bir şey bence.
Bende demiyorum ki "fillere iyi olmuş" hepimiz insanız sonuçta vicdan sahibiyiz.Daha biraz önce amerikan askerleri tarafından kafasına demir çubukla vurularak öldürülen koyunun görüntülerini izledim vallahi insanlığımdan utandım.Doğru söylüyorsun forumda siyaset yasakta gündem bölümünde ki konulara bakar mısın hangisinde siyaset yapılmamış? Onlarda yapılmış bu konuda da yapılsın birazcık ne olacak ki sonuçta mesele ekonomi,parti,dış ilişkiler değil insan canı."En azından fillerin katledilme sebebi var" derken kastettiğim yanlış anlaşılmış.Orada duyduğum rahatsızlık üzerinden bir kıyas yaptım sadece yoksa hayvan düşmanı bir insan değilim

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
merhamet etmeyene merhamet olunmaz. bunların da bir yerlerini sökerler...