500-600 tl arası tavsiyeleriniz??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
500 kusur bütçem var 600 tl ye kadar çıkabilirim.

kullanma amacım müzik dinlemek konuşmak ve internette takılmak olacak oyun oynamam angry birds vs dışında.

batarya kapasitesi rami veya hızı bunu kaldırabilecek kadar olsun

512 mb ramli telefonlarda bu istediklerimi rahatça yapabilir miyim? yoksa 1 gb mı olmalı

multitask özelliği hepsinde vardır herhalde. aslında buraya yazmam bile gereksiz :)

ön kamera önemli değil MP değeri önemli değil

wireless çekim gücü mutlaka yüksek olmalı bu arada hızlı wi fi falan. interneti evde de kullanacağım sıkıntı olsun istemiyorum

çözünürlüğü ve telefon büyüklüğü çok olmasın max 480 800 - bu bile büyük geldi sanki -

işletim sistemi android tercih ediyorum

telefonun yeni çıkıp çıkmamış olması önemli değil

birkaç sorum var burdan da yazayım

camının kırılıp kırılmaması konusunda ne kadar özen gösteriyorsunuz kılıfla koruyucuyla falan halledebilir miyim? gorilla glass olanlarda bir sorun teşkil etmiyormuş bu fiyatta bulabilir miyim?

akıllı telefonlarda flash desteği ne kadar önemli

akıllı telefonlarda gözüme çarpan önemli özellikler hızı batarya kapasitesi stabilitesi rami falan başka bildiğiniz var mı dikkat ettiğiniz can alıcı özelliği

illa ki çift çekirdekli mi almalıyım sizce bu fiyat aralığındaki telefonların hepsi öyle midir değil midir?

android sürümü ne kadar önemli şu ana kadar baktıklarımda 2.3.x veya 4.x var arasında çok büyük farklar var mı? cevabınız "daha stabil" olmasın biraz açın acemiyim bunlarda biraz :)

güzel tavsiyelerinizi bekliyorum
:rolleyes:

Eğer Telefonunda çok oyun oynamayacaksan (ki öyle diyorsun) Lumia 520 öneririm. Flaşı yok yalnız. Flaşlı model olarak Lumia 625 var ama bütçeni biraz aşabilir.

Senin alacağın telefon çok yüksek işlemcili olmadığından pili de az gidecektir. Android telefonlarda RAM önemlidir. Ama 512mb da sana yeter diye düşünüyorum. Sonuçta oyun oynamayacaksın. Ama Windows Phone'larda böyle bir sıkıntın da olmaz çünkü windows phone android gibi RAM bağımlısı bir işletim sistemi değil.

Multi Tasking Android 2.3 'de yok Android 4.0'dan sonra geldi. Windows Phone'da da mevcut.

Kamera da senin için çok önemli değilse gene Lumia 520 ağır basmaya başlıyor.

Alacağın telefonun çözünürlüğü zaten yüksek olasılık 480*800 olacak. Tabii eğer General Mobile Discovery olmayacaksan. Unutma ki yüksek çözünürlük hem daha keskin bir görüntü hem daha fazla pil tüketimi hem telefona daha fazla bir yüktür.

Piyasanın android tercih etmesinin temel nedeni Windows Phone'a göre çok daha fazla oyun sunmasıdır. Yoksa Windows Phone'nun bir sıkıntısı yoktur.

Gorilla Glass'ın da kırılma çizilme riski vardır. Her türlü bir koruyucu kullanmanı tavsiye ederim.

Akıllı telefonlarda flash desteği kalmadı. Androidlerde 4.0'dan sonra Windows Phone'larda da ios'de de flash desteği yok.

Son çıkan telefonlar her zaman için daha iyidir tabii ki. Şimdiki telefonların hepsi en az çift çekirdek.

Android 2.3'de multitasking yok, bazı uygulamalar çalışmıyor, Facebook'un yeni güncellemeleri gelmiyor, oyunların ve uygulamaların 4.0'dan sonra çok daha akıcı çalıştığı söyleniyor.

Son Söz:
bence lumia 520 al. flaş senin için önemli ise bütçeyi zorla 625 ya da 720 almayı dene. İlla android istiyorsanda en düşük ace 2 den başla general mobile discovery ya da xperia M bak. Xperia M 'in perfonması çok yüksek bir sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum. Discovery'yi falan Grafik testlerinde 2 ye katlamıştır.

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lumia 520 ve galaxy ace 2 arasında tamamen kalmış durumdayım.
android telefon alacaksam 1000 tl den aşağı almamam gerektiğini söylüyorlar.
rami de 1 gb olmalıymış en az. ace 2 de 768 mb ne kadar yeter bilmiyorum. lumia da 500 mb ama wp8 de androide göre ram ihtiyacı daha azmış.
işlemci hızı lumia'da daha çok(1Ghz a 800 Mhz ikisi de dual core).
pil kapasiteleri hemen hemen aynı(1430 mAh lumianın 1500 mAh ace 2)
talk time standby time birşey ifade etmeli mi bilmiyorum.

dediğim gibi müzik dinleyip internette takılmak için alacağım telefonu. oyun olarak asphalt 7 ymiş falan hayatta elimi sürmem. bi angry birds fruit ninja cut the rope tarzı klasik çok grafik istemeyen oyunlara bakarım arada anca. ki wp8 de onlar bile paralıymış :/ ama içimden bir ses de ace 2 alısam pişman olacağımı söylüyor.
kamerayı dert etmediğim için de üstüne para koyup 620 falan almayı düşünmüyorum.
kullananlar yardımcı olursa bir de mesela web browser akıcı mı bu arada flash desteği yokmuş bir sıkıntı yaşar mıyım müzik kalitesi iyi mi vs vs.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Para biriktirip htc one al bütün ihtiyacını karşılar :) çok kararsızsın aldığın telefonun illa birşeyi seni sinir eder :)

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
htc one bütçemi katlıyor şu an :) 4 inçten fazlasını düşünmüyorum zaten l520 almaya karar verdim. o kadar seçenek arasında 2 telefon arasında kalmıştım sadece ama diğer seçenekleri de yazayım dedim kullananı vardır bi tavsiyesi olur falan. telefon teknolojisinde çok geri kalınca insan merak etmiyor değil tabii :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Telefonu internet üzerinden almayı düşünüyorsan, almadan önce gidip bir yerlerde eline alıp incele. Hangisi hoşuna giderse onu al.

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
htc one dediniz internette 2.el htc one x 630 tl ye buldum 4 çekirdek 1.5 Ghz. . bunu göresiye kadar 2.el hiç düşünmüyordum lumia kesindi ama kafama yatmayan tek kısmı 4"7 inç ekranı oldu. ilk akıllı telefon deneyimim olacak buna direk geçiş yaparsam uyum sağlayabilir miyim? ben telefonu ikide bir cebimden çıkarıp elimde tutarak takılmayı seven birisiyim 240*320 telefon kullanırken gayet rahattım ama bu bayağı büyük - 720*1280 - geliyor şu an. sizce nasıl olur?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
İkinci el telefonu elden teslim alarak alabilirsiniz, 4.7" telefona kısa sürede alışırsın, cebinde taşımada sıkıntı yaratmaz. Ben 5.5" lik telefonu rahat rahat taşıyorum :D

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
htc one x beklentime göre oldukça fazla bir telefon ama bi lumia 550 lira ediyorken bunun 2.eli 630 lira. tek elle de kullanabileceğim büyüklükte bir telefon istiyorum. l520 yi denedim 4" de bir problem yok az çok alışırım ama sonrası sakat gibi.
5.5" te müzik dinlerken de rahat mısınız peki? istediğiniz zaman çıkarıp kullanma falan? çünkü ben telefonla bayağı içli dışlı olacağım da. 5.5" bildiğiniz tablet :)

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.el buldum bir tane başka şehirden almak güvenli midir sizce l520 400 tl ye 2 ay kullanılmış çizik yok vs.

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kararımı verdim aynı ilden 2.el l520 400 tl ya buldum oradan bir problem olmazsa alacağım bu akşam

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
lumia 520 ve galaxy ace 2 arasında tamamen kalmış durumdayım.
android telefon alacaksam 1000 tl den aşağı almamam gerektiğini söylüyorlar.
rami de 1 gb olmalıymış en az. ace 2 de 768 mb ne kadar yeter bilmiyorum. lumia da 500 mb ama wp8 de androide göre ram ihtiyacı daha azmış.
işlemci hızı lumia'da daha çok(1Ghz a 800 Mhz ikisi de dual core).
pil kapasiteleri hemen hemen aynı(1430 mAh lumianın 1500 mAh ace 2)
talk time standby time birşey ifade etmeli mi bilmiyorum.

dediğim gibi müzik dinleyip internette takılmak için alacağım telefonu. oyun olarak asphalt 7 ymiş falan hayatta elimi sürmem. bi angry birds fruit ninja cut the rope tarzı klasik çok grafik istemeyen oyunlara bakarım arada anca. ki wp8 de onlar bile paralıymış :/ ama içimden bir ses de ace 2 alısam pişman olacağımı söylüyor.
kamerayı dert etmediğim için de üstüne para koyup 620 falan almayı düşünmüyorum.
kullananlar yardımcı olursa bir de mesela web browser akıcı mı bu arada flash desteği yokmuş bir sıkıntı yaşar mıyım müzik kalitesi iyi mi vs vs.
İsteklerine bakarsak kesinlikle Lumia 520. Başkalarıda demiş zaten.

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2.el alırken nelere dikkat ederdiniz peki? ölü piksel var mı yok mu orasını biliyorum usb girişine bakacağım wi fi kamera bluetooth kulaklık girişi falan çalışıyor mu ona bakacağım ama içinde bir problem çıkma olasılığı var mı vs vs

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
2.el alırken nelere dikkat ederdiniz peki? ölü piksel var mı yok mu orasını biliyorum usb girişine bakacağım wi fi kamera bluetooth kulaklık girişi falan çalışıyor mu ona bakacağım ama içinde bir problem çıkma olasılığı var mı vs vs

Sıfır alırken bile böyle problemler oluyor ama sen iyice kurcala öyle al sonuçta 400₺ az bi para değil pişman olma

foleyisgod

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sabah sorduğum l520 akşam gittiğimde çoktan satılmış bile. artık 550 ye sıfırını alacağım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
samsung galaxy trend plusa bakabilirsin veya galaxy serilerine :yes:

servetkee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
General Mobile Discovery 16GB 8 mp tavsiye ederim gerek fiyatı gerek özellik uygun telefun bence

General Mobile Discovery 16GB sadece 580 tl.
sizde ihtiyacınız varsa kaçırmayın..
ynsmagazacilik.com
referans id:818695

telpa garantili

servetkee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşim size buradan almayı tavsiye ederim.
KAMPANYA DEVAM EDİYOR...BU FİYAT KAÇMAZ...!
General Mobile Discovery 16GB sadece 600 tl. stoklar tükenmek üzeredir.
alan kişiler çok menmun eşine dostuna almaya başladılar.
sizde ihtiyacınız varsa kaçırmayın..
http://www.ynsmagazacilik.com/818695

telpa garantili

- - - Mesaj Güncellendi - - -

KAMPANYA DEVAM EDİYOR...BU FİYAT KAÇMAZ...!
General Mobile Discovery 16GB sadece 600 tl. stoklar tükenmek üzeredir.
www.ynsmagazacilik.com/818695

telpa garantili

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Biraz bekle general Mobile yeni tel çıkaracak daha ucuz à discovery alabilirsin

ottomanfb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence vestel in venüs serisine bak olmazsa GM Discovery önerim.:thumbup:

mondal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Keşke biraz daha para biriktirme ihtimalin olsa çünkü o fiyat aralığındaki akıllı telefonlar ilk alındığında cazip geliyor sonra adamı delirtiyor donmalar başlıyor yetmemeye başlıyor. Sen de haklısın nakitte nereye kadar çıkabilir insan.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
zenfone 4 biraz arttırabilirsen zenfone 5 derim ben.