S
SDN Okuru
SDN Okuru
500 kusur bütçem var 600 tl ye kadar çıkabilirim.
kullanma amacım müzik dinlemek konuşmak ve internette takılmak olacak oyun oynamam angry birds vs dışında.
batarya kapasitesi rami veya hızı bunu kaldırabilecek kadar olsun
512 mb ramli telefonlarda bu istediklerimi rahatça yapabilir miyim? yoksa 1 gb mı olmalı
multitask özelliği hepsinde vardır herhalde. aslında buraya yazmam bile gereksiz![]()
ön kamera önemli değil MP değeri önemli değil
wireless çekim gücü mutlaka yüksek olmalı bu arada hızlı wi fi falan. interneti evde de kullanacağım sıkıntı olsun istemiyorum
çözünürlüğü ve telefon büyüklüğü çok olmasın max 480 800 - bu bile büyük geldi sanki -
işletim sistemi android tercih ediyorum
telefonun yeni çıkıp çıkmamış olması önemli değil
birkaç sorum var burdan da yazayım
camının kırılıp kırılmaması konusunda ne kadar özen gösteriyorsunuz kılıfla koruyucuyla falan halledebilir miyim? gorilla glass olanlarda bir sorun teşkil etmiyormuş bu fiyatta bulabilir miyim?
akıllı telefonlarda flash desteği ne kadar önemli
akıllı telefonlarda gözüme çarpan önemli özellikler hızı batarya kapasitesi stabilitesi rami falan başka bildiğiniz var mı dikkat ettiğiniz can alıcı özelliği
illa ki çift çekirdekli mi almalıyım sizce bu fiyat aralığındaki telefonların hepsi öyle midir değil midir?
android sürümü ne kadar önemli şu ana kadar baktıklarımda 2.3.x veya 4.x var arasında çok büyük farklar var mı? cevabınız "daha stabil" olmasın biraz açın acemiyim bunlarda biraz
güzel tavsiyelerinizi bekliyorum![]()
Eğer Telefonunda çok oyun oynamayacaksan (ki öyle diyorsun) Lumia 520 öneririm. Flaşı yok yalnız. Flaşlı model olarak Lumia 625 var ama bütçeni biraz aşabilir.
Senin alacağın telefon çok yüksek işlemcili olmadığından pili de az gidecektir. Android telefonlarda RAM önemlidir. Ama 512mb da sana yeter diye düşünüyorum. Sonuçta oyun oynamayacaksın. Ama Windows Phone'larda böyle bir sıkıntın da olmaz çünkü windows phone android gibi RAM bağımlısı bir işletim sistemi değil.
Multi Tasking Android 2.3 'de yok Android 4.0'dan sonra geldi. Windows Phone'da da mevcut.
Kamera da senin için çok önemli değilse gene Lumia 520 ağır basmaya başlıyor.
Alacağın telefonun çözünürlüğü zaten yüksek olasılık 480*800 olacak. Tabii eğer General Mobile Discovery olmayacaksan. Unutma ki yüksek çözünürlük hem daha keskin bir görüntü hem daha fazla pil tüketimi hem telefona daha fazla bir yüktür.
Piyasanın android tercih etmesinin temel nedeni Windows Phone'a göre çok daha fazla oyun sunmasıdır. Yoksa Windows Phone'nun bir sıkıntısı yoktur.
Gorilla Glass'ın da kırılma çizilme riski vardır. Her türlü bir koruyucu kullanmanı tavsiye ederim.
Akıllı telefonlarda flash desteği kalmadı. Androidlerde 4.0'dan sonra Windows Phone'larda da ios'de de flash desteği yok.
Son çıkan telefonlar her zaman için daha iyidir tabii ki. Şimdiki telefonların hepsi en az çift çekirdek.
Android 2.3'de multitasking yok, bazı uygulamalar çalışmıyor, Facebook'un yeni güncellemeleri gelmiyor, oyunların ve uygulamaların 4.0'dan sonra çok daha akıcı çalıştığı söyleniyor.
Son Söz:
bence lumia 520 al. flaş senin için önemli ise bütçeyi zorla 625 ya da 720 almayı dene. İlla android istiyorsanda en düşük ace 2 den başla general mobile discovery ya da xperia M bak. Xperia M 'in perfonması çok yüksek bir sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum. Discovery'yi falan Grafik testlerinde 2 ye katlamıştır.