5 yıldır ters yüzen balık

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Geçtiğimiz aylarda suyun dibine doğru yüzen Japon balığına bir başka ilginç balık eklendi. Horatio da bir Japon balığı ve tüm balıkların aksine o, yüzerken ters duruyor.

5 yıl boyunca aynı şekilde yüzen balığın sahibi Richard Gordon, Japon balığını altı yıl önce torunundan almış. 63 yaşındaki adam, bir yıl sonra balığın yüzüş şeklinin değiştiğinden, yüzüstü yerine sırtüstü yüzdüğünden ve bu şekilde yaşamını sürdürebildiğinden bahsediyor.

"İlk gördüğümde öldüğünü sanmıştım. Neredeyse onu çöpe atıyordum. Ancak tam elimi suya sokmuştum ki yüzmeye başladı. Balığım için endişelendim ama o gayet iyi görünüyordu ve bu beş yıl böyle devam etti"

Balığa Horatio ismini veren Gordon, torununun balıklar hakkında kitaplar okuduğunu ve bu problemin neden kaynaklandığını bulmak için araştırma yaptıklarını anlatıyor.

"Horatio'nun yüzmeyle ilgili bir sorunu var. Bazen sırtüstü duruyor ve hiç yüzmüyor. Suyun üzerine çıkıyor ve öylece kalıyor. Eskiden endişe duyuyordum ama artık alıştım"

Balık uzmanı Ian Marshall'a göre balığın sidik torbasında bir problem var. Marshall, "Balığın içinde yer alan minicik bir futbol topunu andıran sidik torbası, balık bir enfeksiyon kaptığı zaman sönüyor ya da şeklini kaybediyor. Bu da balığın yüzme konusunda sıkıntı çekmesine neden oluyor. Tıpkı bir insanın kulak enfeksiyonu kapması gibi bir şey. Nasıl kulak bizim için denge unsuruysa, balık için de mesanesi aynı anlamı taşıyor" açıklamasında bulunuyor

kaynak:Reklam

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Bnm balıkta en son ters yüzdügünde ölmüştü:(

atacalipso

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bu balıkta ölmüş haberi yok bunamış adam :D

yaresu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
artık balıklarda tarz yapmaya basladı..sanırm bu yenı bır akım..yakında tum balıklar ters yuzer:)

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adam torunundan almış balığı.. balıkta korkmuş böyle olmuş :D Verin torununa balığı düzelir :P

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Artist balık. Nasıl da fark yaratıyor :)

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
balıklar da still yüzmeye başladı :D kurbağalama filan da yüzenleri çıkacak mı :D balık en güzel tavada yüzüyo :D

Stone

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Farkım olsun demiş balık :D yada ölmüş adamın haberi yok :D

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
amacı ünlü olmak ses getirmekdi başarılı da olmuş.tebrikler balık

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde ki tane balığım var ama birisi bunla aynı boyda ve aynı şekilde tek benimkisi turuncu 1 aydır böyle yapmaya başladı ve çok sıklaştı biraz endişeliyim ne yapmalıyım