5 Yıl Sonraki İlk İstikşafi Görüşme Bitti!

Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,323
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,154
Puanları
113
Yaş
20
Sabah saatlerinde başlayan Türkiye-Yunanistan istikşafi görüşmelerinin 61. turu, geçtiğimiz dakikalarda bitti. 2016'dan beri ilk kez yapılan görüşmeye dair açıklamalar bekleniyor.

Sabah saatlerinde başlayan görüşmeye Türkiye tarafından Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ederken Yunanistan tarafından diplomat Pavlos Apostolidis başkanlık etti.

Avrupa Görüşmeden Memnun
Görüşmelerin başlayacağının duyurulması sonrasında Avrupa ülkeleri memnun olduğunu açıklamış, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Sayın Erdoğan'a mektup göndermişti.

19cl3X1uLEyrnhrg3qYxAg.jpg

İki heyet, Beşiktaş'ta bulunan Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.

Miçotakis görüşmeler öncesi "iyimserlik ve öz güvenle" mesajını verdi ancak egemenlik hakları olarak gördükleri konuların müzakere edilmeyeceğini duyurdu. Bu sözde 'egemenlik hakları' ise, gayriaskeri statüdeki adalar. Umarız ki Türkiye, bu konuda taviz vermemiştir.

Güncelleme: İbrahim Kalın'dan ilk açıklama:
"Türkiye ile Yunanistan arasında dört buçuk yıldır yapılmayan istikşafi görüşmeler bugün İstanbul’da başladı. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde Ege dahil tüm sorunların çözümü mümkündür ve bunun için irademiz tamdır. Bölgesel barış ve istikrar herkesin menfaatinedir."​
 
Son düzenleme:

Fakehero

366. Gün
Emektar
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,349
Reaksiyon puanı
5,386
Puanları
113
Yaş
35
Valla Yunanistan ne yapıp edip uzlaşmadan masadan kalkacaktır.
 
Üst