5 yaşında sigaraya başladı, iki bacağını kaybetti

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
56 yaşındaki Şefik Yıldız, 5 yaşında başladığı sigara nedeniyle, 15 defa ameliyat oldu, 21 kez anjiyo yaptırdı, iki bacağını kaybetti, vücudunda kalp çıkışından bacaklarının kesildiği yere kadar 7 metre plastik damar var.

konya%201.widec.jpg
İlişkili fotoğrafları göster

KONYA - Bir Hayalim Var Eğitim Sağlık Kültür ve Çevre Derneği ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şubesi sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle mağdur olanları bir araya getirdi.
Dernek Başkanı Kadir Dikici, sigaranın hem insanlığın hem de çevrenin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi.
Türkiye'de tiryakilerin yılda yaklaşık 18 milyar lirayı sigaraya harcandığına dikkati çeken Dikici, devletin okul, hastane, elektrik ve su için ayırdığı bütçenin ise yılda yaklaşık 22 milyar lira olduğunu ifade etti.

Sigara yasağından sonra sigara tüketiminde yaklaşık yüzde 16 azalma görüldüğüne işaret eden Dikici, sigarayla mücadele edilirse bu tablonun daha sevindirici seviyeye ulaşacağını söyledi.
Dikici, 1,5 yılda Konya ve yakın illerde yaklaşık 5 bin kişiye sigaranın zararları ve yeni yasal düzenlemeler hakkında eğitim verdiklerini anlatarak, ''Toplumumuzun daha fazla mağdur olmaması, ülke ekonomimizin güçlü olabilmesi için herkesi sigarayla mücadeleye davet ediyoruz'' dedi.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Konya Şube Başkanı Dr. Eyüp Çetin de sigara yasağının iptali ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne verilen dilekçeye karşı olduklarını göstermek için bu programı düzenlediklerini belirtti.
Sigaranın kanser yapan en büyük etkenlerin başında geldiğini aktaran Dr. Çetin, sigara dumanının yüzde 69'unun kanser yapan 4 binden fazla kimyasal madde içerdiğini ve bu nedenle pasif içicilerin de risk altında olduğunu ifade etti.

SİGARA MAĞDURLARI ANLATIYOR
Toplantıya katılan sigara mağdurlarından Şefik Yıldız (56), 5 yaşında başladığı sigara nedeniyle iki bacağını kaybettiğini söyledi.
40 yıl günde en az 2 paket sigara içtiğini ve rahatsızlanınca sigarayı bıraktığını anlatan Yıldız, ''1997'de sağ, 1999'da da sol bacağımı kaybettim. 15 defa ameliyat oldum, 21 kez anjiyo geçirdim. Vücudumda kalp çıkışından bacaklarımın kesildiği yere kadar 7 metre plastik damar var'' diye konuştu.
Yıldız, ayaklarını kaybettikten sonra işini de bırakmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.
Sigara mağdurlardan 70 yaşındaki Salim Uçar ise 10 yaşında özenti ile başladığı sigarayı 10 yıl önce rahatsızlanınca bıraktığını belirtti.
Sigarayı bırakmadan önce günde 3 paket sigara içtiğini ve sigara nedeniyle akciğerinden rahatsızlandığını ifade eden Uçar, ''Günde 16 saat oksijen tüpüne bağlanmazsam yaşayamam. Oksijen tüpüne bağlandıktan sonra 4-5 saat rahatlıyorum. Bağlanmadığım zaman ise ellerim morarıyor'' dedi.

kaynak

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
5 yaşında mı başlamış? Diyecek bir kelime bulamıyorum valla.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
Allah korusun.. Ben de içiyorum ama günde 5-6 tane. Bu bile rahatsız ediyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
göründüğü kadarıyla daha bir çok organı yerinde, içmeye devam etmesi lazım:cursing:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
5 yaşında sigaraya başlayan bir akrabama bu haberi göstereyim.

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
adam elinden biberonu bırakmış,sigara paketini almış.

Coreyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
5 Yaşında sigara? şaşırmış insanlar.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şu illetten iyi ki kurtuldum yahu.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
sigara hakkında artık hiç bir şey diyemiyorum

ama ülseratif kolit hastalığına iyi geliyor şanslı adam vesselam :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Az bile bunun başına gelenler (Bence bu adamın ilk baş bir ruh hekimine götürsünler bakalım kafası hala çalışıyormu ) Ben 25 yaşında başlayıp 60 yaşında ölen çok insan biliyorum demekki öldürmeyen ALLAH öldürmüyor :D

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ben ne yaptiysam babami bir turlu biraktiramadim. ne gostermedigim resim , film, dokmedigim dil kalmadi.

yuci308

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sigaranın ömrü uzattığının kanıtı. Normale ölmüş olması gerekirdi :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yuh o kadar erkende başlanmaz ki.:D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
sigara en karşı olduğum şeylerden biri. adam parası olsa da olmasa da her gün gidip alıyor o zıkkımı. insanı resmen haraca bağlıyor bu illet. hem içene hem de içmeyene zarar veriyor. bence kökten ülkede satışı yasaklanmalı. ne diye her sene 18 milyar lirayı çöpe atalım ki. o parayla ülkede ne işsizlik kalır ne de başka bir sorun