5 gb ram olucak...!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oghn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oghn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar e2180 işlemci 3 gb ram'im var.Ram'i 5 gb yapmak istiyorum.xp kullanıcısıyım performans dahada artarmı?

PRaNGA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xp Kullanıyorsan 4 bile kullanamazsın. Skodlara takarsın fakat pc de hala 3 gb performansını alırsın yani boşa takmış olursun.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Fazla ram göz çıkarmaz ama işletim sistemin 64bit değilse desteklemez xp'nin 64 bit versiyonunu yüklemen lazım.Bence o kadar ram'in varken vista'ya geç.Tabi 64bit.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
5 gb ram takman demek 64 bit işletim sistemine terfi etmen gerek performas tamamen sana bağlı şu an için 3 gb ram ortalamanın üstünde sayılır bi değer ve günümüz uygulamaları için oldukça yeterli hatta fazladır. Performans konusunda tek etki misal photoshop ta onlarca resim açmak ya da 5-10 kadar sanal pc kullanmak istiyorsan aynı anda 1 den fazla oyun çalıştıracaksan (şimdi burda diyeceksiniz aynı anda neden 1 den fazla oyun oynayalım :D bu özellikle bazı mmorpg oyunlarda birden fazla karakter açarak botla kasanlar var öyle düşünün ;) ) kısaca aynı anda fazla uygulama çalıştırırken programlar arası daha hızlı geçiş yapmanı sağlar ;) illa performans dersen daha düşük zaman geçikmesine sahip ramleri tercih edebilirsin fp olarak kingston hyperx 1066 mhz kit tabi board önemli bir unsur ;)

drol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xp 4gb üstü ram desteklemez. Boş yere takmayın. 64bit sistemler 16g'a kadar destekliyor ama bu sistemlerde genelde sunucu olarak kullanılır.

Bir bilgisayar için ram'in işlem yapma hızı önemlidir. elinizde ne kadar çok ram varsa aynı anda çalıştırabileceğiniz uygulama sayısı artar. Bu da oyun oynayan bir çok kişi için gereksizdir, çünkü zaten genelde 1 oyun çalışır.

Microsoft'un yaptığı bir açıklama:
"Bir sistemi 1gb ramden 2gb'a yükseltmek size %30 ila %40 performans verir, ancak 2 gb ramden 4gb ram'e geçiş %5 ila %10 artış sağlar. Bu durumda 2 gb ram'e ek olarak alacağınız 2 gb ram'e harcayacağınız parayı CPU upgrade'i için harcamanız, sizin için daha yararlı olacaktır. Zira mevcut işlemcinizi verip üstüne de 100$ verdiğinizde mevcut işlemcinizden minimum %20 güçlü bir işlemci alabilirsiniz.

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
32 bit işletim sistemleri 3 gb Ram dan fazlasını desteklemez ya 64 bit yada server işletim kurman lazım dostum

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar e2180 işlemci 3 gb ram'im var.Ram'i 5 gb yapmak istiyorum.xp kullanıcısıyım performans dahada artarmı?

3 GB ram'i 5 Gb yapmak cilginca bir fikir.
1+2+2 gb olacak galiba ve haliyle Dual olmayacak o bellekler.
Boylece bellek hizin yariya inecek.
Isletim sisteminde arkadaslarin belirttigi gibi 64 bit olmadigi surecede faydasi olmayacak.
Islemcin 64 bit destekliyor ama biraz dusuk bir islemci o yuzden 64 bit olarak Windows vista X64 icin xp den daha iyi bir performans elde edemezsin.
Tabi performanstan kastin sistemin jet gibi olmasi falansa 64 gb bellek taksanda bu pek etkilemez.
Ama bellek sistemi etkiliyor tabiki ve bu miktar yukseldikce bazi uygulamalarda cok fayda sagliyor.
Grafik yazilimlari, 3B uygulamalari, Video ve ses duzenlemelerinde bellegin faydasini gorebilirsin birde ayni anda daha fazla uygulamanin rahat calismasi gibi bir durumda olabiliyor buda bellek hiziyla dogrudan alakali yani yavas ve gecikme zamanlamasi yuksek bir bellek dusuk gecikmeli ve hizli ama yari kapasiteli bir bellek kadar fayda saglamaz.

Saygilar,

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar 4Gb ram ve üstü için illa 64 bit olacak diye bişey yok
32(x86) bir sistemde bi küçük ayar ile bu yapılabilir

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar 4Gb ram ve üstü için illa 64 bit olacak diye bişey yok
32(x86) bir sistemde bi küçük ayar ile bu yapılabilir

O dediginiz sadece ozel bir durum ve Extended olarak kullanilabilir.
Aktif edilse bile yinede windows xp ve vista x86 icin 4 gb sinirdir, server surumlerinde bu 64 gb.
Ayrica adresleme yine 32 bittir fakat 3 gb'in ustunde kalan bellek extended olarak sadece isletim sistemi tarafindan kullanilir.
Ayarlanmasi basit ama sistem cokmelerine cok musait hale getirir sistemi.
Kimseye onermem.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
O dediginiz sadece ozel bir durum ve Extended olarak kullanilabilir.
Aktif edilse bile yinede windows xp ve vista x86 icin 4 gb sinirdir, server surumlerinde bu 64 gb.
Ayrica adresleme yine 32 bittir fakat 3 gb'in ustunde kalan bellek extended olarak sadece isletim sistemi tarafindan kullanilir.
Ayarlanmasi basit ama sistem cokmelerine cok musait hale getirir sistemi.
Kimseye onermem.

evet
ama ben illa 32 bit olmaz diyenler için dedim

şu o galiba 2+1 şeklinde kullanıyodur ki 5 gb olunca 2+2+1 şeklinde olacak ve 1gb olan ram yüzünden sistem kararsızlık yapıcak
ben olsam illa 5gb olması yerine 4 gb yapıp 2+2 şeklinde yaparım çünkü dual ram verilerin 2 ye bölünerek yürütüldüğü için daha fazla performans sağlar

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
evet
ama ben illa 32 bit olmaz diyenler için dedim

şu o galiba 2+1 şeklinde kullanıyodur ki 5 gb olunca 2+2+1 şeklinde olacak ve 1gb olan ram yüzünden sistem kararsızlık yapıcak
ben olsam illa 5gb olması yerine 4 gb yapıp 2+2 şeklinde yaparım çünkü dual ram verilerin 2 ye bölünerek yürütüldüğü için daha fazla performans sağlar

2 + 2 konusuna katiliyorum ama verilerin 2 ye bolundugu kismi ve sistem kararsizlik kismi haric :)
Burdaki sorun bellekler slotlarindan birisi bos kalacagi icin bellekler dual calismayacak hiz yariya dusecek ama belleklerin ayni turde ve saglam oldugu surece hangi kapasitede olursa olsun slotlara takilmasi kararsizliga sebep olmaz 3 slotta az kullanmadim 512 mb SDR ( 2x 128 1 x 256 + p3 800 ) ve 1 gb DDR 400 ram ( 2 x 256, 1 x 512 + p4 2.6 ghz ).

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
arkadaşlar ben 5 gb ram aldım yani 2+2+1 sistemim win7 64 bit kullanıyorum eskiden ram'im 3gb idi ama şimdi 5 gb sırf daha fazla verim için yükselttim ama şimdi eskisindednde yavaş önerilerini bekliyorum :)

saygılar