5.1 Ses Sistemi !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qKTe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Resimdeki Microlab ses sitemim var ve ben arka sağ ve soldan randımanlı ses alamıyorum. Yani çıkan ses ön sağ ve soldan daha az! Nedeni nedir sizce ? Onboard ses sürücüsü Realtek AC'97.

Microlab-5-1-M-1113-5-1-Ev-Sinema-Ses-Sistemi__17514402_0.jpg

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
mp3 dinliyorsan, ac3 2 kanal film seyrediyorsan alamazsın zaten yada dediğin gibi iyi randıman alamazsın. dts 5.1 kanal müzik film oynatman lazım.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hiç bir şey anlamadım. :s

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
sistemin bozuk değil dimi :D
5+1 destekli müzik film oynatman lazım,herkesin dinlediği mp3 ler falan anca 2 hoparlörden ses verir.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
sistemin bozuk değil dimi :D
5+1 destekli müzik film oynatman lazım,herkesin dinlediği mp3 ler falan anca 2 hoparlörden ses verir.

Tabiki de değil. Ben ses gelmiyor demedim ki! Ön sağ ve sola göre daha az dedim. Hiç ses gelmiyor demedim .. Yani tüm ayarlarım yapılı. Acaba onboard karttan ötürü mü yani bu kadar mı destekliyor. ?

selcukspecial

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeş gelmemesi normal ac 97 nin sınamasından hoparlörleri sınat eşit ses geliyorsa sağlamdır müziklerde yada filmlerde pek anlayamazsın

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
kardeş gelmemesi normal ac 97 nin sınamasından hoparlörleri sınat eşit ses geliyorsa sağlamdır müziklerde yada filmlerde pek anlayamazsın

Herhalde o da da da dann diye çıkan sesten bahsediyorsun. Evet denedim hepsinden eşit çıkıyor. Ama mp3 çalmaya başlayınca arka sağ sol az çıkartmaya başlıyor.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
MP3ler 2 kanal(stereo) ses verir.Filmlerde yalnızca 5.1 destekli filmler bütün kanallardan ses verir.Yoksa başka türlü 5.1 ses sistemini bütün uydulardan ses gelicek şekilde kullanamazsın.Yapman gereken.

Ses sürücünün programından genel ses ayarını stereo olarak ayarla.

Sürücülerin programları değişik oluyor sürekli stero yerine 2.0 channel diye bi ayarda olabilir.3D efektleri vs. kapatmalısın.Bu şekilde müzik dinlerken bütün uydulardan aynı ses çıkışını aldığını görüceksin.

Eğer 5.1 sistemin her bölümünü ayrı ayrı konumlandırmanı sağlayan bir ayar var ise (ön uydular, arka uydular,merkez uydu gibi) o zaman bütün bölüm ayarlarını ön uydular şeklinde işaretle (front speakers diye yazabilir) buda kolay çözüm yollarından biri.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Microlab ı tavsiye ederim . bende de var MC-4500 modeli süper bişi 80 TL ye aldım. 2 senedir kullanıyorum gümbür gümbür.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Konu eski ama denk gelip okudum ve doğru bilgiler yanında yeterince açık bilgi verilememiş olduğunu gördüm bu yüzden bi açıklama yapmayı uygun gördüm.

5.1 sistemlerde 2 kanal sese sahip datadan da ses alınabilir yani 5.1 tüm kabinler stereo bir mp3 dosyasında ses verir fakat bunun için bağlantı yolu olarak AUX kullanılmalıdır.

AUX çıkışı Woofer'ın arkasında olup L-R çeklinde iki çıkışı vardır, bu çıkışlar aşağıda resimde verdiğim jack'a takılıp diğer ucu ile de PC ses kartına takılır ve 5.1 tüm kabinler ses vermeye başlar.

Fakat Fron kabinler %60-65 back kabinler %40-35 dolaylarında ses verir fakat yeterlidir.

2yxp0t3.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arkadaşlar ben 5+1 2+1 olarak müzik dinlemek için kullanıyorum.şimdiye kadar memnundum ama 1 aydır felan ses o hoporlerden diğerine gezip duruyo müzik çalmazkende pıtır pıtır ses geliyor neden olabilir aceba?