muhammed sezgin
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 9
hikayeli oyunlar için 2xhdmı 4k 7/31.5" 60/144 hz mönitör arıyorum hem ps4 hem PC için birde hdmı çoklayıcı kullanırsam görüntü kalitesinde sorun olur mu?
tn panel nedir?Samsung LU28E590DS/UF 28" 1ms (2xHDMI+Display) 4K Ultra HD Fiyatı
Hocam fiyatı çok uygun gibi görünüyor güncel monitör piyasasında. Fiyat olarak çok iyi. TN panel olması tek eksisi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
IPS panel bu da 1000 tl fark var arada.Samsung LU28R550UQMXUF 28" 60Hz (HDMI+Display) FreeSync UHD Fiyatı
Samsung LU28R550UQMXUF 28" 60Hz (HDMI+Display) FreeSync UHD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
çok sağolun.Kısaca özetlemek gerekirse TN panel MS ve input lag dediğimiz görüntü tepki süreleri az olan monitörlerde kullanılır ve e-spor kullanıcıları içindir.Renk sayısı VA ve IPS panele göre en az olan panel tipidir. Yatağınıza yatıp monitörden film izlerken, sağdan soldan baktığınızda renklerde bozulmalar olur.
IPS panel ise TN panelin aksine film, belgesel izlemek için en uygun paneldir. TN ve VA panele göre kat kat fazla renk içerir. Açınızı değiştirdiğinizde renk bozulması minimum düzeydedir. Oyunlarda ise yırtılmalarla karşılaşılabilir
VA panele gelirsek VA paneli ise IPS ve TN panelin arasında bir yerlerde görmemiz yanlış olmayacaktır. Hem akıcı oyun deneyimi yaşamak hem de renk bozulmalarını az yaşayarak film izlemek isteyenlerin tercihi olacaktır.
Ben VA panel kullanıyorum çünkü kendimi film ve oyunun ortasında görüyorum. Siz de kendi tercihlerinize göre seçim yapmalısınız.