46 virüs buldum.acil format gerek.ama bilmiyorum. çook acil !!!????

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan phytion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

phytion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhabalar.
Henuz çok yeniyim ve gelir gelmez başınızı agrıtmak istemiyorum ama öyle bi dertlendi ki başım sormayın.yada sorun ki çözümleyelim:)

yaklaşık 2 aylık pc kullanıcısıyım ve öyle sapık sitelerede asla girmedim.ama dün avira antivir antivirüs programı dün tam tamına 5 virüs ve 62 trojen buldu!

bugunde ad avare adlı antivirüs programıda toplam 44 virüs buldu!

ne yapacagımı çok şaşırdım.sapık sitelere girmiyorum ama bu kadr çok virüsüm var.neden acaba? ve neden dün ki sildiklerim bugun yeniden pörtlüyor?
ve çok iyi pc kullanıcısı olmadıgım düşünülürse ne yapmamı önerirsiniz?

Formatla diyor bi kaç arkadaşm ama ben formatın nasıl yapıldıgını bilmiyorum.ve bilmedigim gibi içindeki bilgilerin ve önemli programlarıda silmek istemiyorum.Bunun bi çözümü var mıdır?
lütfen yardımınıza ihtiyacım var.
şimdiden cevap veren forumdaki arkadaşlara hassasiyetlerinden ötürü tşk ederim....

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
format gerektirmez, bir kaç tane shareware antivirüs yükle tarattır onlarlada, temzile kullan, ufak işler için format atma.Özellikle kaspersky ve norton ile full system scan yap.

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
illa sapık sitelerden bulasacak die bi kural yok :D

bulunan virüsler zaten karantina altina alinmistir...ya onlarla yasayacaksin yada sileceksin karar senin..ama silmen tekrar bulusma ihtimaline karsilik iyi degil diye düsünüyorum..yani onlarla bi dost misali gecinmye bak :P :D

phytion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onlarla iyi geçinmek mi?:)) bu bi tür uzaylı bi arkaşının olması gibi bişey.ilginç..
ve benim ekran gün geçtikçe donmaya başladı.bu arkadaşlıktan bi maraz dogmaz degil mi?:)
ben avira antivirüs ve ad avare 2007 kullanıyorum. senin bi önerin var mı?

kerrmit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadasim, virus ve trojaner leri sbulup imha etmek istiyorsan, aramayi internet baglantisi olmadan yapmani tavsiye ederim, internete baglandigin anda bütün trojanlar harekete geciyor, calisir vaziyetteki bir virus yada trojaneri imha etmek kolay degildir, sana ayrica birde spybot antitrojaneri tavsiye ederim. Ad aware nin en sadik dostu denilebilir bu programa , yanilmiyorsam türkce ara yüzüde bulunuyor.
Allah kolaylik ve sabir versin diyorum :))

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
phytion dedi ki:
onlarla iyi geçinmek mi?:)) bu bi tür uzaylı bi arkaşının olması gibi bişey.ilginç..
ve benim ekran gün geçtikçe donmaya başladı.bu arkadaşlıktan bi maraz dogmaz degil mi?:)
ben avira antivirüs ve ad avare 2007 kullanıyorum. senin bi önerin var mı?

benim önerim pek ise yaramaz daha ii bilen arkadaslar var eminim onlar sana yardimci olacaklardir...

Logithx

Profesör
Reaksiyon puanı
2,104
Hemen formata başvurma önce a'dan z'ye sistemi tarattır.....
Ad aware veya norton ile eğer baktın işin içinden çıkılmıyor
format atarsın.....

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bence norton indir full system tarat 15 gün kullanırsın sonra ücretsiz bir antivirüs ve spyware ile koruyabilirsin sadece site olmaz müzikçalar gibi cihazları depolama amacıyla kullanabilirsin autorun virüsleri filan çok yani sen en iyisi nortonla tarat

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
calvaria dedi ki:
Format son çare..İ think...

"bana göre" ya da "bence" yazmak çok mu zorda ingilizce sözler kullanıyorsunuz anlam veremiyorum.