4500 TL Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hanabi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hanabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba,
Sabit konulardaki önerilere baktım fakat birazda açıklamaya ihtiyacım olduğu için buradan yazmak istedim.

Fiyat aralığım başlıkta belirttiğim gibi 3000-4500 TL arası; özellikle geniş tuttum öneride bulunacak arkadaşlara biraz esneklik sağlamak için. Genelde toplama yapılan sistemlerin daha ucuz olduğu düşünülür fakat ben o farkı göremedim malesef. Şuan bir dizüstü kullanıyorum asusun k56 modellerinden biri. i7 3537U islemci, GT740 M ekran karti ve 8gb ram var. İki yıldır ihtiyaçlarımı karşıladı fakat artık zorluyor. Oyunlara düşkünümdür ama çalışırken ubuntuda yüksek işlemci hızı gerektiren hesaplamalar yapıyorum. O yüzden bu işlerin hepsini birlikte daha etkili nasıl yapabilirim ve bu bütçe aralığında buna en uygun sistem önerisini nasıldır? Birazda önerdiğiniz parçaları neden önerdiğinizi yazarsanız çok mutlu olurum zira konuya çok hakim değilim hem öğrenmiş olurum hemde değiştirmek istediğim bir kısım olursa bana da yardımı dokunur

Ek olarak istanbulda elden daha ucuza temin edebileceğim güvenilir bir dükkan vs. tarzı yer varsa onuda yazabilirsiniz.

Yardımcı olabilicek herkese şimdiden teşekkürler

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
upload_2016-7-5_0-2-13.png

overclock yapmıyorsundur inşallah :)
Üstüne 400 tllik bir mnitörde kyabilrsin. eğer monitörlü tavsiye istersen onuda hazırlayabilirim ...

Hanabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım öneri için çok teşekkürler. Monitör şimdilik düşünmüyorum düz ayak birşeyler alıp ayrıca bütçe ayıracağım onun için. Fiyat olarakta uygun olmuş bu. Oyun verimi nasıl olur bu sistemin?

faati12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nraRWN.png

Böyle bir sistem 5 yıl götürür seni her türlü.

işlemci - iş vs. söylemesen i5 işlemcide yeterli olurdu. i7 den bolca verimlilik alabilirsin.
anakart- oc yapmıyacagın için h ve b serisi anakartlar yeterli olucaktır. gaming ozelligide gereksiz bence(1-2 ek ozelligi var) sinerjide yoktu. h170 drr4 anakart alıp fiyatı biraz daha dusurebilirsin.
Ekran kartı - Fiyat/performans en iyi kart diyebilirim. ama biraz beklemen lazım özel serileri cıkacak, bu kartta biraz sorun var diyorlar. su an herkes beklıyor.
Kasa ve Güç kaynağında kesintiler yapabilirsin. Psu'lu bir kasa alıp fiyata dusurebilirsin.
Sogutu olarak 212 Evo'da alabilirsin, sitede kalmamıştı, 612 yi ekledim fiyat olarak azcık fazla.

Son düzenleme:

Hanabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlarınız için teşekkür ederim önerilerinizi araştırmaya devam ediyorum ancak, karşılaştığım yorumlar sinerjinin güvenilirliğini zedeledi bende. Ayrıca sistem sinerjiden toplandığında başka hiçbir fiyatla uymuyor, buradaki parçaları da vatanda bulamıyorum.