• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

4300TL PC Toplama

Yusuf0505

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Birinciyi al. 1660 tİ wattı çok az çeker. o, powerde, o kadar kalitesiz falan değil. Sisteme rahatça karşılar.
İkinci pc deki, RX 590 nerdeyse ,2 tane 1660 Ti kadar watt çeker.Haberin olsun.

Yusuf0505

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Birinciyi al. 1660 tİ wattı çok az çeker. o, powerde, o kadar kalitesiz falan değil. Sisteme rahatça karşılar.
İkinci pc deki, RX 590 nerdeyse ,2 tane 1660 Ti kadar watt çeker.Haberin olsun.
Hocam watt çekmesi önemli değil sadece SSD ve PSU çok kötülediler bazı yerlere konu açtığım da her parçam kaliteli olsun da watt önemli değil 2.PC deki parçaların kalitesi nasıl sizce

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
İlk kasayı almak daha mantıklı ama keşke şu webtekno biraz daha düzgün psu ve SSD seçse,hep James Donkey SSD seçiyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam watt çekmesi önemli değil sadece SSD ve PSU çok kötülediler bazı yerlere konu açtığım da her parçam kaliteli olsun da watt önemli değil 2.PC deki parçaların kalitesi nasıl sizce
RX 590 da Wattman hatası olabiliyor internetten araştırabilirsin.Tabi ki çıkmayabilir fakat ben paramı bu şekilde riske atmazdım açıkcası,bir sürü wattmandan şikayet var.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Herşeyi kötülemeyi biliyorlarda,esas sistemin iskeleti olan anakartı niye söylemiyorlar.
Her iki sisteminde anakartı ,giriş seviyesi.
power ile SSD daha sonra düşünülür. Ki dediğim gibi, en düşük SSD bile olsa ,yine de ,kullanılır . 115 watt çeken 1660 Ti e.kartını ,500 watt (tabi hepsi 12 volt değil ama olsun)bi power besler.Çinde üretilen ,yeri yurdu belli bi marka hiç değilse. Bi şekilde 80 plus sertifikası da var,yani.

https://gamepowerpc.com/products/gp-500/

Şahsi fikrim,,ben alacak olsam,kullanırdım. Tabi,son karar senin.

Yusuf0505

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Genel olarak ilk PC öneriliyor galiba onu almam daha mantıklı. Yardımınız için Teşekkürler.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
İlk sistem berbat, ne olduğu bilinmeyen power ve SSD. Ekran kartı aşırı ısınıyor, kasada tek fan var ve çok toz topluyor. Ben her yerde diyorum ne olduğu bilinmeyen power almayın, sistemin yarısı kadar tamir masrafı çıkarır bir parçayı yaktığında, kendi tecrübelerimden anlatıyorum ; 400W everest psu kullanmıştım 3 yıl boyunca ve 3 senede 3 parça yaktı, anakart, ram ve ekran kartı olmak üzere. PSU alırken Evga, Seasonic, FSP, Silverstone, Corsair, Cooler Master markalarından şaşmayın, bütçe çok kısıtlıysa Aerocool, High Power, Xigmatek, Thermaltake gibi markalarıda tercih edebilirsiniz.

Yusuf0505

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
İlk sistem berbat, ne olduğu bilinmeyen power ve SSD. Ekran kartı aşırı ısınıyor, kasada tek fan var ve çok toz topluyor. Ben her yerde diyorum ne olduğu bilinmeyen power almayın, sistemin yarısı kadar tamir masrafı çıkarır bir parçayı yaktığında, kendi tecrübelerimden anlatıyorum ; 400W everest psu kullanmıştım 3 yıl boyunca ve 3 senede 3 parça yaktı, anakart, ram ve ekran kartı olmak üzere. PSU alırken Evga, Seasonic, FSP, Silverstone, Corsair, Cooler Master markalarından şaşmayın, bütçe çok kısıtlıysa Aerocool, High Power, Xigmatek, Thermaltake gibi markalarıda tercih edebilirsiniz.
Evet hocam haklısınız ben de bugün 2.PC sipariş ettim.