400 tl bütçeli ekran kartı tavsiyesi

Emresx34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamın Aleyküm,
Ben ekran kartı alacam ama anakarttaki ekran kartı slotumu bilmiyorum laptop masa üstü deil fiyat aralığım 0-400 TL PC modelim Acer Aspire 5742Z. Laptop olduğu için uğraşmak istemiyorum :P herhangi bir programdan öğrenmem mümkün mü ve hangi ekran kartlarını önerirsiniz 1 GB tan yüksek.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Laptopda öyle kafana göre ekran kartı alamazsın değişmez seninki

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Selamın Aleyküm,
Ben ekran kartı alacam ama anakarttaki ekran kartı slotumu bilmiyorum laptop masa üstü deil fiyat aralığım 0-400 TL PC modelim Acer Aspire 5742Z. Laptop olduğu için uğraşmak istemiyorum :P herhangi bir programdan öğrenmem mümkün mü ve hangi ekran kartlarını önerirsiniz 1 GB tan yüksek.

Ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım, Laptop'un ekran kartını mı değiştireceksiniz?

Emresx34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki bu Laptopda Ramla birlikte herhangi bir şeyi yükselterek flan Bilgisayarı sağlam yapa bilir miyim ona göre masaüstünü deiştircem :P Mesela 4 GB Ram alıcamda Laptopa başka ne yapabilirim ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bide laptopun CPU sunu deiştirebilir miyim?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Peki bu Laptopda Ramla birlikte herhangi bir şeyi yükselterek flan Bilgisayarı sağlam yapa bilir miyim ona göre masaüstünü deiştircem :P Mesela 4 GB Ram alıcamda Laptopa başka ne yapabilirim ?

Bide laptopun CPU sunu deiştirebilir miyim?

Laptopnuzun en fazla kaç GB ram desteklediğini anlamak için önce işlemcisini öğrenmelisiniz çünkü Laptoplarda bellek desteği genelde işlemcinin kaldırabileceği ram miktarına bağlıdır.

Örneğin burda ki işlemci en fazla 32 GB rami destekliyor.

Memory Specifications yazılan yerden bakabilirsiniz..

http://ark.intel.com/products/71459

iş bununla kalmıyor, bundan sonra ramınızın tipini (DDR) ve frekans hızını öğrenmelisiniz, bunun içinde CPU-Z adlı programa ihtiyaç vardır..

Örneğin burda ki resimde max bandwidth karşısında yazılan 400 mhz iki ile çarpılır ve ramın en fazla kaç mhz hızını desteklediği öğrenlir. Yani resimde ki ram en fazla 800 mhz frekans hızına sahip ram kullanabilir.

cpu-z-spd.jpg

Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun. Programı açın, SPD yazılan yere tıklayın. Max bandwidth karşısında yazılan (yukarıda resmini verdim) örneğin 800 mhz ise iki ile çarpın, iki ile çaptığımızda 1600 oluyor, buda 1600mhz frekans hızında ram kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç GB ram desteklediğinide yukarıda anlattım, işlemcinize bakacaksnız. Slot #1 yazılan yere tıklayın ikince slot varsa örneğin 8 GB ram almak istiyorsanız ve slot iki çıkıyorsa bunu dual şeklinde de alacaksnız yani 4 ve 4 iki adet ayrı ram alacaksınız.

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.68-setup-en.exe

Aynı program ile CPU ve Mainbord resimlerini çekip buraya koyarsanız, Laptopunuzun desteklediği işlemcileri yazarım. Laptopunu maksimum 8 GB DDR3 tipinde 1066 mhz ramleri destekliyor. Laptopunuz da 4 GB ve üzeri ram varsa hiç değiştirmeyin, Çünkü bellek takviyesi bilgisayarınızda zerre kadar performans artışı sağlamayacaktır, Size maliyetten başka bir getirisi olmayacaktır. Çizim render yapmayacaksanız gereksiz.

O laptop da ekran kartı değişimi olmaz, Ekran kartı anakarta entegreli olduğu için değiştiremezsiniz..

Laptoplar da ekran kartı değişimi hakkında bu konuda detaylı açıklamalar yapmıştım, Bakabilirsiniz..

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html#post3187086

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ya ram tak yeter 8 gb yap rami ve alabiliyosan ssd al.

Emresx34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ramla ilgili sorunum yok DDR3 Ram girişi, 1066 mhz ramı destekliyo şuan 2 GB 4 GB ram alıcamda bir 2 GB lik bide 4 GB lik olurmu acaba? 2 slot var açıp baktım. Peki CPU deiştirebilir miyim?

Emresx34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ramla ilgili sorunum yok DDR3 Ram girişi, 1066 mhz ramı destekliyo şuan 2 GB 4 GB ram alıcamda bir 2 GB lik bide 4 GB lik olurmu acaba? 2 slot var açıp baktım. Peki CPU deiştirebilir miyim?

Olur ama slot yerininde olması gerek, Yukarı da yazdım, Ekran kartı anakartla tümleşik olduğu için değiştirmezsiniz.

Emresx34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam anladığım kadarıyla CPU,Ram,SSD eklencek hepsi yaklaşık olarak... 790 TL ye gelcek :P olsun bu yıl böyle geçcek...

slot var zaten ben kendim açıp baktım 2 slot var alt dolu üst boş son bir sorun 2+4 olmuyomu ram illa aynımı olmalı 4+4 2+2 şeklinde?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Tamam anladığım kadarıyla CPU,Ram,SSD eklencek hepsi yaklaşık olarak... 790 TL ye gelcek :P olsun bu yıl böyle geçcek...

slot var zaten ben kendim açıp baktım 2 slot var alt dolu üst boş son bir sorun 2+4 olmuyomu ram illa aynımı olmalı 4+4 2+2 şeklinde?

:) Aynı olması şart değil, Önemli olan ankartınızın bunu destekleyip desteklemediğidir, Bu da slotlarla olur, iki slot yeri varsa ve şu an 2 GB var varsa dual şeklinde 2x4 alıp takamazsınız, şu an ki ramı çıkarıp öyle takarsınız. 2x4 dual ramdır. Yukarı da detaylı şekil de yazdım. 2 GB alıp takın, 4 GB ram fazlası ile yeterlidir, Yinede almak istiyorsanız tek modül 6 GB alıp takın, SSD o bilgisayara can vermek için yeterlidir.

Emresx34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CPU ve Mainboard resim istemişiniz:
KrvkMP.png

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ssd ile bilgisayar roket olurda , oyun performansina rtki etmez , ekran kartin ne ise onun performansini alirsin.